Vraag:
Welke film uit de jaren 80 was de eerste met een officiële montage?
Naftali aka Neal
2011-12-08 03:16:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We weten allemaal dat veel van de films uit de jaren 80 beroemd waren om hun montages met goedkope muziek op de achtergrond en willekeurige clips van de hoofdpersonages die dingen aan het doen waren (opruimen, spelletjes spelen, enz.)

Wat was de eerste film uit de jaren 80 die dit deed?

Is dit een strikvraag? Een klassiek, cheesy muziekmontagevoorbeeld komt uit [Rocky (1976)] (http://www.youtube.com/watch?v=DP3MFBzMH2o).
Downstem om een ​​paar redenen. Waarom een ​​film uit de jaren 80? Waarom niet de eerste montage ooit? En wat is een "officiële" montage?
@SamTheBrand omdat dat is waar [tag: 80s] films om bekend stonden. Hun montages.
Een antwoord:
#1
+15
mootinator
2011-12-09 01:50:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat het moeilijk zal zijn om enig bewijs te vinden van een cliché-montage uit de jaren 80 eerder dan die van Rocky in 1976.

Het idee van een montage was duidelijk niet nieuw, zelfs niet het idee van een trainingsmontage , maar Rocky combineerde die twee elementen met goedkope, inspirerende synthmuziek, en die precieze stijl werd nagebootst in underdog-actiefilms ad nauseum door de jaren 80.

Om deze reden zou 1976 een ere-jaren 80 moeten worden.
Als je een echt voorbeeld uit de jaren 80 wilt, kun je altijd voor Rocky III gaan, met Rocky en Apollo die op het strand rennen ... klassieker.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...