Vraag:
Waarom noemt niemand behalve Daenerys zichzelf koning (of koningin) van de Rhoynar?
Crow T Robot
2014-06-29 04:39:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de serie A Song of Ice and Fire gebruikt iedereen die beweert de rechtmatige erfgenaam van de ijzeren troon te zijn, de volgende titel:

[King or Queen] of the Andals, the Rhoynar and the First Men, Lord of the Seven Kingdoms and Protector of the Realm

Echter, in Game of Thrones worden de Rhoynar altijd weggelaten. En tot nu toe had ik aangenomen dat dit kwam omdat ze nooit in andere contexten werden genoemd en alleen om verwarring van mensen te voorkomen. Bijvoorbeeld in S04E05- First of His Name wanneer Tommen tot koning wordt gekroond, kroont de High Septon hem:

Tommen van het huis Baratheon, First van zijn naam, King of the Andals and the first Men, Lord of the Seven Kingdoms and Protector of the Realm

Maar in de meest recente aflevering, Van The Children , Daenerys (voor wat ik denk dat het de eerste keer is), wordt aangekondigd dat het ook deze eer toekomt:

Daenerys' titles in S04E10- The Children

Heb ik eerdere vermeldingen gemist of was dit gewoon een fout die werd toegevoegd door een fan die op de grafische afdeling werkte?

Drie antwoorden:
thedeatheater
2014-07-03 12:47:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Rhoynar zijn de mannen die van oudsher langs de oevers van de rivier de Rhoyne woonden. Echter, 700 jaar voor de verovering van de Aegon stierven ongeveer 250.000 van de Rhoynar bij de uitbreiding van het Valyrische eigendom. In dergelijke omstandigheden vluchtte een krijger-koningin genaamd Nymeria met de overgebleven Rhoynar naar de Dorne in het zuiden van Westeros. Nymeria trouwde toen met een Dornische prins Mors Martell en hielp hem zijn plaats bij Sunspear veilig te stellen. De Rhoynar hebben sindsdien onder de Dornish geleefd, en alle Dornish-mannen hebben tegenwoordig wat Rhoynar-bloed in zich. Daarom worden ze nog steeds Rhoynar-mannen genoemd.

In S04E05 was het koninkrijk Dorne niet goed aan de kijkers voorgesteld; pas na het duel van Oberyn Martell met de berg kwam Dorne in beeld. Ik denk dat ze daarom "King of Rhoynar" niet in de titel van Tommen hebben opgenomen, maar dat in de laatste aflevering voor de titel van Daenerys.

Interessante theorie. Maar werd * Oberyn * niet veel eerder geïntroduceerd, zelfs vóór de Paarse Bruiloft (d.w.z. vóór de kroning van * Tommen *)?
user50244
2017-04-15 16:58:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Omdat de Rhoynar de Dornish zijn, en toen de Targaryen-dynastie viel, verklaarden de Dornish zich onmiddellijk onafhankelijk, en de Baratheons hadden niet de macht noch de wil om hen weer onder hun onderwerping te brengen. Daarom hebben de Dornish en dus de Rhoynar sinds Aerys Targaryen geen deel uitgemaakt van de zeven koninkrijken. Daarom kunnen de koningen na hem niet beweren koningen te zijn van "de Andalen, Rhoynar en de Eerste Mannen", omdat ze in feite alleen koningen van de Andalen en de eerste mannen zijn. Daenerys is echter van plan om heel Westeros te veroveren, inclusief Dorne. Daarom noemt ze zichzelf koningin van de Andalen, Rhoynar en de Eerste Mannen, iets wat de anderen niet kunnen, omdat Dorne onafhankelijk is en dus geen koningen van de Rhoynar zijn.

-1 Dit is niet juist. Dorne maakt op dit moment nog steeds deel uit van de zeven koninkrijken, hoewel ze altijd een beetje onafhankelijker zijn geweest dan de rest.
Dorne is een vorstendom, vandaar dat Doran Prins Martell was. Niet helemaal onafhankelijk maar nog steeds onderdeel van de verschillende koninkrijken. Andere regio's hebben Wardens en Lord Protectors
Darth Locke
2019-01-04 22:06:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is misschien een lang shot en een speculatief antwoord.

