Vraag:
Verklaring van Jules 'eindmonoloog
Pubby
2011-12-06 01:03:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik begrijp de eindmonoloog van Jules aan het einde van Pulp Fiction gedeeltelijk, hoewel de volledige betekenis niet voor mij klikt. Wat probeert hij in eenvoudige bewoordingen te zeggen?

Jules: Nou, er is een passage die ik uit mijn hoofd heb geleerd. Ezechiël 25:17. "Het pad van de rechtvaardige wordt aan alle kanten geteisterd door de ongelijkheden van de zelfzuchtigen en de tirannie van de slechte mensen. Gezegend is hij die, in naam van naastenliefde en goede wil, de zwakken weidt door de vallei van de duisternis. hij is waarlijk de hoeder van zijn broer en de vinder van verloren kinderen. En ik zal degenen die proberen mijn broers te vergiftigen en te vernietigen met grote wraak en woede op je neerhalen. En je zult weten dat ik de Heer ben wanneer ik wraak op je leg. u." Ik zeg die shit al jaren. En als je het ooit hebt gehoord, betekende het je reet. Ik heb nooit lang nagedacht over wat het betekende. Ik dacht gewoon dat het koelbloedige shit was om tegen een klootzak te zeggen voordat ik een pet in zijn reet stopte. Ik zag vanmorgen wat rotzooi die me twee keer deed nadenken. Kijk nu, ik denk, misschien betekent het dat jij de slechte man bent. En ik ben de rechtvaardige man. En Mr. 9 Milimeter hier, hij is de herder die mijn rechtvaardige ezel beschermt in de vallei van de duisternis. Of het zou kunnen betekenen dat jij de rechtvaardige man bent en ik de herder en het is de wereld die slecht en egoïstisch is. Nu zou ik dat leuk vinden. Maar die shit is niet de waarheid. De waarheid is dat jij de zwakken bent. En ik ben de tirannie van slechte mannen. Maar ik probeer het, Ringo. Ik probeer heel hard om een ​​herder te zijn.

Drie antwoorden:
#1
+47
Beska
2011-12-16 20:07:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Deze vraag heeft al een geaccepteerd antwoord, maar ik voel de behoefte om toch te antwoorden, omdat ik een heel ander standpunt heb. Ik gebruik dezelfde uitsplitsing die phwd gebruikt.

Kijk nu, ik denk, misschien betekent het dat jij de slechte man bent. En ik ben de rechtvaardige man. En meneer 9 Milimeter hier, hij is de herder die mijn rechtvaardige ezel beschermt in de vallei van de duisternis.

De simplistische en egoïstische versie. Ringo probeert hem kwaad te doen en kan als gewoon slecht worden aangemerkt. Jules is vrij om te doen wat hij wil.

Of het zou kunnen betekenen dat jij de rechtvaardige man bent en ik de herder en dat de wereld slecht en egoïstisch is. Nu, dat zou ik leuk vinden. Maar die shit is niet de waarheid.

Ga ervan uit dat Ringo een goede man is, en uit pure wanhoop in een onrechtvaardige wereld gedwongen wordt zijn pad op te gaan. Jules kan hem beschermen en begeleiden, aangezien hij veel van de wereld kent. Zoals Jules zei, dat zou hij leuk vinden. Jules zou graag geloven dat hij een goed mens is en anderen zou kunnen helpen met zijn nieuw gevonden spiritualiteit.

De waarheid is dat jij de zwakken bent. En ik ben de tirannie van slechte mannen. Maar ik probeer het. Ik doe mijn best om de herder te zijn.

Jules erkent dat Ringo in de kern niet echt een slecht persoon is: hij wil geen mensen pijn doen (zoals vermeld in de toespraak van Ringo), hij houdt van zijn vriendin, enz. Hij is zwak en neemt de gemakkelijke weg door mensen te beroven, maar wil mensen niet echt pijn doen. Maar dat is niet het leven dat Jules heeft geleid. Hij heeft niet geprobeerd mensen pijn te doen ... hij heeft veel mensen vermoord en dacht er niets van. Jules is gaan beseffen dat hij het werkelijk slechte leven heeft geleid. Maar hij wil veranderen. Hij weet dat het niet zo eenvoudig zal zijn als het gewoon zeggen. ("Nu, dat zou ik leuk vinden. Maar die shit is niet de waarheid.") Hij moet ernaar leven. En hij begint met het tonen van medeleven, terughoudendheid en genade door Ringo niet alleen te laten leven, maar door hem het geld te laten houden ... door hem een ​​les te geven, niet van kracht, maar van vrijgevigheid.

#2
+26
phwd
2011-12-06 02:26:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn drie verklaringen.

Kijk nu, ik denk, misschien betekent het dat jij de slechte man bent. En ik ben de rechtvaardige man. En Mr. 9 Milimeter hier, hij is de herder die mijn rechtvaardige ezel beschermt in de vallei van de duisternis.

De jongen wordt op een dwaalspoor gebracht, Jules is op de goede weg en zijn pistool (en het idee om gedood te worden) is het item dat hem ervan weerhoudt om van zijn pad af te gaan.

Of het zou kunnen betekenen dat jij de rechtvaardige man bent en ik de herder en dat de wereld slecht en egoïstisch is.

De jongen heeft niets verkeerds gedaan en Jules 'baas en tot op zekere hoogte het systeem van drugs en geld dat slecht en egoïstisch is. Maar waarom zou Jules überhaupt in de kamer zijn als de jongen niets verkeerds deed? Jules wil dat. Jules wil iedereen naar het pad van gerechtigheid leiden. Hij wil hem niet per se vermoorden. Maar het is zijn taak.

De waarheid is dat jij de zwakken bent. En ik ben de tirannie van slechte mannen.

Dit is het meest logisch. Jules is de onderdrukkende kracht van zijn baas en het joch zonder de vuurkracht of het geld is de zwakken.

Samenvattend merkt Jules in plaats van hem ter plekke te doden op de betekenis van keuze in de vallei van de duisternis ( de wereld) om de herder, de rechtvaardige of de slechte man te zijn. En in sommige gevallen komt de slechte man als beste uit de bus.

#3
+6
Meeee
2012-11-27 07:30:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Simpelweg: tot nu toe was Jules slecht - nu gaat hij proberen het goede te doen, wat moeilijker is. Je moet niet vergeten dat dit citaat komt in de context van het verlaten van het bedrijf door Jules.

Ik denk dat een gedetailleerde uitleg nodig is.
Ik denk niet dat een gedetailleerde uitleg nodig is als de vraag is "Wat probeert hij in eenvoudige bewoordingen te zeggen?"


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...