Vraag:
De kleur van Kill Bill verandert in zwart en wit
karth
2011-12-05 15:47:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Waarom verschuift de kleur in de film Kill Bill steeds van standaardkleur naar zwart-wit? Is het om de bruto niveaus laag te houden?

Ik dacht dat ze geen nepbloed meer hadden, dus gebruikten ze iets met een andere kleur en maakten de scène zwart-wit, zodat je het niet merkt.
of het kan haar visie zijn van hoe ze ziet, omdat ze in het hoofd werd geschoten en leefde. heeft zijn voordelen, nietwaar?
Vier antwoorden:
#1
+50
DisgruntledGoat
2011-12-05 21:50:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kill Bill is in feite een eerbetoon aan tientallen films uit het verleden, die over het algemeen in zwart &-wit op televisie werden vertoond om het bloed te verminderen. Hetzelfde gebeurde met Kill Bill om een ​​R-rating te behalen en in de bioscoop te worden uitgebracht.

De trivia-sectie van IMDB bevestigt dit:

De zwart-witfotografie is uiteindelijk een eerbetoon aan de uitzendingen van kungfu-films in de jaren '70 en '80 in de VS. Zwart en wit (en ook zwart en rood) werden gebruikt om het vergieten van bloed te verbergen voor televisiecensuur. Oorspronkelijk zouden er geen zwart-witfoto-effecten worden gebruikt (en in de Japanse versie ook niet), maar de MPAA eiste maatregelen om de scène af te zwakken.

#2
+13
Shadow Wizard is Ear For You
2011-12-05 16:29:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee, ik denk niet dat het iets te maken heeft met "grof niveau" - misschien is het bloed niet rood, maar lichaamsdelen vliegen nog steeds rond.

Mijn eigen gezonde verstand vertelt me ​​het doel van deze techniek is om meer focus op die scènes te leggen, de aandacht van de kijker te trekken.

Op deze manier zijn die scènes ook veel 'artistieker' en geven ze de film een ​​geheel nieuwe laag. Vaak maken die dingen de verschil tussen "gewoon weer een film" en een cultfilm.

Kon geen officiële verklaring vinden, dus ik blijf bij de bovenstaande twee redenen.

#3
+5
idahomaniac
2014-05-03 01:11:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

in Japan is het in kleur maar geen Engelse ondertitels voor het uitgebreide Japans in de film. Het is veel beter van kleur. Als ik raad waarom B&W hier in de Verenigde Staten is, is het vanwege de gore-factor niet typisch Hollywood, maar realistisch of niet, het is veel meer hardcore en de B&W verzacht het ongeveer 1000% als je een fan bent van de film die je verschuldigd bent het aan uzelf om de Japanse versie te zien

#4
  0
Naveen
2013-06-30 13:03:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat het te maken heeft met de goriness van de scène ... Als we het gevecht zien, komt de kleur terug wanneer Uma Thurman met haar ogen knippert en onmiddellijk de eigenaar van die plek de hoofdstroom afsluit en de kleur verandert in donkerblauw om te minimaliseren de rode kleur van bloed.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...