Vraag:
Is Julius Caesar echt verkracht door de zoon van Crassus?
Ankit Sharma
2017-01-17 02:14:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Spartacus: War of the Damned Episode 8 verkrachtte Tiberius Licinius Crassus Julius Caesar om hem zijn plaats te laten zien. Is deze gebeurtenis echt gebaseerd op geschiedenis of werd het alleen gedaan om een ​​dramatisch effect te bereiken?

Ik kan geen feit geven of hij al dan niet verkracht is, maar ik kan je vertellen dat Tiberius in feite echt was en de eerstgeboren zoon van 2 was, maar ook bekend staat onder de naam 'Marcus'.
Een antwoord:
Paulie_D
2017-01-17 22:24:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dramatisch effect

Om te beginnen is het personage van Tiberius Licinius Crassus volledig fictief .

Marcus Licinius Crassus had twee zonen, Marcus Licinius Crassus ( Jr in feite), en Publius Licinius Crassus.


Het probleem is dus: is Caesar ooit überhaupt verkracht?

Het lijkt onwaarschijnlijk aangezien er geen hedendaags verslag is van een dergelijke gebeurtenis en als het publiekelijk bekend zou zijn geweest, zou het zijn opgenomen en verspreid door Caesars tegenstanders.

Caesar was vaak onderwerp van geruchten over homoseksualiteit, maar het heeft een andere connotatie nu dan in de Romeinse tijd. Het lijkt waarschijnlijk dat dit de basis is voor het verkrachtingsscenario dat in Spartacus hier wordt beschreven.

Wikipedia

De Romeinse samenleving beschouwde de passieve rol tijdens seksuele activiteit, ongeacht geslacht , als een teken van onderwerping of minderwaardigheid . Suetonius zegt inderdaad dat zijn soldaten tijdens de Gallische triomf van Caesar zongen: "Caesar heeft misschien de Galliërs overwonnen, maar Nicomedes heeft Caesar overwonnen." Volgens Cicero, Bibulus, Gaius Memmius en anderen ( voornamelijk de vijanden van Caesar ), had hij al vroeg in zijn carrière een affaire met Nicomedes IV van Bithynië. De verhalen werden herhaald, verwijzend naar Caesar als de koningin van Bithynië, door sommige Romeinse politici als een manier om hem te vernederen. Caesar zelf ontkende de beschuldigingen tijdens zijn leven herhaaldelijk, en volgens Cassius Dio, zelfs bij één gelegenheid onder ede


Dit gerucht en zijn bronnen en nauwkeurigheid worden opmerkelijk goed behandeld in de gekoppeld tijdschriftartikel dat hieronder is gelinkt.

Zeker, later in zijn leven werd de Romein er regelmatig van beschuldigd het bed van de koning te hebben gedeeld, en in een opmerkelijk hoofdstuk van zijn biografie (juli 49) documenteert Suetonius een aantal gevallen.

Caesar & Nicomedes - J.Osgood ( Bron )Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...