Vraag:
Betekenis van de vernietiging van het Weasley-huis in Halfbloed Prins
Naftali aka Neal
2011-12-08 03:31:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De vernietiging van het Weasley-huis voegde geen plotelement toe en het stond niet in het boek.

Het Wemel-huis zou eigenlijk de veiligste plek voor Harry zijn (afgezien van Zweinstein). Waarom besloten de filmschrijvers dat het oké was om het te vernietigen?

Twee antwoorden:
#1
+36
Slytherincess
2011-12-09 04:07:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Van de IMDB FAQ-pagina voor Harry Potter en de Halfbloed Prins:

In een nieuwe scène gemaakt voor de film, wordt de Burrow aangevallen door Bellatrix Destrange en Fenrir Greyback tijdens de kerstvakantie van Hogwarts. De scène werd toegevoegd omdat de middelste act van de film anders geen actie zou hebben gehad, en het zou ook laten zien dat er geen veilige plaatsen meer zijn. De scène helpt ook om de relatie van Harry en Ginny een beetje meer te ontwikkelen, omdat Harry tijdens de scène achter Bellatrix aan rent en Ginny haast zich om hem te helpen. Ook zijn Lupin en Tonks te zien in deze scène, wat aantoont dat ze een stel zijn. Ten slotte eindigt de scène met een nogal melancholische noot, aangezien de Burrow praktisch alles bevat waar de Wemels ooit voor hebben gewerkt, en aangezien ze al behoorlijk verarmd waren, draagt ​​het bij aan de donkerdere toon van de film.

Ehhhh ik vind het niet leuk .... Het boek had veel actie die de film besloot ** uit te knippen **. Waarom actie ** EN ** tegelijkertijd actie toevoegen ...?
Het citaat benadrukt dat het vernietigen van de Burrow twee emotionele verhaallijnen voortbeweegt, wat nog steeds onbevredigend is, maar redelijk logisch.
@Craig Je hoeft het niet * leuk * te vinden, maar je moet wel erkennen dat het het juiste antwoord is (tenminste in vergelijking met het andere "geaccepteerde" antwoord, dat volledig afhankelijk is van de mening en niet wordt ondersteund of gevonden). Ik ben het met je eens dat het stom is.
#2
+19
Andrew Latham
2012-01-03 08:06:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn nogal wat voorbeelden in de Harry Potter-filmserie waarin loyaliteit aan de boeken wordt opgeofferd om meer actiescènes te maken die het publiek en geld grijpen. Dat is vrijwel de hele plot van de vorige. En herinner je je de eerste proef in de vierde film?

+1. Nu kunnen we alles sluiten "waarom gebeurde X in de films maar niet in de boeken?" vragen als duplicaten van deze.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...