Vraag:
Waarom gebruikten ze Head & Shoulders om de buitenaardse indringers in Evolution te bestrijden?
Fionashoff
2015-05-04 12:05:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vertel me alsjeblieft de reden achter het gebruik van Head & Shoulders Shampoo in de film Evolution (2001).

Bedoel je de reden in het universum of de reden waarom ** de filmmakers ** met kop en schouders kozen?
Een antwoord:
Catija
2015-05-04 12:31:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ah, het selenium!

Een van de ingrediënten in Head & Shoulders is selenium, een element in het periodiek systeem.

Het actieve ingrediënt in Clinical Strength Head & Shoulders is seleniumsulfide 1%

Het negeren van het feit dat een groot aantal elementen op het periodiek systeem giftig zijn voor mensen, besloot de film arseen eraf te halen van de tafel en maakte vervolgens deze sprong van wetenschappelijke logica:

Mensen zijn op koolstof gebaseerde levensvormen, en als arseen giftig voor ons is, de "wetenschappers" in de film gebruiken het periodiek systeem om te beslissen dat de buitenaardse levensvormen, die op stikstof gebaseerd zijn , op dezelfde manier selenium giftig moeten vinden:

Selenium hypothesis

Ik vind de film belachelijk en heb hem al jaren niet gezien, maar dit is het enige dat ik me herinner van de film.

Hier is een referentie (en de bron van de afbeelding) als je die wilt:

David Duchovny, veel bij toeval en geluk ontdekt dat aangezien mensen op koolstof zijn gebaseerd en arseen dodelijk is voor mensen, de aliens op stikstof zijn gebaseerd en dus als je hetzelfde patroon volgt (2 naar 1 boven) op het periodiek systeem, de aliens een dodelijke reactie zouden moeten hebben op selenium (dat blijkbaar in conditioner wordt aangetroffen).

En uit het Wikipedia-artikel:

Kijkend naar de posities van stikstof en koolstof op het periodiek systeem, Ira theoretiseert dat selenium giftig kan zijn voor de buitenaardse wezens, omdat ze op stikstof zijn gebaseerd, aangezien arseen giftig is voor het koolstofleven van de aarde. Ira's domste studenten Deke en Danny (Ethan Suplee en Michael Ray Bower) herinneren zich dat seleniumsulfide het actieve ingrediënt is in Head & Shoulders, dus het team schaft een brandweerwagen aan en vult deze met de shampoo. Ira geeft de gebroeders Donald ook een A, tot hun grote opwinding.

Dit omvat uitgebreid hun grondgedachte in de film.
Mooi hoor. Dus als we die buitenaardse wezens aan Neon blootstellen, krijgen we dezelfde reactie als bij mensen op fluor, dat wil zeggen dat ze in brand vliegen? Pak snel een paar van die tl-buizen ... (Om erop te wijzen * hoe * belachelijk deze "redenering" is ...)
Ik herinner me niet veel van de film, maar wat ik me wel herinner, is dat het niet serieus was, dus de belachelijkheidsniveaus zijn niet bijzonder belangrijk ...
@CGCampbell, Ik zal dat steunen. Het was belachelijk, maar ik denk dat dat het punt was. En ik wist niet dat 'belachelijkheid' een woord was.
Ik zie het graag als een belachelijke schaal van Liam Neeson tot die Chinese jongen in de Hangover-serie ... :) Weet je ... 0 tot oneindig
Er is altijd de productplaatsing - heb je de scène gezien tijdens de aftiteling? :) lol
@Reed Het is een perfect cromulent woord.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...