Vraag:
Wat gebeurt er in Mulholland Drive?
magnattic
2011-12-09 10:18:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik weet dat de films van David Lynch allemaal erg diepgaand en moeilijk te vatten zijn en dat er waarschijnlijk geen eenvoudig antwoord op deze vraag is, aangezien er verschillende manieren zijn om de film te interpreteren.

Toch zou ik graag willen weten, wat is het hoofdverhaal achter Mulholland Drive en wat is de meest gebruikelijke interpretatie van waar het over gaat?

Ik heb het meerdere keren bekeken en de 10 aanwijzingen die Lynch gaf om het raadsel te ontgrendelen, maar ik denk nog steeds niet dat ik de film begrijp. Is het allemaal een droom? Een metafoor? Hoe zit het met de karakterwisseling? Heeft het uiterlijk van het vreemde, oude stel iets te maken met seksueel misbruik? Hoe zit het met het monster in de steeg?

Wat is er in godsnaam aan de hand in Mulholland Drive?

Ik ben ook in de war met deze film. Dit kan je helpen om verwarring of meer verwarring te voorkomen :) http://en.wikipedia.org/wiki/Mulholland_Drive_(film)#Interpretations_and_allusions
David Lynch-films kunnen wel of niet erg diepgaand zijn, maar ze zijn zeker David Lynch. : D
Wat er gebeurde was dat hij de eerste helft van de film schreef en opnam [met de bedoeling dat dit het begin zou zijn van een televisieserie] (http://goo.gl/akmEj). Hij voegde veel plotvragen toe waar hij geen antwoorden op had, in de veronderstelling dat hij later iets tegen elkaar kon slaan. Toen de serie echter door het netwerk werd afgewezen, besloot hij "heck with it" te zeggen, een onzinnig einde samen te stellen en het een film te noemen. Het is lui schrijven dat wordt opgelapt door nog luier schrijven, maar omdat het helemaal nergens op slaat, blijven mensen proberen het te analyseren. Ik begrijp het niet.
diep of niet, de films van david lynch zijn zeker onzinnig. Ik kan de karakterwisseling in zijn elke andere film en het "meerdere interpretaties" ding niet uitstaan. Het is verdomme een film, geen aristotelesmanuscript! Geef ons gewoon wat plezier.
Ejay, geen belediging, maar hangt dat niet af van wat je zoekt in een film? Er zijn zeker genoeg leuke films, zolang je weet wat je van een film kunt verwachten, zie ik geen reden waarom zulke complexe films niet zouden moeten bestaan.
Negen antwoorden:
#1
+52
Shawn Holmes
2011-12-09 22:31:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toen movies.stackexchange.com werd aangekondigd, was het allereerste waar ik aan dacht "hoelang na de lancering voordat iemand om een ​​analyse van 'Mulholland Drive' vraagt?"

Dat gezegd hebbende, hier is de zeer beknopte versie van wat er gaande is.

De kijker kent een aantal kernpunten:

 • Rita krijgt een auto-ongeluk en lijdt aan geheugenverlies.
 • Ze ontmoet Diane die probeert een Hollywood-actrice te worden.
 • Er gebeuren mysterieuze dingen en Diane wil Rita helpen die mysteries te verkennen / oplossen.

Zoals typisch is in Lynch-mode, beginnen dingen snel onduidelijk te worden, en er is een definitief punt in de film waar dingen veranderen.

Wanneer de doos wordt geopend, verandert het perspectief. Hoewel de kijker het misschien niet beseft, bevindt hij zich nu in de echte wereld, de wakende wereld van Diane / Betty. Het hele eerste deel van de film, tot aan het openen van de doos, was in de droom van Diane / Betty. Betty is uiteindelijk in contact gekomen met alle verschillende mensen (in het echte leven) die ze in haar droom heeft gezien, en (zoals typisch is voor onze dromen) worden gezichten / gebeurtenissen opnieuw gerangschikt, verwisseld en opnieuw geassocieerd met vormen bizarre verhalen.

Het openen van de doos symboliseert het ontwaken van Diane / Betty.

De volgorde van de gebeurtenissen wordt herschikt, zodat wij, de kijker, in staat zijn om de puzzel in elkaar te zetten (dat wil zeggen dat Betty in het echt in contact komt met een persoon ... die dan een gezicht - maar een heel ander persoon met andere motieven - in haar droom).

