Vraag:
Heeft Harrison Ford Conan ooit terugbetaald? Noemde hij de show "sh **"?
Mari-Lou A
2015-12-24 20:04:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In een interview uit 2013 met de legendarische acteur Harrison Ford, probeert Conan O'Brien de acteur om te kopen met 1.000 dollar. (Ja, ik weet dat het een schets is, maar wees geduldig)

Conan: Dit is echt $ 1.000 dollar. Ik zal je dit geld geven als je ons iets vertelt over de nieuwe Star Wars-film.

Harrison: (neemt het geld en steekt het in zijn jas) ... A lang geleden ...

Conan: (lacht hysterisch) Wat ?! Lang geleden?

Harrison: ... op een plek ver ver weg ... ik vergeet de rest.

Andy : Eigenlijk is het een sterrenstelsel ver weg.

Harrison: Maar het 'was' lang geleden?

Andy: Het is lang geleden. In veel opzichten is het lang geleden.

(scherts)

Harrison: Maar ik hoor dat ze erover denken er nog een te doen.

Conan: Dat is $ 1.000! We nemen een pauze. Ik krijg dat geld op de een of andere manier terug.

(scherts)

Harrison: Heb je enig idee wat ze je normaal betalen om te komen hier en doe je dit?


Vragen

  1. I zou graag willen weten of Harrison het geld hield. Ik hoop dat hij het deed.

  2. Ik hoor Harrison Ford "shit" zeggen, maar misschien heb ik het mis. Kan iemand bevestigen wat hij zegt? Als hij dat deed, waarom werd het dan niet gepiept / gecensureerd nadat de show was opgenomen en uitgezonden? Ik dacht dat Amerikaanse tv-zenders zeer strikte richtlijnen hadden met betrekking tot grof taalgebruik, of kun je na een bepaald uur "shit" zeggen? Wat zijn precies de regels over grof taalgebruik in Amerikaanse talkshows?

  3. Hoeveel worden grote sterren betaald om gasten te zijn in talkshows? Om de een of andere reden dacht ik dat ze werden gedwongen door filmproducenten of dat hun contracten hen verplichtten de films waarin ze speelden te promoten. Ontvangen ze een nominale vergoeding?

AFAIK, je kunt het S-woord over TBS zeggen, maar slechts spaarzaam en niet in een scatologische context. Trouwens, hoe graag ik vragen ook zou willen ontmoedigen (en die zijn interessant), zelfs als deze * relevant zijn voor hetzelfde interview, stel je opnieuw vragen over 2 totaal verschillende kwesties (censuur en gastkosten).
Als ik bijvoorbeeld net klaar was met het kijken naar * Star Wars *, zou ik niet alle vragen die ik erover had in één bericht stellen. * Het is oké om aparte vragen over hetzelfde onderwerp te posten * - in feite wordt het zelfs * aangemoedigd. * Je hoeft niet eens het hele onderwerp opnieuw te introduceren, je kunt gewoon schrijven 'in een vorige vraag, ik vroeg naar ... ', koppel het daar en schrijf de nieuwe vraag die je erover hebt.
Dit zijn twee vragen, Q1 en 3 zijn in feite hetzelfde.
Eh, dat is wat ik zei. ;) Dat dit 2 verschillende onderwerpen zijn (niet 3).
Mike Edenfield zegt dat ze drie zijn. Dus twee vragen zijn niet hetzelfde als elke vraag stellen over Stars Wars, toch? Verdorie, waarom moet ik ieders tijd verspillen met twee vragen over hetzelfde interview? Ze zijn verbonden, ze zijn allebei verwant, en ik heb een goed antwoord. Perfect! :)
@Mari-LouA Ik had er de voorkeur aan gegeven om # 2 op zijn minst op te splitsen in zijn eigen vraag; er zijn veel goede redenen waarom we vragen graag gericht houden op één onderwerp (bijv. toekomstige dubbele vragen). Het voordeel voor jou is, meer rep, dus je kunt net zo goed :)
* En * M & TV's archief groeit. Iedereen wint. ;)
Een antwoord:
KutuluMike
2015-12-24 20:44:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit zijn dus eigenlijk drie vragen, maar ze hebben nogal te maken met "hoe werken talkshows", dus ik zal proberen ze allemaal te beantwoorden. (U moet deze waarschijnlijk opsplitsen in meerdere vragen en ik kan mijn antwoord dienovereenkomstig splitsen.)

