Vraag:
Waarom zei Morpheus tegen Trinity dat ze van de snelweg moest blijven?
Rahul
2017-07-26 23:49:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In The Matrix Reloaded vindt de volgende dialoog plaats tussen Trinity en Morpheus tijdens een achtervolging in een auto:

Trinity: Je zei me altijd dat ik van de snelweg af moest blijven.

Morpheus: Ja, dat is waar.

Trinity: Je zei dat het zelfmoord was.

Morpheus: Laten we dan maar hopen dat ik het mis had.

Wat is de reden van Morpheus om weg te blijven van de snelweg?

Ik vermoed dat het komt doordat je gemakkelijker wordt opgemerkt en minder opties hebt als je op de snelweg bent, maar ik heb geen definitief antwoord, dus ik laat dit gewoon achter als een opmerking.
Als je een stapje terug doet en * echt * aan snelwegen denkt, zitten ze vol met vreemden die stukken metaal van meerdere ton besturen met snelheden die zichzelf en verschillende anderen in enkele ogenblikken gemakkelijk kunnen doden. Ze hebben ook beperkte toegang, dus je zit effectief vast tussen uitgangen. Om net zo onveilig te zijn tussen een groep mensen die eromheen staan, zou je ze praktisch alle wapens moeten geven.
Ik nam altijd aan dat het een grap was, tegen het publiek, over snelwegverkeer in het algemeen. Zonder een verklaring in het universum nodig te hebben. "Het verkeer was moordend vandaag!"
Je realiseert je toch dat de geciteerde dialoog voorafgaat aan een van de meest gewelddadige en dure in-matrix scènes in de hele trilogie, toch? Dat citaat is een self-fulfilling prophecy.
Het verbaast me dat de gebeurtenissen die zich in de film voordoen, geen afdoende antwoord geven op de vraag waarom de snelwegen gevaarlijk zijn voor mensen die gewekt zijn. Ik denk ook dat er een verborgen grap in zit, omdat de real-world snelwegen van Los Angeles een welverdiende reputatie hebben als vreselijke plaatsen die je altijd moet vermijden.
@ToddWilcox Om uw punt als iemand uit LA te onderstrepen, ** GOED VERDIENEN. **
Vijf antwoorden:
Ross
2017-07-27 01:20:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aangezien agenten elke "bluepill" -persoon in de Matrix kunnen bewonen, levert de snelweg een aantal problemen op. Ja, je kunt snel van het ene verre punt naar het andere gaan, maar dat heeft geen zin voor Trinity, Morpheus of andere ontwaakte Matrix-gebruikers. Op de snelweg zit je opgesloten in een smalle gang met slechts elke mijl of meer uitgangen, en elke auto bij jou in de buurt kan een wapen worden in de handen van een agent.

In de eerste film zien we dat de voorkeursbewegingsmethode van Morpheus, Trinity &-vrienden is om hun bedrijf te degraderen naar plaatsen in de dichtbevolkte stad, en wanneer ze aan agenten ontsnappen, probeer ze te verliezen in steegjes of doolhofachtige interieurs van gebouwen. Als ze daken opgaan of om hoeken heen gaan, is hun doel om obstakels tussen de agenten te plaatsen. & de agenten zo snel mogelijk, want alles wat ze nodig hebben is een vrij moment om een ​​uitgang te vinden terwijl de agenten bezig zijn ze weer te vinden.

Uw antwoord is logisch en ik ben het er niet meer mee eens. Maar is dat niet eens duidelijk voor Trinity? Ik bedoel, ik dacht dat er een verhaal zit achter de snelweg en Morpheus.
@Rahul: Het is misschien duidelijk voor Trinity, dat wordt niet expliciet tegengesproken door het citaat. Je kunt het lezen omdat ze Morpheus eraan wil herinneren dat het een slecht idee is. Tel daarbij op dat ze zelf geen ervaring heeft, ze vraagt ​​zich misschien af ​​of Morpheus iets weet wat ze niet weet.
De film maakt gebruik van visuele aanwijzingen om je precies dat gevoel van beklemming te geven: hoge betonnen muren, frequente brede viaducten die je bedekken. Ze bevinden zich in feite in een tunnel die positief * vol * zit met vijanden, potentiële vijanden en de normale verkeershindernissen.
En die snelweg was speciaal voor de film aangelegd. Geen grapje, zelfs de viaducten. De markeringen zijn vandaag grotendeels vervaagd, maar start Google Earth en kijk naar Alameda Naval Air Station, de kruising van de landingsbaan, en klik vervolgens op het klokpictogram en rol de datums terug. Als dat je tenen niet doet, kijk dan opnieuw naar het stuk waar ze de snelweg opkomen en richt Street View op 5th en Broadway in Oakland CA. Volg de diagonale oprit naar Alameda.
@Harper Toen de film uitkwam, maakten ze er een groot deel van (in de extra's) over hoe ze probeerden de snelweg intimiderend te maken dan een normale snelweg, maar er zijn veel plaatsen waar snelwegen van nature zo zijn, vaak groot vanwege pogingen om het lawaai naar nabijgelegen huizen te verminderen.
@Rahul Het zal Trinity * nu * duidelijk zijn. Ze spreekt met een reden in de verleden tijd. Hoewel de leeftijdsgrens voor extractie uit de Matrix nooit wordt gespecificeerd, zijn nieuwe rekruten vermoedelijk tamelijk jong en zullen ze een uitgebreide training hebben gevolgd waarin 'Blijf van de snelweg' waarschijnlijk werd ingeprent, net als 'Vecht nooit tegen een agent' en ' Bevrijd je geest 'zou zijn geweest.
Gezien het vermogen van Trinity om tussen gebouwen, door ramen, trappen af ​​te springen en ongedeerd naar buiten te komen; wat weerhoudt haar ervan om op of over de - niet uitzonderlijk hoge - muren en van de snelweg te springen?
JFA
2017-07-27 02:00:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat wat @Ross zei het meest nauwkeurig was:

Ja, je kunt snel van het ene verre punt naar het andere gaan, maar dat heeft geen zin voor Trinity, Morpheus of wie dan ook andere ontwaakte Matrix-gebruikers. Op de snelweg zit je opgesloten in een smalle gang met slechts elke mijl of meer uitgangen, en elke auto bij jou in de buurt kan een wapen worden in de handen van een agent.

