Vraag:
Waarom wordt Tony Stark in Iron Man zo lang voor de gek gehouden?
Katey HW
2011-12-07 22:26:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de eerste Iron Man-film (2008) wordt Tony Stark verraden door iemand die dicht bij hem staat en het kost hem (een aantoonbaar genie) enkele maanden om dat te beseffen. Waarom realiseert hij zich niet zodra hij terugkeert dat de omstandigheden van zijn gevangenschap ongebruikelijk waren (op zijn zachtst gezegd)?

Spoilers hieronder:

Ten eerste is Obidiah Stane de ergste naam voor een slechterik die we aanvankelijk zouden moeten vertrouwen, maar die komt uit de strips, dus het is begrijpelijk.

Ten tweede herinnert hij zich dat hij op video is opgenomen voor de video die de ontvoerder vraagt, maar wanneer hij terugkeert, wordt de video niet genoemd door iemand die dicht bij hem staat (zoals Pepper, Rhody of Happy), noch wordt het genoemd in een nieuwsprogramma of op youtube of iets anders, waarvan je voor iemand die zo beroemd is als Tony Stark zou denken dat het in de buurt zou zijn om te zien.

Ten derde, waarom stelde hij niet eerder vast dat noch Pepper noch Happy tijd hadden om Obidiah te vertellen over de miniatuur Arc-reactor in zijn borst? Obidiah vraagt ​​wanneer hij voor het eerst in LA aankomt en naar Stark Industries is gereden om de persconferentie te geven?

Tot slot, waarom iemand bij Stark Industries gaf Tony niet de heads-up dat Obidiah probeerde hem uit het bestuur van SI te dwingen? Heeft hij geen contact met iemand anders in het bedrijf waar hij het hoofd van is?

dit is een van die vragen die tot speculatie uitnodigen, maar ik veronderstel simpelweg: als je een genie bent, word je niet automatisch een geweldige detective (je hoeft ook geen genie te zijn om een ​​geweldige detective te zijn)
Stark is een genie, maar geen goede detective. aan de andere kant, Bruce Wayne, hij is allebei. in het verhaal is Stark zo gedreven om zijn wapens terug te krijgen dat hij geen tijd had om anders of over iets anders na te denken
Maar Iron Man is ook Sherlock Holmes?
Twee antwoorden:
#1
+44
Tablemaker
2011-12-08 01:55:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Meestal kan het antwoord betrekking hebben op een eenvoudig plotapparaat, terwijl een punt me opvalt dat je maakt. U zegt dat hij met mensen in zijn gezelschap praatte, maar voor mij wordt levendig aangetoond dat Tony Stark in wezen een playboy-klootzak is, en dat niet veel mensen vriendelijk tegen hem zouden zijn. Misschien was er een overname bekend, maar niet in die mate dat men hem tijdens een demonstratie midden in de woestijn probeerde te ontvoeren, was de kennis van het bedrijf.

Ook, gewoon een mechanisch genie zijn, betekent niet dat hij een mensengenie is. In zijn logische brein zou het denken dat schurk eigenlijk de hele tijd tegen hem was, niet bij hem opkomen, omdat hij schurk als een persoonlijke en familievriend beschouwt.

plus Tony Stark had de Iron Man-transformatie niet doorgemaakt. Dus dat hij verraden werd, was een wake-up call om waakzamer te worden, en geen playboy-klootzak. Plus Tony Stark, pre Iron Man had zijn hoofd in het zand over het ondersteunen van terroristen met hun wapens. Hij wist niets, Iron Man worden is Tony's manier om de wereld weer goed te maken.
#2
+18
Barry Hammer
2011-12-09 13:53:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je het plotapparaat even opzij legt, besef dan ook dat veel van zijn reactie te maken had met shell-shock (geen woordspeling bedoeld) over wat er met hem gebeurde. Het ene moment drinkt hij whisky achter in "the fun car", het volgende moment heeft hij meerdere gaten in zijn borst en wordt hij meegenomen naar een afgelegen plek.

Wat betreft het niet weten wie hem heeft verraden, houd er ook rekening mee dat hoe sterker je wordt, hoe meer vijanden je krijgt. Er zouden een aantal mensen kunnen zijn die er baat bij zouden hebben om hem op te richten (hoe zit het bijvoorbeeld met het hoofd van Stane International?), En te denken aan de persoon die, zo niet een vaderfiguur, dan op zijn minst een de oudere broer is dat de persoon die je heeft aangegeven niet noodzakelijk de eerste persoon is aan wie hij zou denken.

** TLDR: ** Het gebeurde maar al te snel voor hem om in de _analyse-modus_ te gaan.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...