Vraag:
Wat zat er werkelijk achter de mysterieuze nummerreeks in Lost?
magnattic
2012-04-14 02:27:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

4 8 15 16 23 42 - elke Lost-fan kent deze reeks.

Maar zelfs nadat ik het einde heb bekeken, weet ik nog steeds niet zeker wat de cijfers echt betekenen en hoe alles met elkaar verbonden is.

Als ik het me goed herinner, blijkt in het afgelopen seizoen dat Jacob de mensen heeft geteld die op het eiland waren gestrand en die 6 nummers zijn die van de mensen die hij waardig achtte om in zijn voetsporen te treden. Ik herinner me dat ik hem in de grot zag waar hij mensen / nummers doorkruiste die niet aan zijn ietwat onduidelijke vereisten voldeden. De man in het zwart legde dit uit door iets te zeggen als "Hij (Jacob) had iets met cijfers."

Hoewel dat een verklaring is voor de cijfers die in de show voorkomen, heb ik nog steeds veel open vragen.

  • Zijn de cijfers echt vervloekt? Of had Hugo gewoon een ongelofelijke pech gehad?
  • Waarom stuurden de Fransen die nummers over de radiozender?
  • Als de nummers echt alleen verband houden met Jacob's lijst, wat was er met die computer? Waarom was het nodig om ze elke 108 minuten in te voeren? Zijn ze niet ooit uitgelegd als onderdeel van een formule voor het uitsterven van de mensheid?

Ik hoop dat ik iets heb gemist dat die vragen beantwoordt en misschien kan iemand die de seizoenen na de finale opnieuw heeft bekeken me vertellen wat was gaande met die cijfers?

Ik weet zeker dat dit niet is wat je wilt, maar ik denk dat de cijfers letterlijk niets betekenen, maar symbolisch zijn voor de neiging van mensen om naar patronen te zoeken en betekenis toe te kennen aan chaos.
Ik haat het je te breken, kerel, maar ... 4 + 8 + 15 + 16 + 23 + 42 = 108
En 108 + 108 + 108 = 324, wat het aantal passagiers op vlucht 815 is
4 + 8 + 15 + 16 + 23 + 42 = 108 Geest blazen spul
Vlucht 8154- | 8-15 | -16-23-42 ____Lol dat wist je waarschijnlijk al, maar als je het niet deed, ben je welkom
Ik ga niet stemmen. Laat de teller op 42 staan.
Een antwoord:
Tablemaker
2012-04-14 05:05:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De enige andere echte verklaring die voor de cijfers wordt gegeven, heeft betrekking op een van de bonusfuncties van DHARMA, wat aantoont dat de cijfers eigenlijk deel uitmaken van een vergelijking die het uitsterven van de mensheid voorspelt .


De andere belangrijke verklaring van de cijfers is, zoals je zegt, onderdeel van Jacob's nummering van de uiteindelijke kandidaten:

enter image description here

4 - Locke

8 - Reyes

15 - Ford

16 - Jarrah

23 - Shephard

42 - Kwon

Ook op Lostpedia kun je gebruik vinden van de nummers die als een beetje een paasei voor degenen die opletten (en niet alleen in deze serie)


De reden voor het invoeren van de cijfers in de computer was om de magnetische kracht te ontladen die het Swam-station bevatte . De eerste keer dat we getuige waren van het niet invoeren van de cijfers zorgde ervoor dat Oceanic 815 in de eerste plaats crashte (het vliegtuig vloog over en het magnetische veld werd te sterk, waardoor het vliegtuig uit de hand liep en uiteenviel en crashte).

De tweede keer dat we getuige zijn van het missen van de nummers is toen Locke de computer vernietigde, waardoor Desmond de Fail-Safe activeerde, de Swan opblaast en de kracht die hij zou proberen te beheersen. Ik kan alleen maar aannemen dat ze deze reeks getallen hebben gekozen vanwege de bovengenoemde vergelijking of omdat het het "serienummer" van de basis was.

enter image description here


Wat Hugo betreft, omdat de cijfers deze vreemde relatie hebben met het uitsterven van de mens, kan worden gesuggereerd dat het gebruik ervan pech zou veroorzaken. Dit wordt echter nooit zwaar geïmpliceerd en kan slechts een plot-apparaat zijn / slechts een reeks vreselijke gebeurtenissen die in zijn leven hebben plaatsgevonden.


Behalve deze verklaringen zijn er geen andere zuivere verklaringen voor de verloren nummers door een van de makers of schrijvers die ik kan vinden.

Nog een laatste opmerking om toe te voegen, een antwoord van Damon Lindelof , waarin wordt uitgelegd waarom de getallen geen duidelijke betekenis hebben in de hele reeks met behulp van de Midi-chlorians van Star Oorlogen als voorbeeld:

Er zijn enkele vragen die erg boeiend en interessant zijn, en dan zijn er nog andere vragen waar we geen enkel belang bij hebben. We noemen het het midi-chlorian-debat, omdat het op een gegeven moment iets mystieks uitlegt, het demystificeert. Om te proberen een personage te laten komen en te laten zeggen: 'Dit is wat de cijfers betekenen', maakt elk gebruik van de cijfers tot dan toe eigenlijk minder interessant.

Je kunt Star Wars nu echt kijken, en wanneer Obi-Wan praat voor het eerst over de Force tegen Luke, het verliest zijn glans omdat de Force is uitgelegd als een soort kleine biologische agentia die in je bloedbaan zitten. Dus je gaat: "Oh, ik vond de versie van Obi-Wan een stuk beter." Wat in het geval van onze show is: "De cijfers zijn pech, ze blijven opduiken in Hurley's leven, ze verschijnen op het eiland." ... Maar als je naar de show kijkt voor een gedetailleerde uitleg van wat de cijfers betekenen - en ik zeg niet dat je er niet meer van zult zien - dan zul je tegen het einde van seizoen zes teleurgesteld zijn.

Was Jacob niet behulpzaam bij het brengen van de kandidaten naar het eiland? Ik dacht dat het idee was dat hij alles had geconstrueerd om de kandidaten op dat vliegtuig te krijgen.
@DisgruntledGoat In zekere zin kun je zeggen dat Jacob een almachtig wezen is in die zin dat hij de reeks gebeurtenissen heeft geconstrueerd die hen naar het eiland brachten, of het nu was hoe hij ze in het vliegtuig kreeg of op de een of andere manier hielp om DHARMA te vormen op een manier die ze zouden construeren de Zwaan en vertel de mensen dat de wereld vergaat als de cijfers niet worden ingevuld. Maar voor de discussies zei ik dat de Zwaan de crash veroorzaakte, omdat dat uiteindelijk wel het geval was.
Toen ik naar de afbeelding hierboven keek, realiseerde ik me net dat de nummering niet begint bij 0 (zoals in: 4 is het vierde cijfer), maar dat 4 eigenlijk 104 is op de schaal, wat betekent dat er waarschijnlijk meer dan 100 kandidaten zijn geweest.
Maar Kate's nummer behoorde niet tot de reeks, en Jacob streepte haar alleen door omdat ze "moeder werd" en merkte op dat ze de baan nog steeds zou kunnen hebben als ze dat wilde. Dit maakt de nummercorrespondentie arbitrair.
@atticae het is een kompas, dus er zijn 360 kandidaten.
@OrangeDog U gaat ervan uit dat het kompas helemaal met kandidaten is gelabeld. Ik denk het niet.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...