Ten eerste was het stukje met de $ 1.000 vrijwel zeker een gimmick, en Ford gaf waarschijnlijk het geld terug voordat hij vertrok. Er was een soortgelijk terugkerend stukje op The Late Late Show met Craig Ferguson waar gasten geld konden "winnen", maar het was volledig voor de show. Ik ben niet positief , maar ik denk dat er een aantal regels zijn om gasten geld te geven voor hun optredens; zie nr. 3.

Ten tweede , je bent een beetje in de war hoe de Amerikaanse televisiecensuur werkt. Er zijn twee verschillende aspecten van Amerikaanse tv-productie waarbij censuur een rol speelt: de overheid en het netwerk.

Er is een overheidsinstantie, de FCC, die de daadwerkelijke taak is om de gebruik van het elektromagnetische spectrum voor radio-uitzendingen - waaronder draadloze radio, televisie, mobiele telefoons, kortegolf, enz. Ze verdelen brokken bandbreedte in verschillende delen van het spectrum aan erkende operatoren. Om zo'n vergunning te krijgen, moet je akkoord gaan met hun voorwaarden, waaronder dat je de openbare ether niet gebruikt om ondeugende dingen te zeggen. Als u dat doet, krijgt u een boete van veel geld en trekt u mogelijk uw rijbewijs in. De sleutel hier is echter dat de FCC alleen jurisdictie heeft over omroepmedia . Dit betekent dat alles wat bedoeld is voor uitzending door de "big 5" -netwerken - NBC, ABC, CBS, Fox, CW - of door lokale draadloze omroepen, moet voldoen aan de FCC-regels.

Satelliet- en kabeltelevisie, die geen 'uitzending' maar 'gerichte' uitzending is (met andere woorden, je kunt kabel- / satellietuitzendingen niet 'per ongeluk' oppikken met alleen een antenne) vallen technisch gezien niet onder de FCC jurisdictie. De netwerken maken zich echter ook zorgen over de publieke reactie - vooral de reactie van adverteerders - als ze te veel ongepaste inhoud toestaan ​​om op hun kanaal te verschijnen. Ze hebben dus ook interne regels over wat wel en niet is toegestaan, maar over het algemeen variëren deze erg van het ene netwerk tot het andere. In het geval van Conan is TBS niet draadloos beschikbaar, alleen via kabel / satelliet, dus de enige regels waaraan hij zich moet houden zijn de TBS-netwerken. Omdat de show 's avonds laat wordt uitgezonden, zijn ze niet zo bezorgd over het incidentele uitgaan van een onechte krachtterm. (Er was een aflevering van South Park die werd uitgezonden op Comedy Central en waarvan het hele uitgangspunt 162 keer "shit" zei.)

Ten derde , jij bent corrigeer dat de gasten op deze shows doorgaans niet door de show worden betaald om te komen. De show betaalt al hun uitgaven (hotel, vlucht, eten, enz.), Maar ze betalen de gasten niet voor hun tijd. De gast is tenslotte meestal op de show om iets te promoten, dus er is een wederzijds voordeel aan verbonden.

Technisch gezien geldt dat als de gast toevallig lid is van SAG of AFTRA, ze waarschijnlijk onder collectieve onderhandelingen vallen. overeenkomst met de studio om hen voor hun tijd te betalen; Ik heb begrepen dat bij de meeste acteurs hun optredens deel uitmaken van de "promotietour" voor een grote film, en wordt gedekt als onderdeel van hun filmcontract. De filmstudio zou hen dus een vast bedrag betalen en ze zijn contractueel verplicht om in een bepaald aantal programma's te verschijnen.

