Vraag:
Was het wiel van pijn werkelijk of allegorisch?
Beska
2011-12-10 03:15:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn stelling (toen ik eenmaal voorbij mijn tienerjaren was) was dat het Wheel of Pain, in de originele Conan the Barbarian-film, alegorisch moest zijn ... een symbool van Conans moeilijke opvoeding als slaaf. De meeste mensen schijnen het echter als letterlijk te beschouwen ... dat hij dit wiel ~ 10 jaar heeft moeten rondduwen ... vermoedelijk als een graanmolen.

Is er ook een of andere bron? in film of buiten de film, dat zou dit meer definitief kunnen verklaren? Antwoorden die beweren "het is totaal zo-en-dat" zonder ondersteunend bewijs zijn oké (hoewel meer dan één antwoord van dezelfde soort moet worden vermeden in plaats van een reeds bestaand antwoord te stemmen) en geen antwoord zonder enige vorm van ondersteuning zal zijn gemarkeerd als geaccepteerd.

Ik denk altijd "man, dit verdomde ding elke dag zo lang!". Ik had eigenlijk nooit gedacht dat het alegorisch zou kunnen zijn, want het wordt zelfs afgebeeld (als ik het me goed herinner) en de hele film is heel direct ter zake. Maar eigenlijk een interessante vraag.
Na enig onderzoek lijkt dit inderdaad een eeuwige discussie te worden. [Het lijkt erop] (http://www.conan.com/invboard/index.php?showtopic=1803) John Milius zei dat hij het schreef als een "symbool van het vruchteloze zwoegen van het leven en aanvankelijk geen doel aanwijst voor het". Maar nogmaals, was het een echt wiel dat ook iets symboliseert of was het een symbolisch wiel?
Hmm ... het lijkt erop dat ze dat uit het commentaar hebben gehaald. Ik zou moeten zien of ik dat voor een bron kan proberen ...
Ik dacht dat het bedoeld was om uit te leggen hoe hij zo sterk was, want ik herinner me dat er in het begin een ezel / os hem hielp, maar aan het eind is hij alleen.
In de echte wereld is er een vorm van straf / slavernij die bijna een exacte analogie is van het wiel van pijn: galeisslaven. Het is niet ongebruikelijk dat kombuis-slaven meer dan 10 jaar (soms de rest van hun leven) aan een riem vastgeketend doorbrengen. Dus als zulke dingen echt bestaan ​​in de echte wereld, waarom zou het dan een allegorie zijn in het universum van Conan?
Vier antwoorden:
#1
+11
Adam Wylie
2013-09-05 03:19:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ah, het wiel van pijn ...

Het wiel van pijn kan een allegorie zijn, als je dat wilt. Het kan een molen zijn of een martelwerktuig of gewoon een slimme creatie van een schrijver om uit te leggen hoe Conan zijn Hanz en Franz aan het werk kreeg. Maar ik geloof dat het Wheel Of Pain is wat het is. Het is echt. Het is pijn. Ik bedoel, nooit een einde maken aan pijn en geestdodende verveling en waanzin totdat het wiel zelf, of de kou of de hitte of een ziekte of verwonding, eindelijk de hel stopt waarin je leeft en je dood neervalt in je ketenen. Eindelijk vrij. Het is wat het is, een wiel. Met slaven om het te duwen. Rond en rond en rond, dag in dag uit, maand na maand, leven na leven, tot in het oneindige. Het is wat het is.

Maar waarom? Om graan te malen? Spieren opbouwen? Veel goede slaven verspillen zonder andere reden dan ze te verspillen? Nee. Het wiel is een briljant apparaat, gebouwd door de War Masters in het Oosten, waar Conan uiteindelijk wordt meegenomen om de "diepste geheimen" van wapens en oorlogsvoering te leren.

The Riddle of Steel Af en toe onthult het Wheel of Pain zijn vreselijke doel met het bestaan. Bij een zeer zeldzame gelegenheid vernietigt en vermaalt het Wheel of Pain een man niet. In plaats daarvan creëert het er een. Maakt een man tot iets dat harder en sterker is dan welk wapen dan ook van staal. Een man met een ongelooflijke kracht in lichaam en geest. Van het vlees. De meeste mannen die aan het stuur vastgeketend zijn, zullen gek worden of sterven van uitputting of van de elementen. Of allebei. Maar de War Masters wisten dat een paar zeldzame antwoorden het antwoord zouden worden, de waarheid zouden worden voor het Raadsel: "staal is niet sterk, jongen, vlees is sterker."
The Wheel, de War Master's wedde toen ze het construeerden, zou een man scheppen die zijn vlees zou kunnen beheersen. Beheers lichaam en geest en beheers daardoor angst en pijn. Als dat zou gebeuren, zou de man klaar zijn om de volgende stap te zetten naar de "diepste geheimen".

