Vraag:
Waarom zijn de leeftijden van Lex en Tim verwisseld in de verfilming van Jurassic Park?
Lauren
2011-12-07 03:53:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de roman is Tim de oudere broer of zus, computertovenaar en dinosaurusliefhebber. In de film worden hun leeftijden en persoonlijkheden (meestal) verwisseld, zodat Lex de oudere broer of zus is en de computertovenaar (terwijl Tim degene blijft die alles van dinosaurussen weet).

Volgens IMDb,

Nadat Joseph Mazzello was afgewezen voor een rol in Steven Spielberg's Hook omdat hij te jong was, zei Spielberg tegen Mazzello dat hij was nog steeds onder de indruk van zijn auditie en zou proberen hem in een toekomstig project te casten. Mazzello werd vervolgens gecast als Tim in deze film. Zijn casting bracht Spielberg ertoe de leeftijden van de kinderen om te keren.

Is dat de enige reden? Als dat zo is, lijkt het vreemd dat Spielberg Joseph Mazzello zou afwijzen "omdat hij te jong was" voor één film, maar het kon hem niet schelen dat hij te jong was, en eigenlijk de leeftijd van de personages veranderde om hem voor een andere film te casten. / p>

Een antwoord:
#1
+16
phwd
2011-12-07 06:53:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joseph ging voor de rol van Rufio. Dante nam de rol uiteindelijk over rond de leeftijd van 16 jaar. Hierdoor wordt Joseph 7 of 8 jaar.

Gebaseerd op de rol die Rufio moet spelen in Hook, leiderschap van de Lost Boys , het is een eerlijk gesprek. Hij was gewoon te jong. Dante speelde Rufio goed, vooral in de vechtscènes.

Gezien het feit dat de casting voor Jurassic Park veel later zou zijn gebeurd dan Hook, denk ik niet dat hij veel andersom had kunnen doen. Hij zei in feite tegen Joseph dat hij moest wachten op het volgende project dat hij voor hem had opgesteld. Dat was Jurassic Park. Het klinkt gewoon als een simpele belofte die Spielberg wilde houden omdat hij het potentieel van Joseph mooi vond.

De eerste keer (Hook) was hij er niet zo zeker van. De tweede keer besloot hij het eens te proberen. Aangezien Lex rond 7 of 8 zou moeten zijn, kon Spielberg door de overstap ook het idee van de verliefdheid op Dr.Grant 1,2 naar voren brengen.

Dus ja het is de enige reden (evenals de verliefdheid op Dr.Grant), nee het lijkt niet raar.

1: The Making of Jurassic Park (Duncan and Shay) sub >
2: http://en.wikipedia.org/wiki/Jurassic_Park_(film)#Productie

Goed punt over de introductie van Lex's verliefdheid op Dr. Grant.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...