Vraag:
Zijn acteurs contractueel verplicht tot bepaalde zaken, zoals naakt gaan / sensuele scènes / bloederige scènes?
Shahsays
2019-09-18 10:48:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wanneer een acteur wordt getekend voor een film / show / serie, tekent hij contracten voor de werkrelatie van die bepaalde film / show / serie. Er zullen altijd verschillende scènes / scenario's worden opgenomen tijdens de opnames.

De vraag is: is er een wet die acteurs verplicht om alles en nog wat in het script uit te voeren? of kunnen ze het gewoon doorgeven en niet optreden?

Een acteur houdt er bijvoorbeeld niet van om naakt te gaan of een sensuele scène op te nemen. maar als het een onderdeel is van een script, kunnen ze ervoor kiezen om dat niet te doen. doe het? of MOETEN ze schieten vanwege het contract ondanks dat ze geen persoonlijke goedkeuring hebben?

Ik heb enkele voorbeelden gezien, zoals William defoe in Antichrist waar wordt geadviseerd een body double te gebruiken voor naakte scènes maar nogmaals, wordt dat geadviseerd door het script / de regisseur of de acteur zelf?

Ik veronderstel dat ze worden verteld wat ze moeten doen terwijl ze handelen voordat ze het contract ondertekenen. En als ze het contract ondertekenen wetende wat ze gaan doen, zijn ze verplicht om het te doen. Als ze het niet willen doen, moeten ze onderhandelen over de voorwaarden voordat ze ondertekenen, zoals welke scènes de acteur zal doen, welke stunts zullen zijn voor stuntmand en dubbel om te doen, enzovoort.
Drie antwoorden:
Paulie_D
2019-09-18 15:39:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een acteur houdt er bijvoorbeeld niet van om naakt te gaan of een sensuele scène te filmen, maar als het een onderdeel is van een script, kunnen ze ervoor kiezen om het niet te doen? of MOETEN ze fotograferen vanwege het contract ondanks dat ze geen persoonlijke goedkeuring hebben?

De keuze is altijd aan de acteur.

Het contract van de acteur beschrijft wat ze zijn willen of niet willen doen. Sommigen weigeren verschillende niveaus van naaktheid, sommige andere dingen, maar ze stemmen ermee in om uit te voeren wat er in het script staat.

In de meeste gevallen werkt de acteur (meestal) vanuit een voltooid script en is hij zich bewust van wat erbij komt kijken en tekent op die basis.

Als ze niet graag bepaalde acties / scènes uitvoeren die naar voren zouden komen als onderdeel van hun onderhandelingen om zich aan te melden voor de rol.

Het kan zijn dat het script verandert, maar alle wijzigingen die van invloed kunnen zijn op de actor binnen de reikwijdte van deze vraag moeten worden overeengekomen.

Het zou een zeer dwaze regisseur of producer zijn die probeert een acteur te dwingen een scène op te voeren waar de acteur het op gewelddadige wijze niet mee eens is. De nadelen zijn te diep.

Als de acteur van gedachten verandert nadat hij ermee heeft ingestemd een scène op te voeren, is dat een contractkwestie die financiële en andere gevolgen zou hebben, maar geen enkele rechter zal een acteur tot een specifieke handeling dwingen ze hebben ethische / persoonlijke problemen, zelfs als ze er eerder mee hebben ingestemd om het uit te voeren.

Meer inzicht in de specifieke wetgeving op het gebied van entertainmentcontracten is wellicht beter gediend bij Law.SE.