Een veel grondiger analyse is hier te vinden.

#2
+19
iandotkelly
2011-12-09 11:35:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lynch staat meestal meer open voor interpretatie dan de meeste schrijvers / regisseurs en deze film vormt daarop geen uitzondering.

Het is niet duidelijk dat er ooit een 'volledig ware' interpretatie van Mulholland Drive kan zijn, maar de meeste algemeen besproken idee dat relatief gemakkelijk te stellen is, is dat Betty Diane's droom van een beter leven is. Als je het in de context van een droom plaatst, wordt veel van de vreemdheid van een deel van de plot weggenomen. Er kunnen verschillende andere postulaties zijn - alternatieve realiteiten, de Wikipedia-vermelding suggereert een Mobius-strook tijd.

Ik hou meestal van films te begrijpen, maar Mulholland Drive is meer te ervaren dan uitgelegd.

#3
+19
Vimal Raj
2013-01-23 14:08:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

" De 10 aanwijzingen van David Lynch om deze thriller te ontgrendelen ". Deze kaart bevindt zich in de originele dvd-uitgave.

De aanwijzingen zijn:

 • Besteed bijzondere aandacht aan het begin van de film: er worden minstens twee aanwijzingen onthuld vóór de aftiteling.
 • Let op de verschijning van de rode lampenkap.
 • Kun je de titel horen van de film waarvoor Adam Kesher auditie doet voor actrices? Wordt het opnieuw genoemd?
 • Een ongeval is een vreselijke gebeurtenis - let op de locatie van het ongeval.
 • Wie geeft een sleutel en waarom?
 • Let op de mantel, de asbak, de koffiekop.
 • Wat wordt er gevoeld, gerealiseerd en verzameld in Club Silencio?
 • Heeft het talent alleen Camilla geholpen?
 • Let op de gebeurtenissen rond de man achter Winkie's.
 • Waar is tante Ruth?

Dit is misschien geen antwoord op de vraag, maar vond dat het hier moet worden gedeeld zodat iemand kan aandacht besteden aan de belangrijkste punten die Lynch ons wil laten zien.

#4
+14
fox
2013-10-16 13:23:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De film is ook een nieuwe voorstelling van verschillende andere films:

 • Net als The Wizard of Oz bevat het een 'droomverhaal' waarin personages in het echte leven samenkomen het landschap van de droom. De twee films delen ook vergelijkbare kleurenpaletten en decorontwerpen:

enter image description here enter image description here enter image description hereenter image description here

 • Er zijn twee vrouwen op het hart van zowel Mulholland Drive als Persona , van wie er één een actrice is, die verliefd op elkaar lijken te worden en hun identiteiten langzaam laten samensmelten:

enter image description hereenter image description here

 • Vertigo deelt onder andere een scène met Mulholland Drive , waar een traumatische gebeurtenis veroorzaakt een verandering in de haarkleur van een hoofdpersoon; er zijn ook thematische resonanties tussen de twee films:

enter image description here enter image description here

 • Zonder iets te willen bederven, zijn er ook veel verschillende vrouwelijke personages poseerden op een bed in een vergelijkbare pose op weg naar een climax voor de film:

enter image description here enter image description here

Dit is waarschijnlijk een andere Hitchcock referentie, dit keer naar Psycho:

enter image description here

EDIT: ik realiseerde me onlangs dat wat Diane doet met personages uit haar echte leven, d.w.z. ze opnieuw contextualiseert, precies is wat Mulholland Drive doet met de eerdere filmgeschiedenis. Dat is duidelijk waar voor veel andere films - de filmgeschiedenis is bezaaid met zelfverwijzingen - maar Mulholland Drive gebruikt zijn verwijzingen naar een uniek doel. Lynch is ook beroemd geïnteresseerd in droomlogica en de relatie met de bioscoop; het is waarschijnlijk geen toeval dat enkele van de krachtigste scènes in de film niet alleen de fantasie van Diane's droom dreigen te verstoren (maar niet), maar ook de opschorting van ongeloof van een publiek dat naar Mulholland Drive kijkt zelf. Ook wij kijken "slechts" naar een opname, net als Betty en Rita, maar net als zij voelen we oprechte emotie. En we krijgen een vriendelijke herinnering aan hetzelfde idee wanneer hetzelfde campy-script dat Betty en Rita eerder bespotten, met legitieme warmte wordt uitgevoerd in haar auditiescène net voordat Betty bijna (maar niet) aan Adam wordt voorgesteld. Adam maakt natuurlijk een film in een film, een met een productie waarin acteurs lipsynchroniseren over opgenomen muziek, net als de naamloze vrouw bij Silencio. Op dezelfde manier waarop de tovenaar in de smaragdgroene stad eindelijk onthult dat zijn machinaties "slechts" een illusie zijn, het werk van de filmregisseur, zowel in karakter als Adam, regisseur van The Sylvia North Story , evenals buitenstaanders, zoals David Lynch, directeur van Mulholland Drive , zijn ook bedenkers van bedrog. Maar de kracht van die illusie is niettemin ook een bewijs van de kracht van cinema. "Geen Hay Banda", zeker, maar het transportvermogen van de film is niettemin reëel en tegelijkertijd een eerbetoon aan eerdere gedeelde dromen in een bioscoop.

