Vraag:
Waarom was het incident waarbij Sonny betrokken was zo overdreven?
Stumbler
2015-03-15 16:30:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In The Godfather, wetende dat Sonny een heethoofd was en onmiddellijk naar het huis van Connie zou gaan nadat Carlo haar in elkaar heeft geslagen, wordt hij in een hinderlaag gelokt bij het tolhokje op de snelweg door (vermoedelijk) Tattaglia-mannen.

De hinderlaag die ze hebben gelegd lijkt onnodig ingewikkeld: er zijn minstens acht mannen bij betrokken, van wie er zeven beslist gewapend zijn met automatische wapens (Tommy guns); twee hokjes verworven door de huurmoordenaars en minstens één auto. Hoewel de mislukking bij het eerder doden van Vito (door slechts twee mannen gewapend met pistolen) de samenzweerders voorzichtiger zou hebben gemaakt met betrekking tot de mogelijkheid van mislukking - was deze overkill met betrekking tot Sonny toch totaal niet nodig en zo mogelijk een aansprakelijkheid?

Drie antwoorden:
Stumbler
2015-03-15 16:30:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit had me al een hele tijd een beetje in verwarring gebracht, maar (ik heb het boek niet gelezen) ik denk dat ik het heb opgelost. Hoezeer een heethoofd Sonny ook was, de samenzweerders verwachtten niet dat hij zo ver van het handvat zou vliegen dat hij zonder bescherming zou gaan. Terwijl men voelt dat Sonny een vreselijke fout heeft gemaakt door te vertrekken zonder de gewapende bescherming / escorte (die Tom tevergeefs heeft uitgezonden om Sonny te volgen); uiteindelijk zou het geen verschil hebben gemaakt. De hinderlaag was groot genoeg om elke normale bescherming te dekken die de Corleones vermoedelijk zouden hebben gehad - en als de auto van Corleone-mannen vlak achter Sonny had gestaan ​​op het moment van de hinderlaag (te zien op de onderstaande foto), zou dit vrijwel zeker hetzelfde lot hebben ondergaan .

sonny corleone death

Gareth Flynn
2015-03-16 04:05:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  • Ze wisten niet met hoeveel mensen (Sonny en handlangers) ze te maken zouden hebben.
  • Sonny's reputatie ging hem voor; ze hadden redelijkerwijs kunnen verwachten dat hij schietend naar buiten kwam.
  • Ze wilden hem niet alleen vermoorden, maar ook een bericht naar zijn familie sturen door zijn lichaam onherkenbaar te misvormen om hem een ​​begrafenis met een open kist te ontzeggen. (Vito was echter een grote gunst verschuldigd van zijn plaatselijke begrafenisondernemer).
Johnny Bones
2017-03-15 18:31:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik dacht altijd dat dit meer een eerbetoon was aan het bloedbad op Valentijnsdag; de typische Mob-verklaring. Ja, ze hadden misschien aangenomen dat Sonny met meer back-up zou komen (die back-up kwam wel, minuten te laat), maar het was waarschijnlijker dat ze ervoor kozen om een ​​machtsvertoon te gebruiken op een afgelegen locatie, net als Capone's klassieke hit. Evenzo konden de huurmoordenaars ontsnappen zonder gezien te worden door een groot aantal getuigen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...