een goed voorbeeld hiervan is Emilia Clarke in Game of Thrones. Oorspronkelijk was ze oké met naakt, maar veranderde van gedachten naarmate de show vorderde. Ik geloof dat ze net een body-double voor haar hebben gekregen en dat was dat.
Ik weet niet of dit van toepassing is op Emilia Clarke in Game of Thrones, maar acteurs uit de serie tekenen meestal slechts contracten voor een paar jaar per keer, en kunnen uiteraard elke keer dat ze een nieuw contract nodig hebben een andere deal sluiten. En ik vermoed dat de contracten die voor series worden gebruikt, speciale bepalingen hebben voor afleveringen / seizoenen die nog niet zijn geschreven.
@DForck42 [Not a body double] (https://www.telegraph.co.uk/tv/2016/05/16/emilia-clarke-confirms-there-aint-no-body-double-in-recent-nude/ ), alleen geen scènes meer van onnodige naaktheid na seizoen 1. Het is onduidelijk of ze het script daadwerkelijk hebben aangepast om haar tegemoet te komen, maar ze lijkt wel invloed te hebben gehad op het schrijven.
Mooi antwoord ... maar laten we dat hele deel van de exploitatie-industrie van Hollywood niet vergeten ...
Ik weet niet meer waar ik het precies heb gezien, maar ik heb gelezen dat volgens de SAG-regels de acteur / actrice op elk moment kan weigeren om naaktscènes te doen en dat de regisseur het moet veranderen of een body-double moet krijgen, en ze kan niet discrimineren (niet casten / schieten, enz.) op de bereidheid om naaktscènes te doen.
@morbo Gelieve uit te werken.
Noch in een tv-show, noch in een contract met meerdere films, gebeurt de ondertekening ruim voor "een (grotendeels) voltooid script". Ik weet niet of de zaken anders zijn in zelfstandige filmcontracten.
@Jasper in die gevallen ondertekenen actoren om een ​​generieke * rol / deel * uit te voeren. Specifieke problemen in het script kunnen van gedachten veranderen en alles in het script waar ze zich niet prettig bij voelen, is onderworpen aan een secundaire overeenkomst.
@KonradRudolph: Ja, geen dubbelganger, alleen geen onnodige naaktheid. Ze stemde in met - en filmde - een naaktscène voor S6E4
Zach Lipton
2019-09-19 05:59:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De vakbond SAG-AFTRA biedt specifieke bescherming voor acteurs voor naaktheid en seksscènes. Wat u moet weten over Nudity Riders:

Als uw optreden in een film naaktheid, gedeeltelijke naaktheid of gesimuleerde seksuele handelingen omvat, zorg er dan voor dat u of uw vertegenwoordigers dat hebben gedaan onderhandelde een naaktrijder met productie. De naaktruiter moet een gedetailleerde beschrijving bevatten van de scène (s), het vereiste type naaktheid of fysiek contact, beperkingen op het gebruik van de beelden en productiestills (indien van toepassing) en alle andere voorwaarden die u en een producent zijn overeengekomen. . Onthoud dat zelfs als u een naaktrijder heeft getekend, u het recht heeft om uw toestemming op elk moment in te trekken voordat u de scène gaat filmen. Zoals altijd mag een artiest niet afstand doen van contractuele minima.

De Basisovereenkomst van de vakbond (pagina 110, pdf-pagina 126) bespreekt de minimumvereisten, inclusief vroege voorafgaande kennisgeving, een gesloten set en schriftelijke toestemming waarin wordt beschreven wat er wordt opgenomen in de vorm van een naaktrijder. Die toestemming kan worden ingetrokken, en de productie heeft de mogelijkheid om ervoor te kiezen om in plaats daarvan een dubbelganger voor de acteur te gebruiken: "Als een artiest ermee heeft ingestemd in dergelijke scènes te verschijnen en vervolgens zijn of haar toestemming intrekt, heeft de producent het recht om te verdubbelen, maar de toestemming voor reeds gefotografeerde films mag niet worden ingetrokken. "

De blog Film Independent beantwoordt nog wat vragen over de regels in Alles wat je ooit wilde weten over naaktheidsclausules, maar die te verlegen waren om te vragen. Bekende acteurs hebben de onderhandelingsmacht om te onderhandelen over gedetailleerde naaktrijders met betere bescherming, maar er gebeuren nog steeds misbruiken:

Feldman voegt tot 40 extreem specifieke bepalingen toe in een volledig onderhandelde " nudity rider '- het addendum bij het contract van een artiest dat de exacte vereisten en beperkingen van dergelijke scènes beschrijft - alles van fluorescerende pasteitjes (' Het voorkomt dat een opname per ongeluk iets vastleggen wat niet zou moeten ') tot de garantie van een gesloten set (' Als je 100 mensen hebt die mogelijk iets fotograferen met een telefoon, iPad, wat dan ook, worden deze dingen kansen om iets weg te glippen of te hacken, hetzij met opzet of gewoon door onoplettendheid ").

Authentiek talent & Literair Management oprichter en CEO Jon Rubinstein, wiens bedrijfsvertegenwoordigers Brie Larson en Vera Farmiga vertegenwoordigen, zegt dat er nog steeds misbruiken zijn. een actrice rechtstreeks op een set en vraagt ​​om iets waarover niet is onderhandeld, "zegt Rubinstein.