#5
+6
Mnementh
2011-12-09 16:58:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat iandotkelly zegt over Lynch en openheid voor interpretatie in zijn films is universeel waar.

Ik wil nog een interpretatie toevoegen, die ik heb gehoord. In het tweede deel van de film speelt Naomi Watts een ander personage. Die uitleg heeft mijn verwarring over de film enigszins verminderd, als je beide personages als volledig gescheiden kunt zien. Maar ik hou ook van de interpretatie van iandotkelly.

Als dat waar is, zou dat de opwinding van de films doden. Hoe dan ook, hoewel Lynch geen concrete interpretatie gaf, maar zijn hints geven duidelijk aan dat het antwoord van iandotkelly aannemelijk is
#6
+6
kleo
2013-01-28 03:34:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb mijn eigen interpretatie van de film, ik heb hem nog niet met iemand gedeeld, denk dat het tijd wordt om het te doen, aangezien het heel anders is dan alles wat ik tot nu toe heb gelezen (en het is al een hele tijd geleden dat de film geopend). Ik denk dat wat deze film / Lynch ons probeert te vertellen, is dat God zoiets is als een filmregisseur die audities doet nadat een persoon is overleden. Afhankelijk van de uitkomst, d.w.z. of de acteur de rol krijgt of niet, wordt deze persoon naar de hel of de hemel gestuurd of krijgt hij zelfs nog een kans in het leven, de kans om een ​​andere rol in een film te spelen. Op deze plek heb je geen enkele herinnering aan je verleden, je krijgt een schone start.

De volgorde van de gebeurtenissen is verwisseld, maar merk op dat Diane iemand betaalt om Camilla te vermoorden en vervolgens zelfmoord pleegt , dus beide meisjes zijn dood. Camilla sterft als eerste, dus ze gaat eerst door deze "auditie" en krijgt blijkbaar de rol niet (onthoud dat wanneer Betty auditie doet, de man daar iets zegt over een brunette die ook auditie deed), dus krijgt ze helaas geen nieuwe kans. . Bedenk nu dat in het begin van de film iemand probeert Camilla ergens heen te leiden waar ze niet heen wil, maar dan gebeurt er een ongeluk. Dus in plaats van te worden opgeborgen omdat ze faalt, is ze nu op vrije voeten. Diane is er nu ook, omdat ze zelfmoord pleegde uit schuldgevoel, niet lang nadat Camilla was vermoord. De twee vrouwen ontmoeten elkaar nu op deze plek die zoiets is als tussen de echte wereld en de hel / hemel in, iets dat niet had mogen gebeuren. Bedenk nu dat er een vreemde vrouw woonde, nogal spiritueel, die in paniek raakte toen ze Camilla zag en zei dat "ze daar niet zou moeten zijn".

Geen van de twee vrouwen herinnert zich hun vorige leven, maar aan het einde, in de "Silencio" -club, herinneren ze zich alles, dit is wat de opening van de rare blauwe doos symboliseert. Beide vrouwen hebben gefaald, Diane wordt wakker door een freaky cowboy in een goedkoop motel, een symboliek voor de hel. Ik heb de film al een tijdje niet gezien, maar ik herinner me wel dat alles wat vreemd was, onder mijn aanname kon worden verklaard.

