Vraag:
Waarom besloot Jodie Foster de rol van Clarice in Hannibal niet opnieuw op te nemen?
Lauren
2011-12-03 02:45:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Na het winnen van een Oscar voor haar rol als Clarice Starling in Silence of the Lambs, besloot Jodie Foster de rol in het vervolg niet opnieuw op te nemen. Toen ze ernaar werd gevraagd in een interview met Total Film, zei ze

De officiële reden dat ik Hannibal niet deed, is dat ik een andere film aan het doen was, Flora Plum. Dus ik kan op een aardige, waardige manier zeggen dat ik niet beschikbaar was toen die film werd opgenomen ... Ik zag Hannibal. Ik zal geen commentaar geven.

Dit houdt duidelijk in dat ze iets niet leuk vond aan de film. Maar wat was het precies?

Al die jaren later ... kijken mensen nog steeds naar Hannibal en niemand heeft ooit van Flora Plum gehoord. Jodie heeft de verkeerde beslissing genomen.
Wat haar redenen ook waren, ze ontweek een kogel in de remake !! Ze is niet dom, ik vermoed dat ze het script zag en besefte hoe teleurstellend het vervolg zou zijn ...
Een antwoord:
#1
+14
phwd
2011-12-03 04:51:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee, het betekent niet dat ze iets niet leuk vond, want dat is niet correct wat ze zei.

De officiële reden dat ik Hannibal niet deed, is dat ik aan een andere film bezig was , Flora Plum [een lang gekoesterd project dat nog moet worden opgenomen]. Dus ik kan op een aardige, waardige manier zeggen dat ik niet beschikbaar was toen die film werd opgenomen. Maar Clarice betekende zo veel voor Jonathan en ik, dat deed ze echt, en ik weet dat het nogal vreemd klinkt om te zeggen, maar we konden haar niet echt vertrappen.

Het is pas een tweede vraag die aan haar wordt gesteld of ze naar Hannibal heeft gekeken. Ze zei:

[fluistert] Ik zag Hannibal. Ik zal geen commentaar geven.

Dit is duidelijk dat ze de film respecteert en haar opmerkingen achterlaat over wat volgens haar de richting van de film had moeten gaan.

Er is zoveel vreemd bloed in de film geweest. Ik wilde dat ze hun film zouden maken. Ik heb $ 7,50 betaald om het te zien en weet je, ga met God mee. Niemand van ons [Foster, LAMBS-regisseur Jonathan Demme en schrijver Ted Tally) gaf echt commentaar op hun parade, en hoeveel De Laurentiis ook commentaar gaf op mijn parade, ik was niet van plan over hem te praten in de pers.

Bron.

De enige gok die iemand kan nemen, is hoe Clarice zich ontwikkelde in Hannibal in vergelijking met Silence of the Lambs.

Waarom nam ze de rol niet op zich? Het is precies zoals het citaat dat je gaf zei, ze was eerder bezig met haar eigen film. Als ze waardig zegt, denk ik dat ze het heeft over het feit dat ze trots is op haar project Flora Plum.

Ja, het klinkt als een waardige en gereserveerde manier voor mevrouw Foster om geen commentaar te geven. Je kunt haar antwoord interpreteren zoals ze willen, maar wat ze feitelijk zei, staat nog steeds. Ik had persoonlijk de indruk dat ze niet zo onder de indruk was van Hannibal, ook al zei ze die woorden niet. Ik vraag me ook af of ze niet geïnteresseerd is om deel uit te maken van vervolgfilms, omdat veel mensen ze te riskant vinden om goed te zijn, en misschien zou ze een vervolg niet als een verstandige carrièrestap beschouwen. Mevrouw Foster is een zeer intelligente, getalenteerde vrouw en past die kwaliteiten zorgvuldig toe op verstandige carrièrekeuzes.
Het klinkt alsof Foster, Demme en Tally een gemeenschappelijke mening hadden, en De Laurentiis zat in een apart kamp. De Laurentiis ging duidelijk door met het vervolg en we kunnen zien dat hij Foster vroeg om te schitteren. Aangezien De Laurentiis de film zonder Foster heeft gemaakt en Foster zich identificeert met Demme en Tally, concludeer ik dat ze creatieve verschillen moeten hebben gehad. Foster zegt dat ze op dat moment een film aan het maken was om de spanning in de pers te verminderen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...