Vraag:
Wat is de relatie tussen de drie met elkaar verweven verhalen van The Fountain?
Verge
2011-12-09 08:22:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In The Fountain (2006) zijn er drie afzonderlijke maar verwante verhalen die parallel worden verteld: het keizerlijke Spanje van nu en .. um, de ruimtepobbel. Hugh Jackman en Rachel Weisz spelen de hoofdrolspeler en de dame in elk.

Kunnen we ruimtebubbel "Tom" beschouwen als één en dezelfde met het huidige "Tommy" nadat er enkele jaren zijn verstreken? Of is het meer symbolisch net zoals het keizerlijke Spanje "Tomas" een voorstelling was van Izzy's roman?

Ik vraag het omdat het mogelijk is dat de dokter / onderzoeker Tommy, die tegen het einde verklaart dat "de dood een ziekte is ", slaagt erin om de remedie te vinden. Hij zou dan onsterfelijk kunnen worden en uiteindelijk Izzy's boom in de ruimtepel naar Xibalba brengen.

De koppeling van deze twee verhaallijnen verklaart onder andere Tom's visioenen van Izzy. Ik denk echter dat het ook de boodschap verraadt die ik uit de film kreeg - namelijk dat we niet kunnen winnen tegen de dood - en dat Tommy uiteindelijk het overlijden van Izzy accepteerde en zijn zoektocht naar een remedie voor de dood stopte.

Vijf antwoorden:
#1
+7
Tablemaker
2011-12-09 19:10:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat dat misschien te veel is om er te veel in te lezen en conclusies te trekken die er niet zijn. Dat wil echter niet zeggen dat dit niet de bedoeling van de regisseur is, aangezien de hele film één groot symbolisch stuk is.

De manier waarop het voor mij uitkomt, is dat de film verondersteld wordt deze 2 geliefden te vertegenwoordigen die verweven zijn in het lot en bijna vervloekt zijn om voor de eeuwigheid dezelfde rol van liefhebbende man en stervende vrouw te spelen, ongeacht de tijd periode.

Akkoord, ik heb het boek / strip en heb gewoon nog een kijkje genomen, ik ben er vrij zeker van dat het de 'geesten' zijn van deze twee mensen die door de tijd aan elkaar zijn vergrendeld, niet hun werkelijke lichaam.
#2
+6
hexparrot
2012-04-06 01:20:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben geneigd het eens te zijn met de theorie van OP dat de huidige tijd en de 'ruimtebubbel' van de toekomst in werkelijkheid met elkaar verbonden zijn. Het standpunt dat ik inneem is dit:

Izzy schrijft een roman waarvan het einde niet geschreven is (Tommy ontwaakt van het voorlezen naar de blanco pagina's). Ondanks dat het einde niet is geschreven, heeft ze het idee voor het geplande einde, aangezien ze stelt 'het begint daar ... maar het [eindigt in verband met Xibalba]' (parafraserend, weet het exacte citaat niet). Dat wil zeggen, Izzy voedt Tommy over haar historisch-gebaseerde roman waarin Xibalba een middel was tot wedergeboorte. Door dit te gebruiken - en door de dood te genezen, zoals hij zo onvermurwbaar was - was hij in staat om lang genoeg te leven in een toekomst waarin hij de bubbel naar Xibalba kon loodsen.

Dit heeft de volgende aanvullende speculaties:

Het zaadje dat Tommy op de kist van Izzys bij haar begrafenis legde, werd uiteindelijk de boom die hij meenam in de ruimtepel - een redelijke link tussen hoe de boom kan zijn gerelateerd aan Izzy.

Tommy schreef het einde van haar roman tijdens de ruimtereis. Bewijs: Als Tommy Izzy's roman al voortzet met de Conquistador die de Tree of Life bereikt en er vervolgens door wordt verteerd, (bij gebrek aan een betere beschrijving), is er geen reden waarom het verhaal verder zou gaan met een niet-verwante, nog niet genoemde karakter van dezelfde gelijkenis om met de boom de ruimte in te gaan. Daarom stel ik de theorie voor dat Tommy de dood genas en vervolgens de "boom van Izzy" de ruimte in nam. Hij kent zijn lange reis en zijn fysieke uiterlijk en voltooit het schrijven van het verhaal, waarbij hij de ruimtereizigerversie van zichzelf in het Conquistador-verhaal onderbreekt, waardoor een ultiem parallel thema aan de film ontstaat: Izzy sterft ... Tomas sterft. Izzy de boom sterft, Tommy de ruimtereiziger sterft ...

Met andere woorden, hoewel elke versie van Tommy de dood kan verslaan (onsterfelijkheid via de boom des levens of onsterfelijkheid door de dood te genezen), is het hart - de toewijding en passie - en loyaliteit aan haar die voorop staan.

#3
+3
Chris Powell
2016-12-20 09:33:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het draait allemaal om het verlangen van de mens om de dood te stoppen. Het is allemaal symbolisch en heel gemakkelijk te begrijpen. Versla de dood met geweld / wetenschap / spiritualiteit. Het verhaal van Spanje gaat over geweld. De boom dwingen om onsterfelijkheid te geven door erin te hakken en de melk te drinken. Het tweede verhaal gaat over de wetenschap waarin de mens de dood probeert te genezen door medicijnen. De derde is door spiritualiteit en door te proberen xibalba op tijd te bereiken om de dood te stoppen. Het punt van alle drie is dat de dood een deel van het leven is en dat je het niet kunt stoppen.

#4
+1
Smuckers
2012-06-04 08:32:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De boom is niet de "boom van Izzy". Het is de oude groeiboom uit Guatemala waarover de wetenschappers hebben gesproken. Het is metaforisch een parallel met Izzy, omdat hij probeert het in leven te houden, net zoals hij haar oorspronkelijk in leven probeerde te houden. hoewel dat een productietoezicht zou kunnen zijn.)

#5
  0
Mohammadreza Shams
2012-06-04 15:38:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het gaat allemaal om meth, verlangen en uiterlijk van het leven. drie afleveringen die spreken over het middelpunt van ons leven. het verhaal geschreven door Izzi, toont zoiets als een religieuze mening, sluit je aan bij haar geloof over het leven, het harde werken van Tommy is als een symbolische presentatie van de preoccupatie van mensen in het leven en het vergeten van de weg en het denken over het lot. er is een kruispunt door het Tomas-verhaal, een persoon die actief is in de echte betekenis van sterfelijkheid door het gevoel en de ervaring van het leven van Izzi.

Tot slot scène waarin Tommy het taboe doodt dat bewaker van 'levensboom' zich verenigt van Tomm naar de boom is alsof je de mythe naar de aarde brengt.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...