Vraag:
Waarom schreef Ennio Morricone de soundtrack van "The Thing" (1982) in plaats van John Carpenter?
Napoleon Wilson
2011-12-02 22:46:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is iets dat ik altijd vreemd heb gevonden aan de soundtrack van John Carpenters versie van "The Thing" uit 1982. Het heeft een zeer sfeervolle en passende, subtiele synthesizersoundtrack, die inderdaad erg Carpenter-achtig is. Maar in feite is de soundtrack voor deze film niet gemaakt door John Carpenter zelf (hoewel hij het vaak doet), maar door Ennio Morricone, een andere beroemde soundtrackcomponist, maar iemand die ik persoonlijk niet in verband zou brengen met zo'n soundtrack.

Dus waarom maakte zo'n beroemde soundtrackcomponist als Morricone een soundtrack die zo atypisch voor hem is, maar in feite meer typerend voor Carpenter, die inderdaad vaak zelf de soundtracks voor zijn films maakt? Zit er een interessant achtergrondverhaal achter deze eigenaardigheid of waren het gewoon de gebruikelijke zaken?

De soundtrack voor 'Once upon a time in the west' klinkt heel erg als de soundtrack voor 'the live Vooral het motief voor het personage van Charles Bronson
Het is niet * zo * vreemd dat Ennio een film als deze heeft gemaakt, aangezien hij ook de muziek deed voor de giallo-horrorfilm [Autopsy] uit 1974 (https://en.wikipedia.org/wiki/Macchie_solari). Hij deed iets vreemds. (Dit is een bewerking nadat ik me realiseerde dat je naar de muziekstijl vroeg, niet naar de filmstijl of het genre. Toch is het een leuk trivia-stukje en een partituur (autopsie) waar ik echt van geniet.)
Drie antwoorden:
#1
+26
Bil Simser
2011-12-08 03:38:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Carpenter vond dat hij het veel te druk had met het filmen van The Thing (vooral vanwege de shoot op locatie maar ook vanwege de postproductie) en gaf de taken door aan iemand anders. Hij verklaarde ook dat hij heel graag met Morricone wilde werken omdat hij een grote fan was.

Wat betreft waarom de soundtrack veel op de zijne klonk, zei Morricone dat hij het wilde laten voelen alsof het een John Carpenter was. film. Carpenter ging zelfs zo ver om Morricone te vertellen "niet zoveel aantekeningen te maken" en het "eenvoudiger en spookier" te maken. Na het samenstellen van enkele selecties voor Carpenter, koos hij er een uit die grotendeels op zijn eigen composities leek en die de basis werd voor het hoofdthema.

Referenties:

#2
+7
Wad Cheber stands with Monica
2015-07-06 06:56:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Heel handig: producer Stuart Cohen heeft een blog gewijd aan zijn ervaring tijdens het werken aan The Thing , en het bevat een artikel over de partituur.

In een perfecte wereld, gezien onbeperkte tijd en middelen, denk ik dat John liever de muziek voor THE THING zelf had gecomponeerd. De realiteit van het werk dat nog gedaan moest worden, in combinatie met de behoefte aan een meer uitgebreide en gelaagde benadering van de partituur, bracht ons ertoe andere opties te overwegen. We boden de film aanvankelijk aan aan Jerry Goldsmith die niet beschikbaar was, bezig met zowel POLTERGEIST als TWILIGHT ZONE voor Spielberg. De beschikbaarheid van muzikant John Corigliano (ALTERED STATES) werd gecontroleerd. De legendarische Alex North las het script, had ideeën en wilde elkaar ontmoeten, maar op dat moment had ik het gevoel dat de enige componist die John zijn film aan een ander zou toevertrouwen, Ennio Morricone was.

De film was verre van compleet of samenhangend - John was nog aan het filmen in Stewart, dus de film miste de meeste buitenscènes en ook de meeste speciale effecten, behalve de kennel. Morricone klaagde over het gebrek aan continuïteit (normaal gesproken zouden we voor geen enkele componist in deze vorm een ​​film hebben gedraaid, en met de regisseur niet aanwezig, maar we hadden niet de luxe van tijd - we moesten zijn toewijding veiligstellen en waren proberen ons in te sluiten in zijn schema) maar waren het erover eens dat als we naar hem toe zouden komen in Rome hij zou "zien wat hij kon doen".

Twijfels werden twee maanden later definitief weggenomen toen Morricone zijn gescheurde koffer opende en een haspel van twee inch tape verwijderde met het nu symbolische "hartslag" -thema. Toen we dit voor het eerst hoorden in de opnamecabine van Universal, keek ik naar John, wiens uitdrukking aanvankelijk een van opluchting was, gevolgd door iets dat bijna verwonderde ... het leek erop dat Morricone John perfect had begrepen. Bij de orkestopnamesessie de volgende dag herinner ik me dat John laat binnenkwam en verlegen achterin ging zitten, voor het eerst een toeschouwer terwijl Morricone de rest van de muziek opnam voor zijn film. Na te zijn opgenomen in grote penseelstreken van geluid, was er nog steeds behoefte aan meer specifieke overgangs- en suspense-aanwijzingen die John, samen met zijn partner, Alan Howarth, vervolgens verstrekten.

Dus eigenlijk Carpenter had al teveel op zijn bord en moest de verantwoordelijkheid voor de partituur overdragen aan een externe componist. De enige persoon die Timmerman zijn baby vertrouwde, was Ennio Morricone. Uiteindelijk liep iedereen blij weg.

Update: ik vond een citaat van Ennio Morricone zelf:

Regarding The Thing, door John Timmerman, ik heb hem gevraagd, terwijl hij met een assistent wat elektronische muziek aan het voorbereiden was om voor de film te monteren: "Waarom heb je me gebeld als je het alleen wilt doen?" Hij verraste me, hij zei: "Ik ben met je muziek getrouwd. Daarom heb ik je gebeld." Ik was nogal verbaasd, hij belde me omdat hij mijn muziek had op zijn bruiloft. Toen hij me de film liet zien en later de muziek schreef, wisselden we geen ideeën uit. Hij rende weg, bijna beschaamd om het mij te laten zien. Ik schreef de muziek in mijn eentje zonder zijn advies. Omdat ik sinds 1982 behoorlijk slim was geworden, heb ik natuurlijk verschillende partituren over mijn leven geschreven. En ik had er een geschreven, dat was elektronische muziek. En [Carpenter] nam de elektronische partituur.

#3
  0
MacKrazy
2014-02-17 13:16:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In een recent interview dat ik met Carpenter zag, zei hij dat Universal hem niet zou toestaan ​​de soundtrack te doen, maar hij kreeg de kans om samen te werken met Morricone van wie hij een grote fan was. Het is een geweldig bewijs van de vaardigheid van Morricone om een ​​partituur te maken die de regisseur echt complimenteert.

* "hij zei dat Universal hem niet zou toestaan ​​de soundtrack te doen" * - Bedankt voor het antwoord. Kun je hier op de een of andere manier een back-up van maken (waar heb je dit interview misschien gezien, was het een documentaire of een live-interview?), Want dat zou volledig nieuwe informatie zijn.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...