Vraag:
Is hier een term voor wanneer een film niet eindigt zoals de plot suggereert?
A J
2017-01-08 22:07:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb onlangs naar Saw 7 gekeken met een totaal ander einde dan ik dacht zoals verwacht van de verhaallijn, wat ik echt niet leuk vond.

Is er een term voor zo'n einde waar het niet gebeurt wat we hadden verwacht en het onbevredigend is?

Eh, draai einde? Serieus, dit is * extreem * gebruikelijk. Shyamalan verdient er eigenlijk zijn brood mee.
Een anticlimax is echter een * specifieke *, vaak subjectieve variatie van een onverwacht einde.
Ik weet dat het vaak twist-ending wordt genoemd, maar ik ben nog steeds op zoek naar een meer specifieke term. Ik heb gepost wat ik net heb gevonden.
Misschien was ik niet duidelijk genoeg voor wat ik moest vragen. Ik hoop dat de bewerkte vraag dat nu doet.
Wat was volgens jou het doel van het andere einde? Verrassen? Dat is een twist-einde. Opzettelijk tragisch zijn ondanks de aanloop? Dat is een domper einde. Om te ergeren met het gebrek aan resolutie? Dat is een anti-climax einde. Om gewoon met de kijker te knoeien? Dat is wat TV-tropen een Gainax-einde noemen. Zonder te weten wat je verwachtte en wat je denkt dat de bedoelde reactie op het einde was, is het moeilijk te zeggen. Het kan helpen om het einde in een spoilertag te beschrijven en vervolgens uit te leggen waarom het niet aan je verwachtingen voldeed en wat je reactie was.
Een van de beste voorbeelden hiervan is [Funny Games.] (Http://www.imdb.com/title/tt0808279/) Ik wil niet te veel weggeven, maar het is duidelijk dat de regisseur dat wel is gewoon met ons spelen.
Zes antwoorden:
cde
2017-01-09 01:21:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Concreet is het een subtrope van Plot Twists genaamd een " Twist Ending".

Een plotwending kan op elk moment in de film plaatsvinden. Als het tegen het einde gebeurt om de betekenis van de hele film te veranderen, is het een twist-einde. Het idee is om het publiek door de film te leiden en dan, wanneer ze het het minst verwachten, het script pas aan het einde om te draaien.

Een anticlimax is precies wat het zegt, het ontbreken van een climax zoals traditioneel gezien. In dit geval blijft de plot onopgelost of is de oplossing onbevredigend. De hoofdschurk ontsnapt bijvoorbeeld, geen actiescène of de emotionele afsluiting van de held wordt geweigerd. Het is niet wat je denkt. Het is in feite een mislukking in literair opzicht.

Eigenlijk heb ik gepost wat ik heb gevonden, maar je antwoord lijkt redelijk goed. Dus +1.
"Het is eigenlijk een mislukking in literaire reikwijdte." ... of het is een Europese film, waar iedereen met lege handen naar huis gaat.
Is een plotwending die de manier waarop we over meerdere films denken verandert nog steeds een plotwending / twist die eindigt? Zie: Harry Potter
@theleathal hoe is pottenbakker een plotwending
@cde Toen we erachter kwamen dat Sneep altijd een goede vent was, plaatste ik er een vraag over ... http://movies.stackexchange.com/questions/66517/is-a-twist-ending-that-occurs-at -het-einde-van-een-serie-films-nog steeds-a-twi
Ik kwam hier op zoek naar de term 'tomatenverrassing', wat een specifiek soort twist-einde is waarbij de lezer iets niet weet wat de personages in het boek doen, en het wordt pas aan het einde onthuld wat de aard van de weglating is.
BlueMoon93
2017-01-08 22:39:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat je het hebt over een plotwending . Van de wiki:

Een plotwending is een radicale verandering in de verwachte richting of uitkomst van de plot van een roman, film, televisieserie, strip, videogame , of ander verhalend werk. Het is een gangbare praktijk bij het vertellen van verhalen die worden gebruikt om de belangstelling van een publiek vast te houden en hen meestal te verrassen met een openbaring. Sommige "wendingen" worden voorafschaduwd.

A J
2017-01-08 22:09:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals vermeld op deze site, wordt deze anti-climax.

alles in een film, meestal na het hoogtepunt van de film punt, zenit, top, crescendo of climax, waarin er een onbevredigende en teleurstellende teleurstelling van emotie is, of wat verwacht wordt, gebeurt niet.

Zoals vermeld in andere commentaren, is een anticlimax een heel specifiek type einde. Het is vrijwel altijd negatief. Op basis van uw oorspronkelijke vraag, past dit antwoord niet. Alleen omdat iets niet eindigt zoals verwacht, wil nog niet zeggen dat het een anti-climax heeft. Het is gewoon een twist-einde. Soms is de twist zelfs beter / spannender dan verwacht. In dat geval is het zowat de _ tegenovergestelde_ van een anticlimax.
Van dezelfde site is een film met een twist-einde "een film die op de markt wordt gebracht met een verrassend einde dat niet mag worden onthuld (als een spoiler) aan degenen die de foto niet hebben gezien."
Misschien was ik niet duidelijk genoeg voor wat ik moest vragen.
SGR
2017-01-09 14:17:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een ander type einde dat past bij de meer 'out of the blue'-aard van uw vraag is het Gainax-einde

A Gainax Ending is een einde dat nergens op slaat, of wel logisch is, maar onder genoeg Mind Screw verborgen is om geen gemakkelijke verklaring te hebben. Dit is meestal een opzettelijke vorm van Mind Screw of bedoeld als een Sequel Hook op een vervolg dat nooit is gemaakt. Als het niet opzettelijk wordt gedaan, is het vaak het resultaat van het feit dat de makers zich haasten om een ​​kosmische deadline te halen.

Gainax-eindes zijn meestal onbevredigend omdat ze uit het linker veld komen en meestal het gevolg zijn van lui schrijven (zie ook: Deux Ex Machina). Ze kunnen echter best goed worden gedaan, vooral in comedy. Zie: Monty Python en de Heilige Graal.

gingerbreadboy
2017-01-09 22:10:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Twist is een goed antwoord, maar je hebt ook een Asspull.

Een Asspull is een moment waarop de schrijvers iets trekken uit het niets in een minder dan gracieuze verhalende ontwikkeling, waarbij de wet van behoud van detail wordt geschonden door een plotkritisch detail in het midden of tegen het einde van hun verhaal te laten vallen zonder eerder een Tsjechovs geweer te voorspellen of te laten vallen. / p>

Asspull op TV Tropes

MeltingDog
2017-01-10 06:34:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Omdat je 'onbevredigend' noemde, ga ik hier ook de term 'Deus ex machina' toevoegen.

Definitie:

" Een onverwachte kracht of gebeurtenis die een schijnbaar hopeloze situatie redt, vooral als een bedacht plotapparaat in een toneelstuk of roman. "

In Griekse toneelstukken verwijst het vaak (en letterlijk) naar wanneer een alles krachtige god komt tussenbeide en redt de dag.

Moderne filmvoorbeelden kunnen de bacteriën zijn die plotseling de dag redden in War of the Worlds, of de gigantische adelaars die Frodo wegjagen aan het einde van de Heer van de Rings, of Superman gewoon omkeren van de tijd in een van die films.

Het zijn gewoon gemakkelijke en onbevredigende manieren om de film in één scène te beëindigen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...