Vraag:
Rookie Cut - Welke film?
John Smith Optional
2015-08-24 14:06:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een vriend van mij sneed onlangs zijn wenkbrauw op de vizier van een geweer en heeft nu een maansikkel-litteken net boven zijn wenkbrauw.

Ik herinner me duidelijk dat ik zoiets in een film zag (5- 10 jaar geleden, maar de film zelf is misschien ouder) waar ik me herinner dat een dergelijk litteken een 'Rookie Cut' werd genoemd; hoewel een Google-zoekopdracht naar de term geen resultaten oplevert, heb ik het daarover misschien mis.

Voor zover ik me herinner van de scène, doet iemand zich voor als een doorgewinterde dierenarts of ervaren soldaat; maar een ander personage merkt op dat ze een amateur zijn vanwege een verse snee in hun voorhoofd, die komt doordat het oog te dicht achter een richtkijker wordt geplaatst.

Kan iemand identificeren welke film ik me herinner, idealiter voordat ik mijn verstand volledig verlies?

Ik ken de film niet, maar de eigenlijke term heet "scope bite"
Een beetje een afstandsschot, maar zou het Ronin kunnen zijn (1998)
Wanneer gebeurt dit in Ronin? Ik probeer de clip te vinden ...
Een antwoord:
casspir
2016-10-30 19:12:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sabotage (1996)

Je kunt de volledige film hier bekijken, met Russische nasynchronisatie, helaas:

Er zijn twee rookie-cuts in deze film. Om 0:29:30 begint de scène waarin een onervaren eerste moordenaar een sluipschuttersgeweer gebruikt tijdens een moordaanslag. Een paar minuten later, na een achtervolging in het bos, wordt hij doodgeschoten door de bodyguard (gespeeld door Mark Dacascos). Dacascos en de vrouwelijke rechercheur van de politie (gespeeld door Carrie-Anne Moss) onderzoeken het lichaam en om 0:32:55 uur wijst Dacascos op het rookie-snijteken rond het oog van de dode moordenaar (eerste foto hieronder) sterk>. Enkele minuten later vuurt Carrie-Anne Moss het sluipschuttersgeweer af (tweede foto hieronder). Als rechercheur bij de politie heeft ze niet veel ervaring met sluipschutter / jagergeweren en haalt ze de snit. Dacascos, ex-special forces, die bekend zijn met dit soort wapens en hun hantering, wijst naar haar snee, en de halvemaanvormige rookie-snit is duidelijk zichtbaar boven haar wenkbrauw bij 0:34:14 wanneer ze het probeert schoon te maken met een zakdoek (derde foto hieronder).

Rokkie cut on dead killer

Carrie-Ann fires the sniper rifle

Rookie cut next to her right eyebrow

Ongelofelijk! Ik kan niet geloven dat iemand dit echt heeft gevonden!
Ik zag de film in de jaren 90, vond het erg leuk, en de scène kwam meteen in me op. Je beschrijving was goed.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...