Nadat het Wheel of Pain zijn doel heeft vervuld, bestellen de War Masters het ruwe materiaal om naar de gladiatorenput te worden gebracht en losgelaten. Er bestaat geen enkele twijfel over de overtuiging van de War Masters dat dit pasgeboren kind van het wiel de put zal overleven. Ze weten dat geen enkele gladiator een kans maakt tegen het kind van het Wheel of Pain. De gevechten op leven en dood zijn alleen bedoeld om de emoties en instincten in de man opnieuw op te wekken, en om het langdurige ingetogen geweld in hem wakker te maken. Pas nu wordt het bliksem in een fles. De woede is beheerst. De pijn is onder controle. De angst wordt beheerst. Het denken en het lichaam zijn geketend aan een geest met gefocuste kracht die alleen het Wheel Of Pain kan creëren. Alle vijanden van mannen die vechten in de strijd, van de krijger, angst en twijfel en pijn, bedreigen hem niet langer. Want ze bestaan ​​niet als hij het wenst. Hij kan zijn vlees buigen tot waar geen twijfel, angst of pijn is. Er is alleen hij. En in de put blijft alleen hij. Nadat ze het geweld van binnen hebben gewekt door talloze gladiatoren in rauwe gevechten af ​​te slachten, bevelen de War Masters vervolgens dat de man naar hen in het oosten wordt gebracht. Hij is nu klaar om de "diepste geheimen" van oorlog en wapens te leren kennen en het uiteindelijke doel van het Wheel of Pain te vervullen. Hij is het levende antwoord op het Riddle of Steel geworden. En nu zal hij een echte krijger worden - een man wiens enige bezigheid, enige doel en reden, is doden. Is oorlog. Rond en rond. Dag na dag. Jaar na jaar. Hij zal vechten. Niemand kan zeggen of hij een goede of een slechte is. Niemand zal weten waarom hij vecht of waarom hij stierf. Zelfs de goden zullen het niet weten. Hij is gewoon wat hij is. Echt. Geen metafoor. Geen allegorie. Is gewoon. En dat is het enige dat telt en is belangrijk op het Wheel of Pain.

Dat mijn vrienden, is mijn Wheel Of Pain. Geen allegorie naar mijn mening. Geen enkele allegorie kan tippen aan zijn eenvoudige maar zeer reële en vreselijke doel. Het is wat het is ...

Wanneer Conan de wielketting van zijn nek scheurt en deze vervangt door het oog van de slang, begint hij kleiner te worden. Emotie heeft hem weer. De lessen van het Wiel worden dan, na verloop van tijd, langzaam vergeten totdat hij de controle over zijn innerlijke vrede voorgoed verliest en de rest van zijn leven rusteloos en leeg doorbrengt met de met juwelen bezette kroon van Aquilonia die 'op een onrustig voorhoofd' rust.

'Crom is sterk! Als ik sterf, moet ik voor hem uit en hij zal me vragen:' Wat is het raadsel van staal? ' Als ik het niet weet, zal hij me uit het Walhalla werpen en me uitlachen. '
#2
+8
Kent Byerley
2012-01-27 06:36:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb dit altijd letterlijk opgevat. Zoiets als The Three Stooges ontmoeten Hercules , waar hij aan de kombuis werd vastgeketend en zijn spieren opbouwde. Hoewel het in dit geval veel realistischer was, omdat het hem van kant liet wisselen om zich aan beide kanten van zijn lichaam te ontwikkelen.

Conan heeft misschien het wiel de andere kant op geduwd, hoewel ze dat niet lieten zien in de film.

Van Wikipedia:

Conan is geketend aan een grote molen, het Wheel of Pain. Jaren van het duwen van de enorme slijpsteen bouwen zijn spieren op.

#3
  0
Marko Leppänen
2016-03-08 17:37:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb nagedacht over het feit dat de hanger die Conan om zijn nek draagt ​​een kleinere versie is van het wiel. Hetzelfde motief is te zien in de vlag van zijn gladiatorenmeester. Als zodanig lijkt het wiel duidelijk op de dharmachakra van de boeddhisten. Het is dus ook een allegorie, en een zeer rijke.

#4
  0
BlackCat13th
2016-05-20 10:07:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

hij werd verkocht aan gladiatoren. De simpele les van het wiel van pijn is dus: 'dat wat je niet doodt, maakt je alleen maar sterker'. - Nietzsche

in de was zetten, in de was zetten. het hek verven. hetzelfde.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...