De Rhoynar zijn een van de drie belangrijkste etnische groepen waaruit de mensen van Westeros afstammen, de anderen zijn de Andals en de First Men. Ze waren een cultuur van riviervarende mensen die woonden aan de oevers van de immense rivier Rhoyne in Essos. Na tijdens de Rhoynish Wars met Valyria gedwongen te zijn te vluchten met tienduizend schepen, vestigde de overlevende Rhoynar zich uiteindelijk in Dorne in het zuiden van Westeros.

Terwijl de meeste Rhoynar zich integreerden in de Dornische samenleving, vooral in de zogenaamde "zoute Dornishmen", hebben de wezen van de Greenblood hun Rhoynish erfgoed en taal behouden . De Heer van de Zeven Koninkrijken, die op IJzeren Troon zit, claimt de titel Koning van de Andalen, de Rhoynar en de Eerste Mannen.

Zoals andere antwoorden hebben uitgelegd, is de Rhoynar geïntegreerd in Dornish samenleving na oorlogen met Valerya, waar families als de Targaryens vandaan komen.

De reden dat informatie * belangrijker zou kunnen zijn voor boeklezers, is omdat A Dance of Dragons Danearys presenteert met verschillende toekomstige echtgenoten / vrijers, waaronder Hizdahr zo Loraq (met wie ze trouwt, maar later wordt vastgehouden, vermoedelijk een verrader te zijn. In de tv-serie wordt hij vermoord en verschijnt hij niet als wraakzuchtig), Euron Grejoy (die stuurt zijn broer Victarion om Dany te zoeken, maar het is mogelijk een list vanwege een aantal factoren), Young Griff (een jonge man die beweert een overlevende Targaryen, Aegon te zijn) en de Prince Frog, wiens echte Quentyn Martell ...

Daario brengt de geveinsde turncloaks naar koningin Daenerys in haar audiëntiezaal en presenteert ze als rekruten van zijn Stormkraaien. Quentyn en zijn vrienden onthullen dat ze ridders zijn, maar vragen om privacy om hun namen te onthullen. Nadat de rechtbank is vrijgesproken, overhandigt Quentyn zijn "geschenk", een perkament met daarin een geheim pact, ondertekend door Ser Willem Darry en prins Oberyn Martell, met de Sealord van Braavos die getuige waren van de handtekeningen. Het pact was dat Viserys Targaryen zou trouwen met Quenty's zus, Arianne, in ruil voor Dorne's steun bij het helpen van de ballingschap om de IJzeren Troon terug te krijgen. Nu Viserys in Vaes Dothrak is overleden, biedt Quentyn zichzelf nu aan als echtgenoot voor Daenerys in ruil voor de steun van Dorne.

Het is dus mogelijk dat één reden de Game of Thrones EP's / schrijvers kozen ervoor om "Rhoyner" aan Dany's dialoog toe te voegen, misschien niet alleen omdat Dorne zelf pas rond deze tijd werd geïntroduceerd, maar het had ook kunnen worden gebruikt als referentie en / of voorafschaduwing van het boek & tv events ...

Enkele maanden later, wanneer Olenna Tyrell een uitnodiging van Ellaria Sand aan Sunspear accepteert om de mogelijkheden van een alliantie tegen Cersei te bespreken in de nasleep van de verwoesting van Sept van Baelor en de daaruit voortvloeiende dood van Margaery, Loras en Mace Tyrell, onthult Varys zichzelf als de ware architect van de alliantie, die in feite een huiselijke bruggenhoofd voor de terugkeer van Daenerys. Wanneer Daenerys eindelijk koers zet naar Westeros, heeft ze de gecombineerde macht van Dorne, de Reach en het grootste deel van de Iron Fleet, samen met haar Unsullied, Dothraki en draken. Varys staat aan boord van Daenerys 'vlaggenschip met haar, Tyrion en Missandei, nadat ze eindelijk zijn nieuwe koningin heeft ontmoet en zijn loyaliteit heeft beloofd. Met draken die in de lucht vliegen, is de tweede Targaryen-invasie van Westeros nu klaar om te beginnen.

Hoewel ze onvermijdelijk hebben besloten om niet door te gaan, komt Dany wel om de krachten te bundelen met Dorne, maar via Varys in plaats van het * vooruitzicht van Quentyn Martell!Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...