Maar ik zou wil ook graag een paar eigen punten toevoegen. In de eerste film zijn schuilgaten en riolen waar ze het liefst rondhangen. In een wereld waar elke aardse kracht zonder repercussie tegen de 'rode pilaren' kan worden gekeerd, een lang, bloot stuk weg, rijdende voertuigen die in de verkeerde omstandigheden meerdere tonnen wapens zijn en te snel bewegen om goed te manoeuvreren, het is eigenlijk een dodelijke val. Alles, van vrachtauto's tot de strijdkrachten, kan tegen hen worden ingezet. In feite zien we twee agenten, wanneer hand-tot-hand- en wapengevechten mislukken, de vrachtauto's overnemen en tegen elkaar botsen om de "rode pilaren" te doden. Er zijn ook geen harde lijnen om aan de Matrix te ontsnappen, wat de enige bewezen manier is om te "winnen" tegen de agenten.

Combineer dit allemaal en het is gemakkelijk te zien waar een blootgestelde snelweg vol vreemden is zelfmoord.

"Kan maar één richting uitgaan"
AhBajeezus
2017-07-27 00:07:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nou, het is waarschijnlijk vooral om toe te voegen aan het drama van de film, maar we kunnen ook bedenken dat de agenten veel sneller bewegen dan de aangesloten mensen, en daarom veel snellere reactietijden zouden hebben ("Je bent verhuisd zoals ze doen ') En je hebt de neiging om snel op een snelweg te rijden. Ten tweede is het gemakkelijk om op een snelweg om het leven te komen, en de agenten zijn niet bang om dood te gaan. Ten derde is het gemakkelijk om op een snelweg te komen en iemand binnen te blokkeren, zoals het wordt een beetje een doolhof / val van ratten.

Jason
2017-07-27 19:57:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De film maakt gebruik van visuele aanwijzingen om je het antwoord op je vraag te geven: ze zitten vast door hoge betonnen muren & frequente brede viaducten die je bedekken. Ze bevinden zich in feite in een tunnel die positief verstopt is met vijanden, potentiële vijanden en de normale verkeershindernissen. De snelweg zou geen zelfmoord zijn als ze er heimelijk op zouden zijn, maar als je wordt achtervolgd in een wereld die volledig wordt gecontroleerd door je achtervolger, is je enige ontsnapping de uitgang (vaste lijnen, niet toegankelijk tijdens een achtervolging), eenzaamheid ( het tegenovergestelde van een drukke snelweg), of anonimiteit (die al uit het raam is).

Morpheus 'advies aan Trinity was om ontsnappen niet in ruimtelijke termen te zien, dat wil zeggen' weggaan ', omdat binnen de Matrix daar is geen "weg". We zijn instinctief ingesteld om te denken in termen van op de vlucht slaan van roofdieren, dus als je niet oppast, zou je in de hitte van het moment de snelweg op kunnen gaan met het idee dat pure snelheid je bondgenoot is. Maar dat is het niet, het betekent niets in de Matrix. Het enige voordeel dat mensen hebben is onvoorspelbaarheid, om een ​​keuze te maken die niet kan worden gepland en om in veiligheid te komen voordat ze je kunnen afsnijden. De snelweg is het tegenovergestelde daarvan.

BrettFromLA
2017-07-27 00:39:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het kan zijn dat u zich verder van een "afrit" (buiten de matrix) bevindt wanneer u zich op de snelweg bevindt. Zoals ik me herinner, hebben alle uitgangen vaste lijnen nodig.

De snelwegen in het VK hebben elke kilometer hardwired noodtelefoons. Is dit niet het geval in Noord-Amerika?
@Burgi Een mijl is een behoorlijke afstand als je wordt opgejaagd door een agent. En het is een mijl zonder enige dekking, en geen manier om te verbergen.
Het verst verwijderd van een noodtelefoon is een kilometer. Ik neem je punt over dekking echter wel aan.
@Burgi ze moeten vaker voorkomen omdat ** [Niemand loopt in L.A.] (https://www.youtube.com/watch?v=R_UpLtGEWoY) **
@Burgi Ik heb geen telefoons langs de weg gezien in de VS, hoewel ze blijkbaar wel bestaan ​​op snelwegen in Zuid-Californië: https://en.wikipedia.org/wiki/Emergency_telephone
@DewiMorgan CalTrans gaat met pensioen op alle, behalve de meest kritieke locaties, omdat ze veel kosten om te onderhouden, en iedereen mobiele telefoons heeft en als je met je armen zwaait, zullen tientallen burgers 911 (112/999) bellen. Zelfs waar ze worden bewaard, werken ze op zonne-energie en op mobiele telefoons, dus ze onderhouden niet eens de harde lijnen meer. Ik weet zeker dat dit de schuld van Morpheus is.
@Burgi Is een snelweg niet in één richting? Tenzij je wilt lopen.
@Harper, maar de Matrix-simulatie speelt zich af in ~ 2000, toen mobiele telefoons nog niet zo populair waren.
@wizzwizz4 je moet lopen als je auto pech heeft
@Harper CalTrans wordt gecontroleerd door agenten. Zo...


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...