Vraag:
Waarom kunnen de twee jongens in Snatch hun replica-pistolen niet gebruiken die ze eerder met succes hebben getest?
sharptooth
2014-07-01 13:10:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Snatch is er een bekende scène waarin Vince en Solomon naar Bullet Tooth Tony komen en hem onder schot houden en Tony ziet onmiddellijk de replica inscriptie op de pistoolzijde en zegt dat ze onmiddellijk moeten vertrekken (wat ze doen) omdat zijn pistool geen replica is.

Maar een beetje eerder, wanneer ze zich voorbereiden om bij Tony te komen, testen ze een van de pistolen door in een autoraam te schieten. klinkt absoluut als een werkend pistool en het raam is vernietigd. Misschien konden de replica's niet worden gebruikt voor nauwkeurig fotograferen op lange afstanden, maar de jongens waren niet meer dan een meter van Tony verwijderd en dus zou het fotograferen van Tony geen probleem voor hen moeten zijn.

Waarom accepteren ze de "replica v Desert Eagle" redenering en weggaan?

Weet je zeker dat ze de replica's hebben getest? Ik kan me die scène niet herinneren. Dat zou een plotgat zijn, omdat ze deze niet zouden kunnen afvuren.
Eerst dacht ik dat je het over de Dwayne Johnson-film had en dacht: "Die scène registreert helemaal niet". Toen besefte ik dat de naam van die film "Snitch" was. : oP
Drie antwoorden:
John Smith Optional
2014-07-02 21:56:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In tegenstelling tot wat Andrew Martin beweert, is het heel gemakkelijk om replica-vuurwapens aan te passen en is het een serieus probleem hier in het VK.

Het probleem is enigszins verdoezeld in de media vanwege de implicaties ervan voor legale vuurwapens in de Verenigde Staten: een aantal verkeerde handelingen in de Verenigde Staten (met name het verhaal over de ATF die 'speelgoedwapens in beslag neemt') werd opzettelijk verminkt door wapenlobbyisten om te beweren dat het was onmogelijk om replica's om te zetten in het echte werk. Dat is het helemaal niet.

Ik ben naar een tentoonstelling in de Leeds Armory geweest die was gewijd aan het onderzoeken van precies dit probleem: de hoeveelheid aangepaste wapens die tijdens wapenamnestie in Yorkshire alleen is onthutsend.

Dit is niet iets dat op het nieuws wordt gemeld, omdat de details als alledaags worden beschouwd, maar er is zelfs een aantal van concurrerende commerciële bedrijven die gespecialiseerd zijn in de gecontroleerde vernietiging van in beslag genomen aangepaste vuurwapens. Het is een geheime huisnijverheid.

Sterker nog, de politiebevoegdheden werden begin jaren 2000 uitgebreid om hiermee om te gaan, en de wetgeving van de vuurwapenwet van 1968 werd gewijzigd om 'het bezit van een imitatievuurwapen' als een verschuldigde overtreding; wat betekent dat het sinds 2004 in feite illegaal is om een ​​speelgoedwapen in het openbaar te dragen.

Omdat wapens illegaal zijn in het VK (tenzij ze onder ongelooflijk strenge licenties vallen), zijn ze ongelooflijk zeldzaam en duidelijk moeilijk te verkrijgen. Het doel van de Vinny / Sol-Bullet-tooth scene is een veredelde wedstrijd voor het meten van lullen.

Vinny en Sol zijn amateurs, wannabe gangsters en Tony intimideert hen tot onderwerping door simpelweg te wijzen op de ongelijkheid van hun uitrusting: Vinny en Sol hebben onbetrouwbare, amateuristische en grotendeels ondoelmatige 'speelgoedgeweren', terwijl hij dat wel heeft een Desert Eagle.

Voor een plan dat volledig op intimidatie is gebaseerd, worden Vince en Sol totaal verslagen door het gebrek aan reactie van Bullet-Tooth. Ze beseffen dat ze dit niet gaan winnen, want hij is totaal onaangedaan.

+1 Omdat het een komedie / misdaadfilm is, dacht ik, Vinny en Sol zijn kleine tijddieven en Bullet-tooth is een gangster, ze kunnen op geen enkele manier concurreren met Tony. Ik merkte dat ik de hele scène hysterisch lachte.
Andrew Martin
2014-07-02 13:25:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In het licht van het antwoord van @John Smith Optioneel, zal ik mijn eigen antwoord herschrijven / verduidelijken.

In de film zijn de gebruikte wapens replica's die blanco schieten , dwz ze vuren lege kogels af, geen scherpe munitie.

Hoewel sommige wapens kunnen worden omgezet om echte kogels af te vuren, wordt geïmpliceerd dat dit niet is gebeurd in de film (vandaar de ergernis van verschillende personages dat alleen replica's. Op een site niet, is het vermeldenswaard dat deze conversie een gevaarlijke en vaak onverstandige procedure is, omdat de wapens vaak niet bestand zijn tegen de druk van echte munitie. Zie voor meer informatie hier of hier, of zoek op Google naar het onderwerp.

