Vraag:
Wat gebeurt er als twee kogels elkaar raken?
Ankit Sharma
2019-09-11 20:45:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Preacher S04E01 tijdens het gevecht tussen Lara en Tulip, schoten ze elkaar neer en hun kogel raakte elkaar en vielen naar beneden.

woman holding what is left of the bullets

Is deze afbeelding realistisch? Kan dit in werkelijkheid op dezelfde manier gebeuren?

Ik denk dat dit een vraag is voor een andere SE-website ...
Specifiek, natuurkunde
Het is theoretisch mogelijk dat dit onder bepaalde omstandigheden kan gebeuren, vooral als de kogels een lange afstand hebben afgelegd en veel zijn vertraagd. Een andere mogelijkheid is dat de kogels in fragmenten kunnen exploderen wanneer ze elkaar raken, en dat twee schutters door veel van de fragmenten kunnen worden doorboord. En het zou statistisch zeer waarschijnlijk zijn dat de twee kogels elkaar zouden missen en de twee schutters zouden raken ...
@JasonPSallinger we hebben specifiek de tag [tag: realisme] voor dit soort vragen.
cc AilipxqurdCMT ^^^^^^^
Technisch gezien is dat niet de manier waarop momentum werkt. Als precies dezelfde kogels dood zouden raken, zouden ze feitelijk achteruit vliegen naar waar ze vandaan kwamen. De energie moet worden behouden.
https://youtu.be/eh8ujfo0mE8
@Paulie_D, die "precies dezelfde kogels" in deze vraag dwingt, plaatst een onrealistische en onnodige beperking.
Een Google-afbeeldingzoekopdracht voor "kogels raken elkaar" zal veel voorbeelden opleveren van kogels die niet terugkaatsten of in fragmenten explodeerden. Kogels zouden niet onmiddellijk stoppen en rechtstreeks op de grond vallen, zoals deze vraag lijkt te stellen, maar ze kunnen absoluut aan elkaar blijven kleven na een botsing en op korte afstand van de locatie van de inslag landen.
[Relephant] (https://www.youtube.com/watch?v=0fP_k6y9ows)
Twee antwoorden:
Ben
2019-09-13 08:54:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is niet echt een exact scenario, maar het zou voldoende bewijs moeten leveren om de theorie te ondersteunen.

In deze SlowMo Guys-video wordt vastgelegd dat paintballs in slow motion op elkaar worden geschoten, terwijl beide paintballs verschillend zijn. kwaliteit en de botsingshoek is niet altijd perfect, de verfexplosie vertoont een constante tegenkracht.

dit toont aan dat twee projectielen, wanneer ze met dezelfde kracht in botsing komen," stoppen "(dwz alle uitgeoefende kracht van één projectiel moet het projectiel van de tegenstander teniet doen).

Daarnaast zijn er aanwijzingen dat kogels aan elkaar "versmelten" wanneer ze in de lucht botsen:

enter image description here enter image description here

Bron

King of NES
2019-09-12 02:28:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Corrigeer me als ik het mis heb!

Bullet A: grootte, chemische samenstelling, snelheid Bullet B: grootte, chemische samenstelling, snelheid

  If (aSize = bSize, aComp = bComp, aSpeed ​​= bSpeed) if (speed = snel genoeg) Ze zouden moeten smelten en samensmelten vanwege de chemische reactie door het gebruik van hoge snelheid + enorme hitte van de kracht van de metalen inslag, en dan naar beneden vallen. dit kan zelfs gebeuren als de omstandigheden niet perfect zijn. if (snelheid = te langzaam) Ze zouden tegen elkaar moeten stuiteren in een willekeurige richting Als (een van de bovenstaande voorwaarden is dan niet gelijk) if (aComp is moeilijker dan bComp) if (aSpeed ​​= dichtbij bSpeed ​​komen) bulletA zou de andere moeten kaatsen kogel als een biljartbal die een andere langzamere bal slaat. De ricocheerrichting is willekeurig, maar in dezelfde algemene richting waarin de kogel oorspronkelijk vloog. Als (ander materiaal dan kogels op elkaar wordt afgevuurd) explodeert, smelt, ricocheert, doorboort of explodeert het het doelwit.  

Aangezien dit een film is, is het aannemelijk dat de kogels elkaar raken en vallen. Ik heb het nooit gezien, maar als de kogels zouden samensmelten, zou dat aannemelijker zijn. Als je 100 kogels op 100 kogels afvuurde, zou je in een bepaald percentage van de tijd verschillende resultaten krijgen. Het is hoe dan ook een leuk effect. En ik denk dat de Mythbusters een stilstaande kogel en een bewegende kogel gebruikten omdat de geweren niet tegelijkertijd vuurden. Ik heb het ook nooit gezien, heb het gewoon opgezocht.

* niet altijd een chemische reactie, maar meestal een fysieke


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...