Vraag:
Naar welk detail moet ik zoeken in Leonard in Memento om de plot te bepalen?
Roshnal
2011-12-05 20:52:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb Christopher Nolan's Memento meer dan eens gezien en ik kan nog steeds niet begrijpen wat er echt is gebeurd. Ja, ik begrijp dat de film achterstevoren wordt vertoond, maar het brengt me echt in de war.

Ik begrijp dat Leonard Shelby geheugenverlies heeft waardoor hij geen nieuwe herinneringen kan bewaren. Wat is het belangrijkste detail in Mr. Shelby waarnaar ik zou moeten zoeken om de eindscène te begrijpen?

Vier antwoorden:
#1
+23
Mnementh
2011-12-10 16:03:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je hebt sleutels nodig. We moeten Teddy helpen zijn sleutels te vinden! :-)

Grapje terzijde, je moet aandacht besteden aan wat Teddy zegt vlak voor de gelinkte video.

Teddy: "Dus je lieg tegen jezelf om gelukkig te zijn."

en later:

Teddy: "Ja, ik denk dat ik je alleen maar kan herinneren aan de dingen die je wilt dat ze waar zijn. Zoals Jimmy daar beneden."

Leonard: "Hij is niet de juiste man."

Teddy: "Hij was voor jou. Je hebt je wraak. Geniet ervan zolang je je nog herinnert."

en soms later (dat is in de gelinkte video) denkt Leonard:

"Lieg ik tegen mezelf om gelukkig te zijn? In jouw geval, Teddy, ja dat zal ik doen. "

terwijl hij Teddy's nummerplaat opschrijft om een ​​nieuwe aanwijzingstatoeage te vormen.

Let ook op de herinnering aan zijn vrouw in de scène waarin hij rijdt naar de tattooshop - let vooral op de borst.

Op zijn borst staat het tatoeage "Ik heb het gedaan." terwijl zijn vrouw leeft.

Dus, wat vinden we hieruit?

Iedereen gebruikt Leonard - inclusief hijzelf. Hij fudge zijn informatie om op het constante pad van wraak te blijven. Dat is wat hem gelukkig maakt. Waarschijnlijk is het omdat hij zijn vrouw heeft vermoord met een overdosis insuline, een verhaal dat hij aan Sammy Jenkins toeschreef. Daar kan hij niet tegen, hij moet "Johnny G." zien. als de schuldige voor de dood van zijn vrouw, hoewel ze de aanranding en verkrachting heeft overleefd (zoals zijn herinnering in de auto-drive-scene laat zien).

Het is waar dat Leonard zich herinnert dat zijn vrouw zijn 'I've done it'-tatoeage aanraakte ... maar hij had die herinnering nadat Teddy het hem had voorgesteld. En de enige keer dat hij die tatoeage heeft, is in die herinnering ... op andere momenten in de film als hij zijn shirt uit heeft, is de "Ik heb het gedaan" -tatoeage er niet, wat suggereert dat hij het nooit echt heeft gehad.
Interessant punt. Ted veroorzaakte deze geheugenflits. Dat is een mogelijke interpretatie. Maar tot het laatste punt: ik denk dat het mogelijk is om tatoeages te verwijderen.
het is geen herinnering omdat de tatoeage zegt dat mijn vrouw * vermoord * is, zodat ze er niet bij hem zou zijn
Is de laatste alinea echt een citaat (zo ja, wat is de bron?), Of uw eigen citaat?
#2
+10
saurabhj
2012-04-16 23:50:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je het goed opmerkt (ik moest de dvd hiervoor pauzeren) - voor een fractie van een seconde is er een scène waarin Sammy Jenkins in een stoel zit en voor slechts een fractie verandert hij in Leonard.

(zie bij 0:25)

Een meer gedetailleerde uitleg is hier.

#3
+4
Jack Marchetti
2011-12-11 02:20:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Leonard is Sammy Jenkis - of toch?

Dat is het punt.

Net als het einde van Inception - we zien nooit dat de top stopt met draaien - zo droomt Cobb nog steeds ?

In tegenstelling tot Inception weten we zeker dat Leonard Sammy Jenkins is. Waarom zou je kunnen geloven dat hij dat niet is?
Er wordt nooit expliciet gezegd dat hij dat is. Je neemt aan dat hij dat is, maar het is niet kogelvrij.
@Jack, hmm, er is een directe hint in de scène waarin je Sammy Jankis in de kliniek ziet. Iemand loopt tussen Sammy en camera en dan zie je een korte glimp van Leonard die in de plaats van Sammy zit.
@JackMarchetti Het is niet kogelvrij, maar * veel * waarschijnlijker. Er is een verschil tussen ambiguïteit en implicatie. Het is gewoon een kwestie van waarschijnlijkheid, gezien alle informatie uit de film en de dubbelzinnigheid in * Inception * is veel evenwichtiger, terwijl alle informatie uit * Memento * echt voor zich spreekt. Zelfs als de feiten niet voldoende zijn en er een zeer kleine kans is dat * Teddy * een leugenaar is en * Leonard * geen * Sammy Jenkins * is, zou dat louter gebaseerd zijn op blinde veronderstellingen, waarbij de informatie in de film wordt genegeerd .
#4
  0
user11512
2014-07-05 00:56:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat hij in ieder geval van plan was om de I've Done It-tatoeage te krijgen om zichzelf eraan te herinneren dat hij eindelijk "John G" had vermoord. Als je je de foto herinnert die Teddy hem laat zien waar hij lacht nadat hij wraak heeft genomen, wijst hij naar dat deel van zijn borst.

Voor degenen die zeggen dat hij de tatoeage heeft laten verwijderen, zou het logisch zijn dat hij ook het Murdered-gedeelte uit de John G Raped and Murdered My Wife Tattoo.

Persoonlijk zou ik dat niet als het ** belangrijkste detail ** beschouwen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...