Vraag:
Kan iemand de opeenvolging van gebeurtenissen in 'Primer' uitleggen?
Anuraag Gupta
2011-12-08 14:07:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Primer is een gekke film, wat de gecompliceerde plot betreft. Heeft iemand de WERKELIJKE opeenvolging van gebeurtenissen ontdekt?

http://xkcd.com/657/
Overal waar het zinvol was, heb ik onderscheid gemaakt tussen karakters en hun dubbels door een revisienummer toe te kennen. Andere mensen hebben geprobeerd om verschillende tijdlijnen te construeren om de film uit te leggen, maar dit wordt te ingewikkeld en ik denk niet dat dit logisch is. We krijgen aanwijzingen dat de enige tijdlijn die ertoe doet de huidige is en elke keer dat iemand terugkomt, wordt er een nieuwe "herziening" gemaakt. De enige herziening die ertoe doet, is de laatste. Meer info krijgen op: http://www.essayscouncil.com/dissertation.php
Dit is een schitterende film, hier is een stapsgewijze uitleg van de opeenvolging van gebeurtenissen in de film. De uitleg over de tijdlijn maakt het een stuk gemakkelijker te begrijpen. [Primer stapsgewijze uitleg] (http://www.thisisbarry.com/#!Primer-2004-Explained/ce4s/55f6e1080cf23d0ff0038d07)
Ik zou ook [het essay hier] (http://qntm.org/primer) aanbevelen - dat in combinatie met de bovenstaande OddCore-infographic me er een veel beter begrip van gaf (en dat is na het twee keer bekijken).
Drie antwoorden:
#1
+31
OddCore
2011-12-08 15:25:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alsjeblieft. Een afbeelding met de 9 verschillende tijdlijnen van de film :)

PRIMER

Zorg ervoor dat ik het beeld een beetje samenvat, want ik moet je nu vertrouwen om te weten dat het een geweldig antwoord is (wat ik geloof dat het is)
Uit de afbeelding in tijdlijn 4: "Aaron (2) zet Failsafe (0) in een andere kamer (hij is tenslotte binnen ...)". Niet noodzakelijk. Aaron had gewoon een doos mee kunnen nemen en Failsafe (0) uit en weer aan kunnen zetten om te voorkomen dat Abe teruggaat naar hetzelfde moment. Aaron * zit * niet * in de doos als hij eruit komt.
Zodra Aaron de doos heeft gebruikt, zit hij altijd in de doos. Onthoud dat elke doos een duidelijk A-uiteinde en een B-uiteinde heeft als hij eenmaal is gebruikt. Pas als je op tijd het B-einde bent gepasseerd, kun je de box uitschakelen. In het geval van een fail-safe, zou dat 3 dagen zijn, Aaron kan deze doos niet gedurende 3 dagen uitschakelen, omdat hij de Aaron zou doden die terug in de doos reist.
#2
+31
magnattic
2011-12-08 17:36:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Primer is een zeer complexe film en moeilijk te begrijpen bij het eerste kijken. Dit komt door het feit dat we slechts een klein deel van de feitelijke gebeurtenissen in het verhaal zien en dat de scènes niet in chronologisch correcte volgorde staan.

Dit is moeilijk om spot, aangezien de scènes achter elkaar lijken te passen, maar soms zijn het herhalingen van een scène die opnieuw wordt afgespeeld door tijdreizende oudere versies van de personages, wat resulteert in vreemd gedrag of dialogen.

Een ding om op te letten is het oortje dat Aaron in sommige scènes draagt. De Aaron uit de toekomst heeft alle eerdere gesprekken opgenomen, reisde terug in de tijd, verving zijn vroegere zelf en probeert de dialogen op deze manier opnieuw te creëren, soms mislukt (bijvoorbeeld in de basketbalscène, waar hij de worp mist). Dus elke keer dat je een oortje ziet, weet je dat deze scène niet in chronologische volgorde staat.

Ik zou aanraden om dit zeer goede essay te lezen en de tijdlijn te bestuderen die is gepost in het antwoord van OddCore, en vervolgens de film een ​​of twee keer opnieuw bekijken. Het heeft me geholpen de film zo ver te begrijpen dat ik min of meer kan zien wat er aan de hand is.

#3
+8
Stravsky
2014-12-07 17:15:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De gemakkelijkste uitleg die ik tot nu toe heb gevonden over Primer is te vinden in een artikel op een sci-fi / astronomiesite:

  1. Uitvinders Aaron en Abe proberen technologie te ontwikkelen die de massa van objecten lichter kan maken door de zwaartekracht te blokkeren, maar in plaats daarvan vinden ze per ongeluk een tijdmachine uit.