Als de acteur om de een of andere reden niet wordt gecompenseerd door de filmstudio, is de show verplicht hen te betalen - hoewel het bedrag klein is in vergelijking met wat ze verdienen (het is het is minder dan $ 1000 per verschijning). Dat stipendium zou ook alleen van toepassing zijn op acteurs; andere gasten (auteurs, politici, muzikanten, enz.) zouden allemaal moeten worden behandeld volgens de afspraken die de tv-studio met hen of hun vakbonden heeft; ze worden in ieder geval niet betaald voor "een dag werken".

In bepaalde gevallen wil een show een gast lokken die anders niet zou verschijnen, bijv. iemand die nieuwswaardig is met wie ze een "exclusief interview" willen hebben. Dit lijkt vrij zeldzaam voor wat betreft talkshows op de late avond, maar je ziet het veel tijdens het programmeren overdag. Legitieme nieuwsprogramma's hebben meestal regels tegen het betalen voor optredens, maar "nieuwsmagazine" -programma's misschien niet. In die gevallen zouden de gebruikelijke contractonderhandelingen plaatsvinden en zou het productiebedrijf van de show die persoon moeten compenseren hoeveel er nodig was om hem op de show te krijgen.

(Met dank aan @JakeGould voor het vinden van dit quora-artikel; het gaat niet specifiek over Conan, maar dezelfde regels zijn over het algemeen van toepassing op de meeste talkshows.)

