Vraag:
Met betrekking tot de onsterfelijkheid van de goden in Immortals (2011)?
phwd
2011-12-07 10:52:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de film Immortals dalen Zeus en de andere goden af ​​van de berg Olympus om tegen de Titanen te vechten. Gezien het feit dat de volgende feiten bekend moeten zijn over de goden

  • Zeus: God van de lucht, donder en bliksem
  • Poseidon: God van de zeeën
  • Heracles (halfgod? Bevestiging nodig)
  • Athena: godin van oorlogvoering
  • Apollo: God van genezing

Hoe is het mogelijk dat de goden zo snel sterven? Zonder de nadruk te leggen op mythologie en alleen op het script, is het in ieder geval bekend dat Poseidon de macht van de zee heeft toch? Zelfs in de slotscène waarin Phaedra's zoon Theseus en de goden in de strijd met de Titanen voorziet, zien we slechts één op één veldslagen.

Een antwoord:
#1
+9
Tablemaker
2011-12-08 02:02:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De enige redelijke verklaring die ik kan bedenken is dat de hier afgebeelde goden meer 'sterfelijk' zijn dan we gewend zijn te denken. De strijd waarop in het begin van de film werd gezinspeeld, klonk alsof de strijd tussen God en Titan gelijkmatiger was dan de 'canon' Griekse mythologie.

Eerlijk gezegd beschouw ik deze film meer als een bewerking van de Griekse mythologie dan wat wordt geaccepteerd op basis van de anonimiteit van de Titanen. De Titanen zelf lijken allemaal hetzelfde te zijn, geen onderscheid tussen hen. Per slot van rekening, waar is Chronus, Atlus, Gaia, enz.?

Dat gezegd hebbende, de reden dat de 'onsterfelijke' goden zo gemakkelijk gedood worden, is dat zelfs het matchen van de Titans kracht + getallen met de Goden.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...