Vraag:
Wat is de betekenis van "Bad Wolf"?
user1887
2013-06-17 18:34:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In het eerste "nieuwe" seizoen van Dr Who is "Bad Wolf" een terugkerend thema gedurende het seizoen en verschijnt het vaak als graffiti als volgt;

enter image description here

enter image description here

Wat is de betekenis van dit thema? Hoe verschijnt deze naam of dit bericht gedurende het seizoen? Wie of wat is de boze wolf?

Vijf antwoorden:
Crow T Robot
2014-08-04 07:07:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het antwoord van DForck42 legde uit hoe het verscheen, maar niet precies wat het betekent.

De uitdrukking 'Bad Wolf' kwam van de naam van het bedrijf dat de Daleks hebben overgenomen en waren eigenaar van de gamesatelliet waar ze op zaten aan het begin van de aflevering Bad Wolf :

Badwolf Corporation

En de bericht was daarom bedoeld om haar te vertellen dat ze naar de Bad Wolf Corporation-satelliet moest terugkeren om The Doctor te gaan redden.

Aan het einde van The Parting of The Ways, legt Rose het ook verder uit:

Rose : Ik ben de boze wolf. Ik creëer mezelf. Ik neem de woorden ...

[Rose steekt haar hand op en neemt de woorden van het bord van Bad Wolf Corporation]

Rose : ... I verstrooi ze, in tijd en ruimte.

[de woorden zweven van ze weg]

Rose : een bericht, om mezelf hierheen te leiden.

DForck42
2013-06-17 19:00:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is een grote spoiler:

Aan het einde van het eerste seizoen wordt ontdekt dat de daleks het menselijk ras onder controle hebben via de tv-games. Rose keek naar het hart van de Tardis en was doordrongen van de kracht van de tijd. Ze gebruikte het om terug te keren naar waar de dokter was en verspreidde de boodschap over de tijd. Het is een bericht voor zichzelf uit de toekomst.

wat ik niet snap is waarom boze wolf weer een ding is als de oorlogsdokter verschijnt met het plan om Gallifrey uit te roeien. Natuurlijk was het de interface en niet rose en misschien is het gewoon onbelangrijk ... maar het leek niet zoals het was
@Minzkraut wanneer de Boze Wolf voor het eerst verschijnt aan het einde van "The Parting of Ways", knippert ze weg en teleporteert een paar meter. Wat er echt gebeurt, is dat ze naar het verleden teleporteert naar "The Day of the Doctor", als The Moment om te voorkomen dat de [War] Doctor Gallifrey vernietigt. Als dat klaar is, verschijnt ze weer bij de [9e] dokter en vernietigt ze de Daleks.
@cde Nee, de Moment-interface is opgebouwd uit het geheugen van de dokter. Het is niet dezelfde entiteit als Bad Wolf.
@orangedog niet genoeg bewijs om hoe dan ook te zeggen. Het zijn ook niet alleen herinneringen, ze kan ook de toekomst zien
@cde Ik ben er vrij zeker van dat het in het script staat, maar ik heb geen referentie.
In de aflevering werd vastgesteld dat Bad Wolf en The Moment twee verschillende entiteiten waren ... The Moment nam een ​​vorm aan uit de toekomst van de dokter
user30916
2016-02-09 13:58:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bad Wolf verwijst naar een oude Noorse legende over Fenrir, een enorme en verschrikkelijke wolf, die het nageslacht is van Loki en een trol. Fenrir is vastgebonden om te voorkomen dat hij de goden in Asguard doodt (niet zeker waarom, maar om de een of andere reden houdt hij niet van hen). Om een ​​lang verhaal kort te maken, het verbreekt zijn banden en triggert Ragnarok, het laatste gevecht in het hele bestaan ​​... ooit. De Noorse goden worden binnengevallen door de slechteriken, Fenrir en de Migarth-slang (Lokis ander stout kind) ... (hangt af van je mening over wie de slechteriken zijn), en de helden in Asguard en het hele bekende universum worden verpletterd , eindigend in donkere vergetelheid .. of zoiets! Fenrir ... Bad Wolf!

U zou moeten overwegen enkele bronnen toe te voegen om uw antwoord te ondersteunen.
De reden dat Fenrir gebonden was, was omdat hij steeds groter werd, net als de Midgard-slang. Zijn kwijl vormde een machtige rivier, dus ze waren bang.
Destroyer girl
2015-05-17 00:56:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

boze wolf is roos. ze verstrooit de woorden (boze wolf) door ruimte en tijd om zichzelf naar bedrijven van boze wolven te leiden.

Heb je links of referenties die zeggen dat Rose * Bad Wolf * is? Iets om te onderbouwen wat u zegt, zal een lange weg banen naar antwoordacceptatie.
Tony Stewart
2015-09-13 08:27:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hmmm ... nou ja van mijn theorieën (feiten) Rose Tyler is de boze wolf ... volgens de eppisode waarin Rose tegen Donna zegt dat de enige manier waarop ze de geschiedenis kon veranderen en "naar rechts in plaats van naar links gaan" was door ehm ... zichzelf opofferen, maar voordat ze stierf, fluisterde Rose de meme 'Bad Wolf' in haar oren, wat technisch gezien een signaal is om haar vroegere zelf naar 'badwolf-bedrijven' te leiden, ze nam 'het licht' in zich op en was in staat om een hele Dalek-vloot. Ook toen Donna zichzelf opofferde (toekomstige zelf), zei Rose tegen Donna om de dokter de woorden boze wolf te vertellen. Ik hoop dat je dit allemaal begrijpt! Ik hou van "Doctor who"Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...