Op deze Wikipedia-pagina worden de wapens beschreven die werden gebruikt in de film. In feite gebruikte de film echte wapens die waren aangepast aan blanco vuur, aangezien er geen commercieel verkrijgbare replica's waren van de wapens die ze gebruikten. Ze waren echter bedoeld als replica's in de film.

Wat dit allemaal in feite betekent is dat in de scène in de auto wanneer ze schoten de kogels, ze schoten losse flodders . Om te citeren uit de wiki over blanco's:

Blanks worden vaak gebruikt wanneer het geluid en de flits van geweervuur ​​nodig is, maar een projectiel zou niet veilig zijn ...

Het uiterlijk van een lege cartridge kan een vals gevoel van veiligheid geven. Hoewel blanco patronen geen kogel bevatten, zijn voorzorgsmaatregelen vereist omdat er dodelijke slachtoffers en ernstige verwondingen zijn gevallen in gevallen waarin blanco patronen op zeer korte afstand zijn afgevuurd.

Blanco patronen bevatten vaak papier, hout of plastic. plug genaamd een prop die het poeder in de behuizing afdicht. Deze prop kan van dichtbij ernstige penetrerende wonden en blauwe plekken op middellange afstanden veroorzaken.

In theorie hadden ze dus in theorie tegenover Tony kunnen staan ​​met hun onbeschreven replica's, maar zijn echte Desert Eagle zou dat wel doen. hebben veel meer schade veroorzaakt en waren veel veiliger om te vuren (in vergelijking met hun replica's).

Ik denk niet dat dit antwoord moet worden neergeslagen .. wil iemand het uitleggen?
Ik heb niet gestemd, ik heb hier helemaal geen belang bij, ik wilde er alleen maar op wijzen dat Brandon Lee werd gedood door een geweer dat losse flodders afvuurde (blijkbaar vond een stuk schroot op de een of andere manier zijn weg naar de kamer). Ik zeg dit alleen om de wiki-verklaring te ondersteunen dat "een lege cartridge een ** vals ** gevoel van veiligheid kan geven".
Geen metalen scherven nodig. De impact van de lucht die uit het pistool wordt geperst, kan dodelijk zijn. https://en.wikipedia.org/wiki/Jon-Erik_Hexum#Death
Maar betekent dat niet dat het pistool eigenlijk een bedreiging voor Tony was, gezien het feit dat ze zo dichtbij waren? Hij heeft misschien een meer stoere, niet-replica Desert Eagle gehad, maar op dat bereik is het degene die als eerste schiet, niet degene die het grootste pistool heeft ...
Stephen
2019-05-04 00:15:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een beetje necromantie hier ...

In de scène waar ze het vuur testen van de replica-kanonnen in de auto, is het schot zelf alleen te zien van buiten de auto terwijl ze rijden.

Er zijn een paar mogelijke interpretaties voor het afvuren, maar geen daarvan is bijzonder bevredigend.

  1. Het uitblazen van de ramen zou impliceren dat de drukgolf van het afvuren van het pistool in de auto met de ramen omhoog. In dit scenario zouden alle ramen moeten uitblazen. Bij dit drukniveau zouden de trommels van iedereen waarschijnlijk ook moeten scheuren, omdat het van een veel zachter materiaal is gemaakt dan het glas. Ondanks dat auto's nauwelijks luchtdicht zijn en dezelfde maatregelen die zijn ontworpen om te voorkomen dat de ramen worden belast wanneer u de autodeur dichtslaat, zouden de drukgolf van het pistool verdrijven.
  2. Als we mogen geloven dat het pistool was wees naar de achterruit en dat de nabijheid van de ontlading of vanwege een projectiel er geen reden is voor de andere ramen om te breken.

window blowout from replica test fire scene in Snatch

Een beetje frame voor frame laat zien dat de achterruiten van de passagier uitgeblazen zijn in het tafereel, terwijl de voorruit en de voorruit van de passagier een moment intact zijn voordat we zien dat alle ramen worden uitgeblazen.

Aangezien onze onverschrokken dieven niet blijvend gewond zijn, kunnen we concluderen dat de drukgolf niet uit de ramen is geblazen. Aangezien alle ramen kapot gaan, kunnen we concluderen dat de uitbarsting niet werd veroorzaakt door een gerichte ontlading / projectiel.

Met andere woorden, de testbrandscène is een complete goof die logica tart.

Omdat het frame voor frame nodig is om het enkele raam naar buiten te zien waaien en het meerdere raam naar buiten waait, is het denk ik veilig om aan te nemen dat het de bedoeling was om te suggereren dat het replica-pistool luid en eng genoeg was om iemand te intimideren.

Gezien het gebrek aan schade aan de bemanning en dat een dergelijk testvuur niet uit de ramen zou waaien als onthullende fouten, suggereert de hier getoonde interne logica dat de bemanning niet zou hebben geloofd dat het replica-kanon in staat was iemand verwonden, zelfs van dichtbij en dat ze puur bedoeld waren voor intimidatie.

Dus als Bullet Tooth Tony niet geïntimideerd is en duidelijk gewapend en gevaarlijk is en dat niet zijn, vluchten ze wijselijk.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...