Vraag:
Hoe kunnen gasten in Westworld het verschil zien tussen gasten en verhuurders?
BrettFromLA
2016-11-19 08:15:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoe kunnen gasten (mensen) hosts (robots) onderscheiden van andere gasten?

Dit kan een eenvoudig misverstand zijn: de ene gast gaat ervan uit dat een andere gast een host is. Of een gast kan opzettelijk doen alsof hij een gastheer is om andere gasten voor de gek te houden. Een motivatie zou kunnen zijn om te verleiden en seks te hebben met een andere gast, of om een ​​gast op een dwaalspoor te brengen terwijl hij in het park is.

Ik dacht hieraan omdat het Westworld park zijn gasten relatief veilig en ongedeerd wil houden. Gasten verkrachten gastheren (zoals Ed Harris deed met Evan Rachel Woods in de pilot-aflevering). Maar als een gast een andere gast zou verkrachten, zou er een rechtszaak komen die het park zeker zou willen vermijden. Ze zouden voorzorgsmaatregelen hebben getroffen.

Ik neem aan dat hosts andere hosts kunnen identificeren via hun programmering.

Update: S2E2 toonde een interessante oplossing. Elke partij schiet gewoon de andere. Als de andere partij sterft, waren ze een gastheer. Als de "kogel" gewoon prikt, is de andere partij een gast. Dit is echter geen erg praktische benadering.
Een antwoord:
Catija
2016-11-19 12:00:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dat kunnen ze niet. Dat is het hele punt.

In de originele film hadden gastheren handen die niet helemaal gelijk waren, dus je kon de gastheren uitkiezen door goed naar hun handen te kijken, maar in de tv-show is er geen zichtbare manier om te bepalen of een wezen een mens of een machine is.

Omdat de gastheren zich niet bewust zijn, laat zelfs hun programmering hen niet toe om te differentiëren, omdat ze geen idee hebben dat ze anders zijn - ze denken dat ze mens. Gastheren zouden universeel onbekend zijn met de gasten (op voorwaarde dat het hun eerste bezoek is), terwijl ze veel van de andere gastheren zouden kennen omdat ze hen erkennen als leden van de gemeenschap. Hierover straks meer.

Als je echt wilt weten of een persoon gast of gastheer is, is de eenvoudigste optie om hem iets anachronistisch te laten zien aan zijn wereld, maar alledaags in de echte wereld en te vragen wat het is. De hosts zullen het object niet kunnen herkennen (als ze het überhaupt kunnen zien), hoewel dit niet noodzakelijkerwijs iemand zal betrappen die zich voordoet als een host. Een gewelddadigere optie die altijd zou werken, zou zijn om ze neer te schieten. Als ze niet gewond raken, zijn ze menselijk. Als ze worden neergeschoten, zijn ze een host.

Hoewel de hosts niet actief weten dat er een verschil is tussen gasten en hosts, doen hebben programmering die ervoor zorgt dat ze handelen om een ​​gast te redden als ze vinden dat die gast in gevaar is. Dit wordt de "barmhartige Samaritaanreflex" genoemd. Uit een Entertainment Weekly-interview met de showrunner, Lisa Joy:

William krijgt te horen dat hij niet gewond kan raken in Westworld. Maar hoe zit het met gekwetst worden door andere gasten? Wat weerhoudt een gast ervan hem neer te steken met het idee dat hij een robot is? Is er een veilig woord?

Vreugde: we hebben veel gepraat over de regels van het park. Veel ervan wordt niet expliciet gemaakt in de serie, maar er is zoiets als de barmhartige Samaritaanreflex binnen de gastheren. Dus stel dat je in een bargevecht zit en dat een of andere kerel een mes heeft en misschien is er zelfs een andere gast die je niet kende en hij denkt dat je een gastheer bent en dat hij je in je rug zal steken. In dat geval zou een barmhartige Samaritaanse gastheer elkaar naadloos kruisen en in dat gevecht komen en letterlijk dat mes voor je nemen. Nu kunnen er ongelukken gebeuren - van een klif vallen en dat soort dingen. Maar je weet dat het enigszins verzacht wordt, omdat zelfs de dieren - afgezien van de vliegen - gastheren zijn, dus geen paard zal je doodslaan.

Dit is een goede manier om openbare acties. Hoewel men over het algemeen zou aannemen dat zoiets als verkrachting waarschijnlijk privé wordt gedaan, is het mogelijk dat sommige van de kleinere hosts worden gebruikt als passieve waarnemers die het commandocentrum op de hoogte kunnen stellen als er tussen de gasten actie plaatsvindt, waardoor ze om een ​​gastheer te sturen om de actie te stoppen of, in extreme situaties, een team van menselijke medewerkers om de actie te stoppen. Dit zou de gasten het gevoel van vrijheid geven zonder zich zorgen te hoeven maken dat hun acties actief worden geobserveerd. Dit wordt verder onderzocht in het antwoord van deze gerelateerde vraag.

Goed punt. Dat roept echter een andere vraag op: worden de gasten altijd in de gaten gehouden? Dan zouden de gasten zich niet zo vaak laten gaan, wat de allure van het park zou verstoren! Het commandocentrum zou echter een "nabijheidswaarschuwing" kunnen bevatten als 2 gasten dicht bij elkaar zijn, en beheerders kunnen in dat geval beginnen met het monitoren ervan. (Bovendien is het allemaal fictie, dus dit is misschien niet aangepakt!)
Wat aanvullende informatie gevonden die kan helpen. Dit komt rechtstreeks uit de bron met een beetje interpretatie van mijn kant. Helaas kunnen ze tijdens de show echt niet veel tijd nemen om dit soort dingen uit te leggen, maar de [Westworld-site] (https://discoverwestworld.com/) en verschillende interviews lijken wel wat informatie toe te voegen.
@BrettFromLA "Worden de gasten altijd in de gaten gehouden?" OH JONGEN


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...