Vraag:
Wat werd er gebruikt om de hyperspace-spronggeluiden te creëren in de originele Star Wars-trilogie?
Mark Rogers
2016-09-11 22:36:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In A New Hope en de andere originele trilogiefilms maakte de Millennium Falcon een paar geluiden als hij naar de lichtsnelheid sprong. Eerst was er een soort oplaadeffectgeluid als de sterren beginnen te vervormen en dan is er een zwaar suizend-achtig geluid als het schip wegvliegt.

Star Wars is onder meer opmerkelijk voor alle gespecialiseerde en herhalende geluidseffecten die in de serie voorkomen. Toch werden die films ontwikkeld voordat de verwerking en creatie van digitale geluidseffecten echt was geëvolueerd. Dus de hyperspace-geluidseffecten, zoals Chewie's hondachtige geluiden, werden waarschijnlijk geproduceerd door een combinatie van levensechte geluidseffecten. Ik vraag me af hoe ze het hebben gedaan.

Han and Chewie jumping to light speed Hoe zijn de originele hyperspace-geluidseffecten in Star Wars gemaakt?

Frustrerend genoeg is het vrij gemakkelijk om interviews en video's te vinden van de foley-artiesten die het geluid van de defecte hyperdrive in The Empire Strikes back genereren, maar ik kan er geen vinden over het basale hyperdrive-geluid.
Twee antwoorden:
Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2
2016-09-12 00:51:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gevonden op deze pagina, geeft de auteur aan dat de oorsprong van de hyperspace-geluiden (reizen in hyperspace) zijn gemaakt door:

Aanvankelijk het geluid van een McDonnell Douglas DC-9, jet, Burtt sleutelde een beetje aan de opname om het naar de melkweg ver, ver weg te brengen. Door twee kopieën van het DC-9-geluid te nemen en ze enigszins niet synchroon af te spelen, is het product een oscillerende versie van de engine.

Het geeft echter niet de oorsprong van going into hyperspace , zoals je hebt gevraagd. Het lijkt erop dat deze site echter alle geluiden dekt van wanneer de hyperdrive van de Millenium Falcon uitschakelt:

Eyes on Cinema heeft een interview uit 1980 opgegraven met Ben Burtt - de geluidsontwerper voor Star Wars, en in de video is er een uitsplitsing van alle verschillende geluiden die samenkwamen om het gekletter te creëren dat optreedt wanneer de Millennium Falcon niet de hyperspace ingaat in The Empire Strikes Back. Blijkbaar waren er acht geluiden die uiteindelijk werden gecombineerd om het effect te creëren, maar de video identificeert er slechts vijf, namelijk:

  • De traagheidsstarter van een oude tweedekker uit 1928
  • Een luchtstraal opgenomen in het kantoor van een tandarts
  • Het geluid van het starten en stoppen van een arclightmotor
  • Het geluid van een motor in de toren van een gepantserde tank
  • Leidingen onder een kapotte gootsteen in de badkamer van de opnamestudio

Hier is het interview waarvan de informatie afkomstig is:

En hier is de clip waar het mislukt met een iets betere resolutie:

Het lijkt erop dat deze site de vergrendeling heeft. Er is een interview met een aantal geluidsmensen uit Star Wars, waaronder Richard Anderson, die volgens mij de geluidsmixer was voor ten minste een deel van de serie:

O'CONNELL: I've hoorde de Millennium Falcon in honderd films sinds Star Wars. Hoe heb je die geluiden gecreëerd, vooral de hyperdrive?

ANDERSON: Het werd opgenomen vanuit een Beech Travelaire-vliegtuig uit 1929, dat een zogenaamde traagheidsslinger gebruikte om de motor te starten. Het was een door een veer aangedreven motor die de piloot buiten het vliegtuig zou laten komen. Dan stapte hij in de cockpit, liet de veer los en startte de propeller. Treg Brown van Warner Bros. gebruikte het ook als het geluid voor de Tasmanian Devil.

Tyrannus Rex
2018-05-11 06:44:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mij is mijn hele leven verteld dat het geluid van springen in hyperspace het geluid was van de lift op de Shasta Dam in Californië; Ik heb dit keer op keer gehoord van mijn vader, die uit Californië komt en meerdere keren in Shasta is geweest. Helaas maakt de lift na 11 september geen deel meer uit van de tour van de dam, dus ik heb hem zelf nooit gehoord.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...