#7
+6
Angie
2013-01-31 14:12:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn veel mensen die de betekenis achter de blauwe doos in twijfel trekken. De blauwe doos is inderdaad Diane die ontwaakt uit haar droom, maar het is veel dieper dan dat. De blauwe doos kan op zijn beurt eigenlijk worden beschouwd als een doos van Pandora, terwijl Diane / Betty's mentale doos van Pandora ook betekent dat haar onderdrukte herinneringen terugstromen. Als je leest over degenen die met onderdrukte herinneringen te maken hebben gehad, zul je zien dat wanneer de onderdrukte herinneringen terugkomen, ze misselijkmakend en extreem snel terugkomen.

Degenen die het hebben meegemaakt, weten dat het op dat moment gruwelijk, verwarrend, opwindend en uiteindelijk in sommige opzichten krankzinnig is. Het enige wat ze willen doen is teruggaan naar hoe het was op het moment voordat de herinneringen weer opdoken of metaforisch de betekenis hebben om terug te gaan naar hun eigen Pandora's doos, ongeopend en veilig. Dit verklaart Diane's hysterie en ziekelijke hallucinaties die haar er uiteindelijk toe brachten haar slaapkamer binnen te rennen en zelfmoord te plegen. Haar Pandora's doos of onderdrukte herinneringen waren voor haar een manier om om te gaan met de vreselijke misdaad die ze had begaan, en toen haar Pandora's doos eenmaal openging en de realiteit haar nu in het gezicht staarde, was het uiteindelijk te veel om aan te pakken.

#8
+5
Mahadeva
2013-01-23 20:49:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat er veel metafysische dingen gebeuren in deze film - iets dat lijkt op de film The Sixth Sense met Haley Joel Osment en Bruce Willis. In dat opzicht zou je kunnen zeggen dat "Rita" daadwerkelijk omkwam bij het auto-ongeluk en vanaf dat moment is alles wat er gebeurt denkbeeldig - net als in de eerder genoemde "Willis" -film. Binnen deze wereld na de dood die we na het ongeval zien, zijn er diepere niveaus zoals te zien in de scènes met de Cowboy. In het bijzonder is hij geen belichaamd of "menselijk" persoon, hij is eerder een goede engel of een slechte en dit wordt verder ondersteund door de gloeilamp die aan en uit flikkert net voordat hij verschijnt en weer als hij vertrekt. Zelfs de glimp die we van hem zien op het zwembadfeest / verlovingsfeest, hij is etherisch terwijl alle anderen in die scène belichaamd zijn. Hoe dan ook, dit is mijn kijk op deze raadselachtige film die ik gisteravond voor het eerst zag.

#9
+3
digitalbum
2014-02-20 06:54:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Blue Key heeft trouwens twee definities, een voor de droomsequentie en een voor de werkelijkheid.

Voor de droomreeks is de blauwe sleutel in feite de sleutel tot de waarheid. Best simpel. Dit ligt misschien voor de hand, maar zodra het op de doos wordt gebruikt, krijgen we het waargebeurde verhaal te zien.

In werkelijkheid is het een standaard blauwe sleutel. Het visitekaartje van de huurmoordenaar, soort van. Hij gebruikt het om te communiceren dat de klus / moord is geklaard, omdat hij geen contact wil hebben.

Ik vroeg me af waarom de huurmoordenaar lachte toen Diane vroeg "wat is er open?" Maar toen bedacht ik, net als in de droomreeks, opnieuw de waarheid, in dit geval de waarheid van wat Diane heeft gedaan.

De huurmoordenaar weet dat wanneer een "cliënt" de sleutel ziet en hij weet dat het doelwit dood is, hij waarschijnlijk een VEEL emoties zal doormaken. Het hoeft geen sleutel te zijn, de emoties zullen waarschijnlijk ongeacht het item worden ervaren. Maar een sleutel amuseert de huurmoordenaar. En misschien vindt hij het leuk om te denken dat een 'sleutel' meer met de geest van de persoon rommelt, en misschien doet hij dat ook (de sleutel opent fysiek niets).

Eveneens, als sidenote, don Ik weet niet waar de huurmoordenaar de sleutel heeft achtergelaten, waarschijnlijk NIET op de salontafel. Diane heeft het daar waarschijnlijk net neergezet en heeft erover nagedacht. Voor hoelang? Niet helemaal zeker, maar minder dan drie weken. De piano-asbak stond er nog toen de buurvrouw langskwam - "kom op Diane, het is drie weken geleden" - en vermeldt dat de "detectives weer langs kwamen" en het was er toen Camilla nog leefde toen ze freaky op de bank werden.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...