Vraag:
Wat is de symboliek van het gebruik van de naam van de Amerikaanse psycho-protagonist in Dexter?
phwd
2011-12-09 06:52:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als Dexter zijn medicijnen voor de kalmerende middelen gaat halen, gebruikt hij de naam Patrick Bateman. Iedereen die deze naam kent, zal deze persoon kennen als de hoofdrolspeler in American Psycho.

Gezien het feit dat Dexter Harry's Code volgt en Dexter over het algemeen niet om seks vraagt, wil Michael Cuesta (of James Manos, Jr., degene die het heeft geïntroduceerd) hier iets over vertellen? Wat zou het voor hem hebben om zo'n gewelddadig, uit de hand gelopen personage te gebruiken als Dexter's nepnaam?

Maar helaas, ondanks 'genieten' (zoveel als je kunt genieten van American Psycho) zowel ervan als Dexter, heb ik geen idee waarom hij de naam gebruikte.
misschien keek Dexter naar American Psycho en dacht hij dat het cool zou zijn om zijn naam te gebruiken, aangezien ze in dezelfde lijn van "werk" zaten :)
Geniet nog steeds van het feit dat Bale zowel Batman als Bateman speelt
Drie antwoorden:
#1
+16
Tablemaker
2011-12-09 19:16:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat dit gewoon iets eenvoudigs is dat de regisseur / schrijver heeft aangevoerd om te proberen een vergelijking te maken tussen Dexter en Bateman. Beiden zijn moordenaars, maar als ik erover nadenk, is Bateman ijdel en roekelozer dan Dexter, de kettingzaagscène is hier mijn referentie. Terwijl Dexter rustig en methodisch is en zich aan een strikte code houdt wanneer hij maar kan.

In relatieve zin kan men bijna zeggen dat Dexter de vriendelijkere moordenaar is, aangezien hij zich echt begint te bekommeren om de mensen om hem heen en verdedig ze waar Bateman echt gewoon een psychopaat is, en waarschijnlijk op Dexters tafel zou belanden als hij ooit iets van hem te horen had gekregen.

Denkt niet elke psycho-moordenaar in zijn hoofd, dat hij iets belangrijks voor hem beschermt?
Wat er in hun hoofd omgaat, is aan hen. Ik trek slechts een conclusie op basis van wat de regisseur ons door de serie laat zien, is dat Dexter transformeert van dit emotieloze wezen naar iets met gevoelens, het grootste moment hiervan is het eerste teken van genegenheid dat hij toont aan Brian, zijn broer wanneer hij ontvoert Deb en zegt "Ik ben ... dol op ... haar", verwijzend naar Deb.
#2
+1
Dr. M bootay
2017-07-02 08:26:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is duidelijk!

Het is een grap. Dexter kijkt niet veel films en heeft geen idee van American Psycho. Zijn onwetendheid over de moderne cultuur en in het bijzonder filmpersonages wordt benadrukt in een vorige aflevering, wanneer hij het kostuum van zijn vriendin niet herkent als Lara Croft. Hij dacht dat de alias hem onschuldig zou doen lijken (hij zegt dit zelfs in de scène), maar de grap is dat als een van hen die naam zou zien tijdens het onderzoek van de zaak, ze onmiddellijk 2 en 2 zouden samenvoegen.

Ik vond het absoluut geweldig hoe ze dit benaderden.

#3
  0
Daniel Hernandez
2016-07-10 16:34:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee, Bateman en Dexter introduceren allebei een element van existentialisme in de geest van de psychopaat; De subtiele invoeging van wat het betekent om met je bestaan ​​om te gaan terwijl je in de wereld bent en probeert "Normaal" te lijken.

Beide personages toonden existentiële angst bij hun beslissingen, die we interpreteren als een emotieloos proces, maar het proces van het onderzoeken van hun acties verbindt hen met de wereld als een soort doel in een doelloze wereld.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...