Vraag:
Eloise Hawking's connectie met MIB en de maas in de wet
Kristian
2013-08-13 17:21:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb onlangs "Lost" voor het eerst sinds het einde van de show in zijn geheel opnieuw bekeken. Over het algemeen waardeerde ik de show, en vooral de seizoenen 4-6, nu veel meer dan tijdens mijn eerste horloge. Nu zie ik ook dat de meeste vragen zijn beantwoord, ook al staan ​​er nog enkele vragen ter discussie.

Een vraag waarvan ik wou dat de producenten een bevredigender antwoord hadden gegeven, is het verband tussen Eloise Hawking en MIB's maas in de wet. Wanneer Locke het eiland verlaat, krijgt hij van Christian Shephard (dwz MIB) te horen dat hij Eloise Hawking in Los Angeles moet vinden. Eloise is dan later van het grootste belang om ervoor te zorgen dat de maas in de wet werkt, in die zin dat ze erop staat dat de kist met Locke's lichaam aan boord van de Ajira-vlucht moet zijn, waardoor MIB zijn "vaartuig" krijgt om de maas in de wet te voltooien. Deze twee feiten deden me denken dat Eloise misschien op de een of andere manier samenwerkte met MIB, maar dit is nooit echt bevestigd, en aangezien we weten dat MIB het eiland niet kan verlaten, betekent dit dat MIB Eloise moet hebben "gerekruteerd" voordat ze het eiland verliet. Maar als dit het geval is, hoe kon MIB dan jaren voordat het zich manifesteerde van zijn maas in de wet weten? Heeft MIB misschien contact met iemand anders van het eiland die informatie aan Eloise kan doorgeven? Of is het misschien mogelijk dat Eloise echt geen contact had met MIB en er gewoon op stond dat Locke's lichaam op de Ajira-vlucht moest zijn om een ​​"vervanger" te hebben voor het lichaam van Christian Shephard dat op Oceanic 815 was? Of werd ze op de een of andere manier gemanipuleerd door MIB zonder haar medeweten op de een of andere manier die nooit op de show was gezien?

Ik vind hier echt geen bevredigend antwoord op, dus ik zou graag wat theorieën van andere mensen hier horen!

Ik denk niet dat het ooit duidelijk is gemaakt wat de _loophole_ eigenlijk was. MIB manipuleerde Richard ooit om Jacob voor hem neer te steken, maar Jacob ontweek gemakkelijk die moordpoging. En ik had de indruk dat Jacob toeliet dat Ben hem neerstak. Dus als de maas in de wet is 'laat iemand anders Jacob doden', dan lijkt het alleen te werken als Jacob meespeelt, waardoor ik me afvraag of de maas in de wet eigenlijk iets anders is.
Plus, heeft MIB zich niet ooit Walt voorgedaan? Dit zou betekenen dat hij ook mensen kan nabootsen die noch dood zijn, noch op het eiland.
@Oliver_C: Interessante input. Ik dacht dat de reden waarom Jacob hem misschien door Ben liet neersteken, zou kunnen zijn vanwege zijn geloof in "vrije wil" - dus hij zou Ben er niet van weerhouden hem neer te steken, als dat is wat Ben echt wilde doen. Het kan ook zijn omdat Jacob wist dat hij MiB nog steeds kon verslaan, zelfs na zijn dood via zijn kandidaten. Speculatie weet ik, maar toch. Wat Walt betreft, ik denk dat er feitelijk is uitgelegd dat MiB niet de vorm van Walt kon aannemen, aangezien Walt niet dood was. Dus toen Walt verscheen, gebruikte Walt eigenlijk zijn speciale "gaven".
Richard had ook "vrije wil", maar Jacob stopte _him_. De hele maas in de wet werd naar mijn mening niet goed uitgelegd. En waarom was Jacob zelfs kwetsbaar voor een simpele steekpartij? Hij is een bovennatuurlijk wezen. MIB kon niet worden gedood met conventionele wapens.
Ja, zoals ik al zei, het was gewoon speculatie van mijn kant. Ik ben het ermee eens dat dit deel niet goed werd uitgelegd, en het is waarschijnlijk mijn grootste probleem met Lost. Ik vind het niet erg dat sommige van de kleine mysteries onverklaard bleven, maar dit was zo'n cruciaal onderdeel van de plot, dat het meer IMO had moeten worden uitgewerkt.
Ik denk dat dit een uitstekende vraag is die in seizoen 6 volledig werd ontweken door haar buiten beeld te houden (tot het hiernamaals!).
Een antwoord:
user209
2013-08-13 20:56:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eloise Hawking was een van de Anderen. Als zodanig had ze met de MIB gecommuniceerd (in ieder geval tijdens Ben Linus 'regering als leider van de Anderen). De 'maas in de wet' maakte deel uit van het jarenlange plan van MIB om het eiland te ontvluchten, en als zodanig zou MIB delen van het plan hebben geleverd aan Eloise / The Others waaraan ze moesten bijdragen. De Anderen hebben betrouwbare manieren om te communiceren en van / naar het eiland te reizen. Dat is de (weliswaar off-camera, en niet volledig uitgelegd in de show) manier waarop ze zou weten dat Locke in het vliegtuig moest zitten.

