Vraag:
Wat is de betekenis van Jacob's zin: "Hoe zit het met jou?"
justin
2016-04-08 06:48:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wanneer Ben Jacob confronteert in de finale van seizoen 5 van Lost, vraagt ​​hij Jacob:

Wat was er zo mis met mij? Hoe zit het met mij?

Waarop Jacob eenvoudig antwoordt:

Hoe zit het met jou?

Dat lijkt een vreemde reactie op mij. Probeert hij Ben te provoceren? Heeft hij geaccepteerd dat Ben hem gaat vermoorden? Later, wanneer Miles Jacob's as vasthoudt, onthult hij dat Jacob tot het moment dat hij stierf hoopte dat hij het bij het verkeerde eind had over Ben. Als hij de hoop niet had opgegeven, had ik gedacht dat hij zou proberen Ben te kalmeren en hem dingen uit te leggen. Maar hij staat daar gewoon en levert deze lijn. Een van de commentaren op de video die ik aan staten heb gelinkt,

voor degenen die niet begrijpen waarom Jacob niet alleen tegen Ben vertelde dat hij werd gemanipuleerd, maar omdat hij geloofde dat iedereen goed was en zou de juiste keuzes maken zonder alle feiten en enige vorm van invloed te kennen.

Ik ben echter niet helemaal tevreden met dit antwoord. Als Jacob tot zijn dood hoopte dat hij het bij het verkeerde eind had wat Ben betreft, betekent dit dat hij begreep dat Ben in staat was hem te vermoorden en niet door de misleidde overtuiging was dat Ben de juiste keuzes zou maken. Heeft iemand een andere of duidelijkere uitleg van de lijn van Jacob?

Ik dacht altijd dat het was om Ben dieper naar zichzelf te laten kijken en zogezegd "de dwaling van zijn wegen" te zien. Ik weet niet dat Ben zichzelf ooit van buitenaf heeft gezien, zichzelf zag zoals anderen hem zagen, en ik denk dat dat hem moest doen begrijpen hoe hij door anderen en door Jacob werd bekeken.
@JohnnyBones Ik denk hetzelfde, lijkt mij een mogelijk antwoord.
Ik interpreteerde het alsof Jacob in wezen tegen Ben zei dat hij (Ben) er helemaal niet toe deed voor Jacob. Ben was tenslotte al de hele tijd gemanipuleerd door het Rookmonster dat hij dacht dat hij met Jacob te maken had gehad; we hebben geen aanwijzing dat Jacob ook maar iets om Ben gaf. Zijn "hoe zit het met jou?" is een typisch type uitspraak dat mensen zeggen als ze ergens afwijzend tegenover staan.
Twee antwoorden:
fstanis
2016-07-03 21:53:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Like many other unanswered questions, there's no definite answer to this one. I'll offer a couple of interpretations, however:

 1. If you take into account the context of the scene, Ben was talking about Locke, specifically he was comparing him to himself. However, unbeknownst to him, "Locke" in the room was in fact The Man in Black at the time, an entity that in many ways represented the evil counterpart of Jacob.

  Jacob, aware of this, asked Ben "What about you?" in hopes of setting Ben straight and making him realise what he's comparing himself with, i.e. "What about you? Do you want to be the monster he is?"

  We have two possibilities regarding this scenario:

  • Jacob knew Ben had not realised the true nature of "Locke" by that point, but was still hoping Ben knew on some level of all the bad things he had done.
  • While less likely, Jacob may have assumed Ben was aware of the true nature of "Locke" and was just making a huge mistake.
 2. Jacob was trying to make Ben realise he's not the "higher power" with all the answers Ben assumed him to be. Ben's questions were related to what was wrong with him, something Jacob had no way of knowing or responding to.

 3. Jacob was trying to provoke Ben into killing him, possibly in hopes he would resist the temptation.

 4. Jacob was dismissing Ben and truly didn't care about him. Ben was a murderer who, while manipulated at times by The Man in Black, displayed sociopathic tendencies on his own free will and Jacob simply didn't believe he deserved any kind words, even if that means he'd die.

In retrospect, it appears the point of the scene was simply to foreshadow that Jacob, who was strongly hinted to be a godlike being or even God personified until that point, was merely a man who, while possessing some sort of supernatural power, was far from all-knowing and all-powerful (as confirmed to a degree in Across the Sea).

Therefore, in that scene, he either:

 • Completely misjudged Ben's nature and intentions, assuming he wouldn't kill him.

 • Didn't truly care whether he lived or not, realising that The Man in Black will just keep trying until he's dead.

 • Was largely unaware of the influence his actions had on the survivors and the expectations some of them had of him.

Jakesoken
2019-07-01 03:44:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Verloren onderzoek doen en dacht dat ik zou opzoeken wat mensen van deze zin vonden, dit zijn geweldige antwoorden, maar ik denk dat je er een hebt gemist:

Jacob realiseerde zich dat Locke de maas in de wet had gevonden waardoor hij vermoord hem en accepteerde al het feit dat hij zou sterven, dus hij probeerde niet op een overtuigende manier met Ben te praten. Hij beantwoordde zojuist de vragen waarvan hij wist dat Ben die zichzelf zou blijven stellen, ook al beseft hij misschien niet meteen dat "hoe zit het met jou" het eigenlijke antwoord is. Jacob deed deze tactiek eerder in deze aflevering toen hij op bezoek was bij de andere personages. Toen hij Jack de apolo-balk gaf, zei hij dat "het gewoon een duwtje in de rug nodig had" in dezelfde stijl, en die wereld bleef bij Jack en hielp hemDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...