Ik wist niet dat Conan geen netwerkprogramma was, dat verklaart veel. Bedankt. Vrij goed antwoord, ik denk niet dat iemand het zal verbeteren. Ik wacht even voordat ik je het groene vinkje geef.
Ik kan echt niet genoeg inhoud toevoegen om mijn eigen antwoord uniek te maken, dus ik zal hier iets aan toevoegen met een opmerking; het Ford-bit was een sketch. Ze wisten allebei wat er aan de hand was. Als zodanig was de $ 1.000 een rekwisiet en zou hij niet door Ford zijn gehouden, tenzij het in het contract stond.
@Mari-LouA Conan * had * een uitgezonden netwerkshow (een paar in feite), maar een paar jaar geleden verloor hij degene waar hij op zat en kreeg later de TBS-show.
Dit: ** "Ten derde, je hebt gelijk dat de gasten op deze shows doorgaans niet door de show worden betaald om te komen." ** Niet waar. Acteurs maken doorgaans deel uit van een vakbond zoals SAG (Screen Actor’s Guild) en zijn contractueel verplicht om betaald te worden en krijgen een nominale (ook wel schamele) vergoeding betaald. Ik ben vergeten wat de vergoeding is - $ 500 of $ 750 of iets dergelijks - maar na de basisvergoeding zullen sommige acteurs aanzienlijke vergoedingen eisen voor optredens die doorgaans exclusief zijn. Elke keer dat je een "exclusief" interview ziet dat echt exclusief is, wordt iemand goed betaald. Controleer [dit Quora-bericht] (http://bit.ly/1JxOgJK).
Zijn ze niet betaald [schaal] (http://www.sagaftra.org/files/sag/rate_sheet_network_tv_code_sag_aftra_8_18.pdf)?
het is prima, ik maak tonnen typefouten. Als u dergelijke fouten in antwoorden ziet, kunt u de functie 'bewerken' gebruiken om een ​​bewerking voor te stellen; dat hoort bij de aard van deze site.
@Walt Ik denk niet dat hun optredens in talkshows als "uitvoeringen" gelden, dus de schaal die ze krijgen is erg laag.
Man, als ze me $ 10 miljoen zouden betalen voor het maken van een film, zou ik een publiciteitstour organiseren waar ik omging met de grootste sterren van late night TV ... #awkward
@corsiKlauseHoHoHo Het probleem met die logica is dat als je iedereen gewoon gratis naar talkshows laat gaan op basis van wat ze verdienen, wat als een elementaire acteur die cool is, weinig geld verdient en sterren in een nieuwe film op een talkshow wil zijn? Laat je ze gewoon aan voor 'gratis' en 'belichting'? Over het algemeen is er een basisregel van economie: doe / geef * nooit iets * gratis weg. De menselijke natuur is interessant en zelfs iemand om een ​​dollar vragen om iets te doen, is een ongelooflijke eye-opener. Dit betekent dat het niet altijd het * bedrag * aan geld is, maar het feit dat u simpelweg geen gratis werk kunt eisen.
@JakeGould Het probleem met die logica is dat u van mensen verwacht dat ze U BETALEN voor een kans om op de nationale televisie UW product te promoten. De meeste mensen moeten voor reclame betalen, dus in werkelijkheid zou u het televisiebedrijf moeten betalen en niet andersom.
@corsiKlauseHoHoHo Het probleem met uw logica is dat het niet is gebaseerd op het idee dat de talkshow op de een of andere manier ook voordelen oplevert voor extra kijkers op basis van het uiterlijk van een ster. Het andere probleem met uw logica is dat het 100% verstoken is van het idee dat acteurs - grote sterren en kleine niet-sterren - allemaal deel uitmaken van een vakbond die * nominale nominale vergoedingen * vereist, dus de kloof tussen degenen die $ $ binnenhalen. en degenen die nauwelijks rondkomen, is niet zo erg. De [Quora-post waarnaar ik eerder heb gelinkt] (http://bit.ly/1JxOgJK) legt het goed uit. Je hebt gewoon een fantasie-idee van hoe de massamedia werken en hoe de zakelijke kant werkt.
@JakeGould Maar die talkshows doen maar 250 shows per jaar, tops. Er zijn duizenden en duizenden potentiële mensen om op hun shows te zijn. Ze zullen een groot publiek hebben omdat ze de beste mensen hebben, en er is enorme concurrentie voor die slots. Ik ben me bewust van de nominale vergoeding voor die shows, en je hebt gelijk, het is een "het is de gedachte die telt" ding, en ik heb geen "fantasie-idee". Ik merk gewoon op dat het voordeel voor de adverteerder veel groter is dan het voordeel voor de adverteerder, wat betekent dat in een vrije markt de betalingen in die richting zouden stromen.
@corsiKlauseHoHoHo Hier is de officiële [SAG-AFTRA-pagina] (http://www.sagaftra.org/category/pc-categories-documents-tv/tv-rate-sheet) met heel veel details over vergoedingen voor dingen die je je niet eens kunt voorstellen zou een vergoeding eisen. En kijk specifiek naar deze pdf met [SAG-AFTRA NETWORK TV CODE] (http://www.sagaftra.org/files/sag/rate_sheet_network_tv_code_sag_aftra_8_18.pdf) details voor niet-dramatische uitvoeringen. Nogmaals, je hebt echt een fantastisch idee van hoe de politiek van dit spul werkt. En nee, Harrison Ford heeft die $ 1.000 niet kunnen houden. Maar de kans dat hij een vergoeding voor het optreden krijgt, is groot.
@JakeGould Ik heb geen waanideeën over hoe het systeem werkt. Ik erken dat mensen met veel geld zwaarbewapende contracten hebben die in strijd zijn met de principes van de vrije markt (zoals ze hebben gedaan met zoveel andere dingen, waaronder de distributie van media in het buitenland, anti-piraterijwetgeving en een hele gastheer van andere dingen), maar dat betekent niet dat het allemaal logisch is vanuit economisch perspectief. Het lijkt erop dat we het gewoon moeten eens zijn om het oneens te zijn over de filosofische discussie die je bent begonnen over een grap over de voordelen van filmster zijn. Vrolijk kerstfeest.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...