Ze was echter ook verantwoordelijk om Desmond op het eiland te krijgen. oorspronkelijk. In het laatste seizoen werd onthuld dat Desmond deel uitmaakte van een complot dat Widmore en Hawking hadden bedacht om de MIB te doden. Desmonds vermogen om blootstelling aan grote hoeveelheden elektromagnetisme te overleven, werd gebruikt om hem naar het hart van het eiland te brengen, waar hij tijdelijk de onsterfelijkheid van de MIB uitschakelde.

Dus vermoedelijk nam Eloise orders van de MIB op. Maar ook, op een gegeven moment (waarschijnlijk nadat ze zich realiseerde dat ze haar eigen tijdreizende zoon had neergeschoten), begon ze een plan uit te werken om de MIB te doden. Widmore werkte hier met haar samen aan, hoewel hij waarschijnlijk later begon bij te dragen, aangezien hij tot vrij laat in de show bezig was om Linus te onttronen.

Dienden de 'Anderen', en daarmee Eloise, niet __Jacob__? Hoewel ik denk dat MIB de 'Anderen' af en toe voor de gek hield door te doen alsof ze Jacob waren.
Bedankt voor je bijdrage. Ja, dit is een goede analyse die aangeeft dat MiB in de jaren dat Eloise op het eiland was iets deed waardoor hij haar later zou kunnen manipuleren. Toch had ik graag gezien dat de producers hadden uitgelegd of Eloise bewust met MiB werkte toen ze de kist op de Ajira-vlucht zette, of dat ze gewoon een andere pion was in het spel van MiB en dit deed zonder de gevolgen te kennen.
@Oliver_C Daarom had ik in het begin het tussen haakje over Linus. We weten dat Linus was gemanipuleerd door de MIB, maar we weten niets over de regering van Widmore of Hawking als de leider van de Anderen en of ze ook werden gecontroleerd door de MIB in plaats van Jacob.
@Keen: Ik heb een vervolgvraag op uw opmerking. Als we aannemen, terwijl je schrijft, dat Eloise samen met Widmore samenzweerde om MiB te vermoorden nadat ze besefte dat ze haar zoon had neergeschoten, waarom zou ze dan Locke op de Ajira-vlucht sturen als dit een bevel van MiB was?
@Kristian Omdat de regeling waarbij Desmond betrokken was, in gang was gezet. Ervoor zorgen dat de MIB geloofde dat zijn plan nog steeds volgens plan verliep, was belangrijk, zodat Hawking en Widmore dan MIB konden aanvallen en hem verrassen.
@Keen - Aangezien Eloise en de anderen volgelingen van Jacob waren, moeten we niet aannemen dat ze vanaf het begin anti-MIB waren. Waarom zou Eloise alleen een complot hebben tegen MIB _nadat_ per ongeluk haar zoon had vermoord (Daniel's dood was niet echt de schuld van MIB)? - Op dit moment kan ik me niet helemaal herinneren hoe MIB die zich voordeed als Locke Eloise / Widmore hielp met hun Desmond-plan. Ik herinner me wel dat MIB op de een of andere manier aan Locke's lichaam was gebonden (hij kon niet meer de vorm van iemand anders aannemen).
@Oliver_C Ja, in theorie volgden de Anderen Jacob. Maar we zien dat Linus wordt gemanipuleerd door de MIB, wat de mogelijkheid opent dat eerdere leiders van de Anderen op dezelfde manier worden misleid.
Wat ik niet begrijp, is hoe Ben MiB's bevelen had kunnen opvolgen (ik bedoel tijdens zijn ambtstermijn als leider van de Anderen, niet aan het ezelwiel draaien of Jacob doden), toen Richard, die naar alle waarschijnlijkheid regelmatig rechtstreeks contact heeft met Jacob, die nooit met Ben praat, staat de hele tijd als "adviseur" klaar.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...