Vraag:
Waarom is Illyrio Mopatis bereid zoveel te geven aan Viserys en Daenerys Targaryen?
Shadow Wizard is Ear For You
2019-05-28 19:27:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In het eerste seizoen van Game of Thrones zien we hoeveel Illyrio Viserys en Daenerys geeft: onderdak, voedsel en vooral de onschatbare drakeneieren die aan Dany worden gegeven.

Waarom doet hij het? Wat levert het hem op?

Bedenk dat Illyrio heel, heel rijk is. De financiële kosten van al deze dingen zijn voor hem onbeduidend.
Drie antwoorden:
Darth Locke
2019-05-28 21:31:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is waarschijnlijk geen in-tv-serie -instantie om het volgende te bewijzen, maar de boeken geven een beter inzicht in de relatie tussen Illyrio Mopatis en Varys (Emphisis My Own) ...

Als jonge man was Illyrio een arme bravo, die leefde bij zijn zwaard. Nadat de jonge Varys in Pentos waren aangekomen, vormden ze een onwaarschijnlijke vriendschap en werkten ze samen en werden ze erg rijk. Illyrio werd zeer respectabel en trouwde met de dochtersdochter van een neef van de Prins van Pentos - alleen met de hulp van Varys bereikte hij een positie waarin de dochter van een magister bereid was met hem te trouwen. Nadat ze stierf, hertrouwde hij minstens één keer met Serra, een Lysene-kussenhuiswerker. Dit maakte de prins woedend, die het paleis voor altijd daarna voor hem blokkeerde. Illyrio was blij met Serra tot de Treasure, een Braavosi-handelskombuis met de pest, voor anker lag in Pentos. Door de ratten verliet de pest het schip en doodde tweeduizend in de stad, onder wie Serra. Illyrio houdt een medaillon bij met Serra's foto en haar handen als herinnering aan zijn verloren liefde.

Zelfs decennia nadat Varys vertrok om in Westeros te dienen, onderhouden de twee nog steeds nauw contact.

Illyrio heeft de overgebleven Targaryens, Viserys en Daenerys jarenlang in de gaten gehouden terwijl ze in ballingschap leefden in de Free Cities. Uiteindelijk nam hij ze op in zijn pastorie en hield ze onder zijn bescherming. Hij was aanvankelijk geslagen door de schoonheid van Daenerys en dacht eraan Viserys te elimineren en haar als vrouw te claimen, maar hij verwierp dit idee zodra hij geloofde dat het meisje te timide en bang was en dat de koppeling met haar hem geen plezier zou doen. Hij beweert dat hij Viserys en Daenerys beschermde op grond van het feit dat Viserys beloofde hem de muntmeester te maken bij zijn hemelvaart naar de IJzeren Troon.

Dus in het kort, Illyrrio geloofde dat hij iets verschuldigd was aan Varys EN hij geloofde later ook dat als hij de Targaryen-kinderen zou beschermen, dat Viserys hem tot meester van de munten zou maken nadat Viserys koning van de zeven koninkrijken zou worden.

Bedankt dat is logisch, vooral de tweede optie om hem meester van de munt te maken. Dit herinnert me eraan, wordt Illyrio überhaupt genoemd in het afgelopen seizoen nadat Dany de eigenlijke koningin is geworden?
@ShadowWizard hmm, een minder belangrijk personage uit eerdere seizoenen? Natuurlijk was hij vergeten.
@JAD niet zo ondergeschikt, hij was belangrijk in de eerste aflevering (s).
@ShadowWizard hij was belangrijk om het verhaal van Daenerys te beginnen, maar sindsdien heeft hij niet veel filmtijd gehad.
@ShadowWizard, Nee. Ik geloof het niet. Hij is vrijwel vergeten, maar Vary nam Tyrion in seizoen 5 mee naar zijn huis en Varys vermeldt tegen Tyrion dat ze collega's zijn die allebei op zoek zijn naar Targaryen-restauratie. Het enige dat ik wil weten is, wat is er precies gebeurd met de tovenaar van Vary ?! : p
Marko Stanojevic
2019-05-29 15:47:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er staat bijna niets in de show over, behalve die glimp van Arya, maar er staat meer in de boeken. Illyrio heeft vergelijkbare motieven als Varys. Ze hebben allebei een slechte achtergrond en zorgen in feite voor meer goed, en doen alles wat daarvoor nodig is. Ze maken samen plannen en zorgen ervoor dat ze aan hun respectievelijke kant van de wereld worden voltooid.

Misschien heeft Illyrio het gevoel iets van Varys te bezitten, maar hun relatie gaat daar ver boven uit. Hij is ook ongelooflijk rijk, dus het is niet waarschijnlijk dat hij tijd aan Targaryens verspilt puur voor persoonlijk gewin. Hij is ook niet van plan om in Westeros te wonen. En in de boeken ontdekken we dat Varys en Illyrio meerdere plannen en potentiële heersers van Westeros hebben.

Voor alle duidelijkheid, Illyrio maakte winst door de Targaryen-bruid aan Dothrakies te verkopen, maar het belangrijkste doel is om de slechte koningen in Westeros te vervangen. Daarom deden ze zaken met Khal Drogo, anders zou koning Robert ze waarschijnlijk allemaal goud uit Westeros voor hun hoofd sturen. Persoonlijk gewin is er altijd voor zowel Varys als Illyrio, ze moeten krachtig blijven, maar het is zeker niet hun primaire motief. Daarom hebben we een glimp van ze samen opgevangen onder de Red Keep toen Arya de kat achterna zat. Ze voelden allebei dat de oorlog eraan kwam en konden hun volgende stappen niet plannen via berichten. Ze zijn geen Targaryen-supporters, ze zouden Viserys zeker vervangen als ze eenmaal beseffen dat hij wreed is, zoals we in de show de verandering van Varys naar Dany zagen. Dus als u Viserys en Dany houdt, betekent dit gewoon meer kaarten om mogelijk te spelen.

Abhinav
2019-06-07 15:11:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eerlijk gezegd werkte Illyrio voor Varys, die Illyrio had geïnstrueerd om Danaerys Targaryen in de gaten te houden.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...