Vraag:
In welke klas zit Mark als hij in slaap valt?
hawkeye
2011-12-02 15:14:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de film "The Social Network" - in welke klas zit Mark als hij in slaap valt? Hij wordt dan wakker en beantwoordt de vraag.

Ik denk dat het computerarchitectuur kan zijn.

Hij valt niet in slaap in de klas.
Hierover is nog wat meer discussie: http://chomaloma.blogspot.com.au/2011/02/social-network-inaccuracies-regarding.html
Twee antwoorden:
#1
+18
Codemwnci
2011-12-02 19:55:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik weet niet zeker of ik me een andere scène herinner, aangezien het een tijdje geleden is dat ik de film heb bekeken, maar ik dacht dat het een lezing over besturingssystemen was (CS 161. Besturingssystemen). Ik zocht naar een lezing over besturingssystemen en The Social Network en kwam een blog tegen van de docent die in de film werd geportretteerd.

De vraag : Stel dat we een computer krijgen met een 16-bits virtueel adres en een paginagrootte van 256 bytes. Het systeem gebruikt paginatabellen van één niveau, die beginnen bij adres 0x0400. Misschien wil je DMA op je 16-bits systeem hebben, wie weet? De eerste paar pagina's zijn gereserveerd voor hardwarevlaggen, enz. Veronderstel dat ingangen in de paginatabel acht statusbits hebben. De acht statusbits zouden zijn?

Mark's antwoord: 1 geldige bit, 1 wijzigingsbit, 1 referentiebit en 5 permissiebits

Het klinkt als de juiste scène.

Dit is niet de juiste scène, de geciteerde scène vond plaats in een grote kamer zonder computers met de docent / professor vooraan in de kamer, terwijl de betreffende scène zich afspeelde in een kleine vierkante kamer vol met computers
Verdere uitbreiding - de scène die in dit antwoord wordt aangehaald, is de scène waarin het meisje aan de voorkant het stuk papier met 'u dick' erop heeft teruggegeven aan Mark, die hem ertoe aanzet op te staan ​​en de klas te verlaten voordat hij zijn zin aflevert de uitgang. Het is deze scène die ertoe leidt dat Mark de Winklevii ontmoet.
#2
+3
Johnny Bones
2014-10-04 01:24:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hij valt in slaap tijdens een zakelijke bijeenkomst met een durfkapitalist. IIRC, het was de eerste bijeenkomst die Eduardo organiseerde, en het is opgezet in een flashback waarin hij iets zegt als: "Hij kwam, maar ik wou dat hij thuis bleef."

Hij loopt naar buiten. van een klas nadat ze een briefje van een meisje had gekregen met de tekst "u lul". Het is op weg naar buiten dat klaslokaal, nadat hij door de professor belachelijk is gemaakt omdat hij "opgaf", dat hij het juiste antwoord ratelt.

Hij valt tijdens de vergadering niet in slaap. Hij maakt steeds dat geluid met zijn mond.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...