Vraag:
Wat is de betekenis van het gevecht van de verteller en de daaropvolgende acties van Tyler Durden?
user35
2011-12-06 04:57:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de film Fight Club (1999) worstelt de verteller (vaak 'Jack' genoemd) om de acties van zijn alter ego bij te houden en te begrijpen. motieven.

In één scène verliest hij zijn hoofd en beukt hij het daglicht uit een blonde man die onlangs Tylers lof had ontvangen. Tyler reageert ergens tussen afkeer en verrassing op dit gedrag en vraagt ​​hem "Waar ben je psycho jongen?"

Kort daarna is Jack zich helemaal niet meer bewust van zijn alter ego, door hem gezien als Tyler die vertrekt. Wat is de betekenis van deze scène? Is Jack jaloers op de lof die de andere man ontving? Is er een andere verklaring? Wil Jack stiekem Tyler zijn?

Twee antwoorden:
#1
+26
iandotkelly
2011-12-06 06:27:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het lijkt mij dat de verteller jaloers wordt op Tylers relatie met anderen in Project Mayhem, en dat dit resulteert in zijn explosieve uitbarsting van woede in de strijd. Hij drukt ook een verlangen uit om iets moois te breken - hij ziet zowel Tyler als de blonde aantrekkelijker dan hijzelf. Ik ben er echter niet helemaal zeker van of ik het gevecht kan koppelen aan de gebeurtenissen die volgen waar Tyler veel reizen lijkt te maken.

Ik denk dat het gemakkelijker is om dit te koppelen aan het feit dat hij ziet dat de zijne het belang wordt steeds minder. Hij richtte Fight Club op met Tyler, maar Project Mayhem is veel meer het idee van Tyler en de groep kijkt meer naar Tyler. Dus zijn jaloezie jegens de blonde man is in mijn gedachten ondergeschikt aan zijn verlangen om mij meer betrokken te laten zijn bij de leiding van Project Mayhem.

Tyler wordt steeds meer alles wat de verteller niet is - charismatisch, aantrekkelijk, ongeremd , krachtig ... en de verteller wordt hier steeds bitterder en jaloers op. Het is bijna alsof Tyler meer het tegenovergestelde wordt van de verteller, hoe minder de twee elkaar kunnen waarnemen, en de een de andere helft van de dag van elkaar bewoont.

Interessant is dat het gevecht waarbij Jack Angel Face in elkaar slaat, leidt tot de oprichting van Project Mayhem in het boek (het lijkt erop dat Fight Club niet meer genoeg is van een uitlaatklep, dus de zaken worden een tandje hoger). In de film is het * vanwege * van Project Mayhem (en het gevoel van afwijzing dat hij voelt dat er niet over wordt verteld) dat tot dat gevecht leidt.
#2
+2
Andrew Latham
2012-01-10 12:41:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jack is jaloers. Ik ging gewoon terug en keek ernaar, en de scène ervoor is de badkamerscène. Nadat ze allemaal op zijn, klopt Tyler Angel Face op de rug en lacht hij naar hem, en de verteller zegt: "Ik ben Jack's brandende gevoel van afwijzing" of zoiets. Dus slaat hij Angel Face up uit jaloezie.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...