Vraag:
Roman Mysteries: verschillen tussen boeken en tv-aanpassing?
Rand al'Thor
2016-04-20 18:47:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Roman Mysteries -boekenserie van Caroline Lawrence, gepubliceerd tussen 2001 en 2009, is een soort oude geschiedenisversie van Enid Blyton, met vier kinderen die optreden als detectives die samen mysteries oplossen, terwijl ze ook de lezers leren over het leven in het oude Rome (Griekenland, Egypte, enz.). Het werd in 2007 aangepast tot een tv-serie, met een tweede seizoen in 2008.

Hoe verschilt de tv-aanpassing van de originele boeken?

De tv-serie is iets waar ik misschien in geïnteresseerd ben, maar ik ben een canonpurist die geïrriteerd raakt als aanpassingen te veel verschillen van het originele bronmateriaal, dus een lijst van alle belangrijke verschillen zou me veel helpen bij het nemen van mijn beslissing.

Gefeliciteerd, deze vraag is de winnaar van de [overeenkomstige onderwerpuitdaging] (http://meta.movies.stackexchange.com/q/2221/49).
@NapoleonWilson Woohoo! :-D Nog steeds geen teken van een antwoord ...
Een antwoord:
Rand al'Thor
2016-05-21 18:40:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik plaats zelf een antwoord aangezien niemand anders dat na een maand heeft gedaan. Meer antwoorden worden nog steeds op prijs gesteld.

De Wikipedia-pagina voor de tv-serie bevat een lijst met verschillen met de boeken:

 • De kinderen zijn ouder.
 • Lupus is stom maar zijn tong is niet weggesneden.
 • Omdat The Thieves of Ostia niet was aangepast, duurt de ontmoeting van de kinderen plaats op een ander tijdstip (net voor de uitbarsting van de Vesuvius) en onder andere omstandigheden.
 • In het boek "The Assassins of Rome" wordt Simeon meegesleurd om gemarteld te worden, maar wordt hij gered (door Titus) voordat hij wordt verminkt of verblind zoals werd bedreigd. In de film wordt hij niet gered. Hoewel het onwaarschijnlijk was dat hij ooit gered zou zijn, is dit een grote plotverandering.
 • Jonathan keert aan het einde van "The Enemies of Jupiter" terug naar huis.
 • "The Gladiators of Capua "en" The Fugitive from Corinth "spelen zich af in Ostia, in plaats van respectievelijk Rome en Griekenland.
 • Pulchra verschijnt in" The Twelve Tasks of Flavia Gemina "in de plaats van Jonathan.
 • Verschillende bijpersonages zijn weggelaten of gecombineerd voor de tv-afleveringen.
 • In "The Slave Girl from Jerusalem" werd een nieuw personage, Floridius (gespeeld door Mark Benton), geïntroduceerd voor komische hulp.
 • Wanneer ze als slaaf wordt gekocht, is Nubia's hoofd niet geschoren en is ze gekleed.
 • Er is een opzettelijke poging om de rol van volwassenen te verzwakken, met de opmerkelijke uitzondering van dokter Mordecai, de vader van Flavia, betaalt niet langer het extra bedrag dat voor Nubia wordt geëist en de warme ontvangst die ze dan krijgt van de huiskok wordt omgezet in vijandigheid en weerlegging.
blockq uote>

Dit is alles wat ik op internet heb kunnen vinden. Iemand die zowel de boeken heeft gelezen als de tv-serie heeft bekeken, kan wellicht een langere en completere lijst geven.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...