  2. Abe bouwt vervolgens een tijdmachine die groot genoeg is. om een ​​mens vast te houden, en bewijst met succes dat tijdreizen bestaat door terug te gaan naar eerder die dag. Een persoon kan echter alleen terugreizen in de tijd tot het moment waarop de machine werd geactiveerd, en men moet in de machine blijven zolang men naar het verleden wenst te reizen, waardoor een limiet wordt gesteld aan de hoeveelheid tijd die u reist. kan doen.

  3. In het geheim construeert Abe ook een "failsafe" machine die hij kan gebruiken om de tijdlijn te resetten in het geval er iets ernstig misgaat. De "failsafe" stelt hem in feite in staat terug te reizen naar een tijd voordat hij het onderwerp tijdreizen met Aaron besprak. Abe zou de machine dan zo vaak als nodig kunnen saboteren om Abe en Aaron ertoe te brengen hun tijdreisinspanningen op te geven.

  4. De komende dagen zullen Aaron en Abe reis terug in de tijd en verdien geld door in aandelen te investeren. Er is ook een ongelukkig incident op een feestje waar een schietpartij plaatsvindt, en Thomas Granger (de vader van Abe's vriendin) vindt en gebruikt de tijdmachine blijkbaar, maar wordt ziek en raakt in coma. (Een mogelijke verklaring zou kunnen zijn dat Griffel terugreist om te voorkomen dat zijn dochter wordt neergeschoten door haar ex-vriend op het feestje)

  5. Zich realiserend dat het tijdreizen gevaarlijk is, besluit Abe de "Fail-safe" tijdmachine en na vier dagen reizen in het verleden ontmoet hij Aaron, en stort in. In een twist ontdekt Abe hen dat zijn fail-safe niet leek te werken en dat de Aaron die hij ontmoet eigenlijk een Aaron uit de toekomst is.

  6. Het blijkt dat Aaron op de hoogte was van Abe's failsafe-doos en deze gebruikte om een ​​andere opvouwbare tijdmachine terug te nemen en een "bijna-failsafe" -punt verder terug te creëren dan dat van Abe, terwijl hij een "false-failsafe" -punt creëerde ”Voor Abe's tijdvak. (Aaron wilde de machine blijven gebruiken).

  7. Aaron heeft dit twee keer gebruikt in een poging om het incident op het feest recht te zetten, waarvan hij denkt dat het indirect veroorzaakte. Het probleem met teruggaan in de tijd om dingen te 'repareren', is echter dat de originele kopie van zichzelf rondloopt in die tijdlijn. Om dat probleem op te lossen, gebruiken ze elke keer dat Abe of Aaron zelfstandig terugreizen om gebeurtenissen te veranderen, de eerdere versies van zichzelf onbewust en verdoven ze voordat ze ze uit de weg houden terwijl ze hun taak voltooien.

  8. Uiteindelijk blijken er 3 Aarons (2 Abes) in dit universum te zijn, waarvan de tijdlijn inhoudt dat de oorspronkelijke Aaron1 wordt gedrogeerd door een toekomstige Aaron2, die hem vervolgens op zolder heeft opgeborgen voordat Aaron2 zelf later wordt gedrogeerd door Aaron3 die, net als Aaron2, ook terug in de tijd was gereisd. Bovendien gebruikt Aaron een bandrecorder om al zijn gesprekken op te nemen, en met zijn oortje kan hij zijn interacties in het verleden vrijwel identiek houden, terwijl hij alleen die dingen beïnvloedt die hij wil veranderen.

  9. Uiteindelijk werken Abe2 en Aaron3 samen om het probleem op het feest op te lossen, waarna ze in woede uit elkaar gaan en in feite vijanden zijn. Abe2 vernietigt vervolgens de tijdmachine, zodat deze nooit door Aaron1 en Abe1 kan worden gebruikt om tijdreizen te maken en de realiteit ervan te ervaren. Aaron2, de verteller van de film, voelt zich echter schuldig omdat hij Aaron1 op zolder heeft opgesloten en belt hem om de ervaringen van hemzelf (Aaron2) en Aarons3 te vertellen.

  10. De film eindigt met Abe2 die Aaron3 op het vliegveld waarschuwt, en een scène waarin Aaron3 in een enorme hanger in een ander land zit, misschien daar om een ​​grotere versie van de tijdmachine te bouwen voor een langer verblijf. Als alternatief kan het zijn dat Aaron1 is ingevuld met de details van tijdreizen door Aaron2.

Ik heb geprobeerd dit om te zetten in een echt antwoord. Sorry voor het enorme citaatblok, maar als je het wilt invullen door enkele dingen in te korten of samen te vatten, voel je dan vrij om dat te doen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...