" Het is: 'Kijk, de hele crew wil naar huis. Het is middernacht. We zijn allemaal uitgeput. We moeten nog een laatste kans maken. De manier waarop we het hebben gedaan, werkt niet. Kun je de handdoek laten vallen? ' Of: 'Dat shirt ziet er niet goed uit, waarom verlies je het niet gewoon?' Dan sta je daar plotseling en heb je 20 mensen die op je wachten, en je zegt: 'Ugh, prima.' Dat gebeurt de hele tijd. "

Zo'n scenario lijkt zich te hebben afgespeeld op Lost voor ster Evangeline Lilly, die onlangs zei dat ze" een slechte ervaring had op de set met in feite in het nauw gedreven te worden om een ​​scène gedeeltelijk naakt te doen, en ik voelde dat ik geen keus had. En ik was gekrenkt en ik schrok toen het klaar was. "

Sommige producenten, met name HBO, zijn onlangs begonnen met het inhuren van intimiteitscoördinatoren, zodat er één verantwoordelijke persoon is voor communicatie, toestemming en samenwerking met alle partijen aan intieme scènes. Je kunt een interview met intimiteitscoördinator Alicia Rodis lezen over hoe het werk werkt. De vakbond werkt samen met Rodis om nieuw beleid te ontwikkelen, zodat er in de toekomst waarschijnlijk meer bescherming zal zijn voor alle vakbondsactoren.

BrettFromLA
2019-09-18 18:35:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Actrice Terri Garr heeft hier een anekdote over verteld:

In het originele Close Encounters of the Third Kind -script moest ze een topless scène doen. Richard Dreyfuss moest naar haar blote borst kijken terwijl ze sliep, en het zien als dezelfde vorm als de toren waar hij door geobsedeerd was.

In de dagen voorafgaand aan het filmen van die scène, zei Terri dat ze dat was zenuwachtig over. Ze zei dat ze van plan was Stephen Spielberg eruit te praten. Het feit dat ze zou denken dat ze dat zou kunnen, ook al stemde ze er oorspronkelijk mee in, zegt dat acteurs niet altijd verwachten dat ze alles in hun contract of in het script moeten doen.

Terri zei verder dat Spielberg op de ochtend dat de scène zou worden opgenomen, haar vertelde dat de scène was herschreven en dat ze niet naakt hoefde te zijn. (IMHO, dit had de truc van een regisseur kunnen zijn: hij wist misschien al die tijd dat hij die scène niet zou filmen, maar hij wilde dat Terri Garr dacht dat ze zou moeten worden blootgesteld, in om een ​​bepaalde prestatie uit haar te halen. In CE3K is haar personage bewaakt en oppervlakkig en wil ze niet emotioneel 'blootgesteld' worden.)

Hij had ook gewoon een aardige vent kunnen zijn, en zou gemakkelijk haar verandering van houding kunnen omzeilen. Hij was gewend om met moeilijke sterren te werken, nadat hij met Bruce de haai in Jaws had afgerekend.
"Het feit dat ze zou denken dat ze dat zou kunnen, ook al stemde ze er oorspronkelijk mee in, zegt dat acteurs niet altijd verwachten dat ze alles in hun contract of in het script zullen moeten doen." - Ik ben niet bepaald een fan van naaktheid, maar dit klinkt alsof het het gedrag van een actrices gewoon generiek maakt voor het hele beroep. Als je volwassen bent, ga dan niet akkoord met dingen die je niet zult doen.
@RobertGrant Of dat acteurs, net als iedereen, een kans grijpen die klinkt als een goede baan, ook al houden ze niet van elk aspect ervan, met een mentaliteit van "Ik zal deze brug oversteken als ik er ben".
@xLeitix het is niet zoals een baan voor de lange termijn. Het is een specifiek contract voor een enkel project. Het is niet het equivalent van een vast arbeidscontract dat zegt "redelijke verwachtingen" en dat het een discutabele term is die over een lange periode wordt gedefinieerd, en een out-of-the-blue verzoek kan worden aangevochten. Ik vraag me af hoe de genoemde acteurs het op prijs zouden stellen als het productiebedrijf een salaris opschrijft dat ze niet van plan zijn te betalen en zegt: "We gaan die brug over als we er zijn." Kan niet van werkgevers eisen dat ze verplichtingen nakomen als werknemers gewoon terug kunnen komen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...