Vraag:
Welke kringen van de hel worden getoond in What Dreams May Come?
DForck42
2011-12-03 02:52:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In What Dreams May Come reist Chris Nielsen, het personage van Robin Williams, door de hel. Ze tonen enkele van de negen cirkels van de hel zoals afgebeeld in Dante's Inferno (limbo, lust, gulzigheid, hebzucht, woede, ketterij, geweld, fraude en verraad), maar ik geloof niet dat ze ze allemaal laten zien. Welke cirkels worden getoond en op welke punten in de film zien we ze allemaal?

Of ze "allemaal" laten zien of niet, hangt volledig af van de lagen waarvan je denkt dat ze bestaan, of dat je gelooft dat de hel überhaupt bestaat. De theologie van die film komt niet overeen met enige officiële theologische doctrine waarvan ik op de hoogte ben, dus het zal onmogelijk zijn om haar te beantwoorden op basis van iets anders dan de film zelf. En ik kan me die film niet herinneren die Hell in "lagen" beschrijft, dus het antwoord is waarschijnlijk "Nee." Hoewel ik moet toegeven dat het al een tijdje geleden is dat ik het heb gezien.
Een antwoord:
#1
+10
Kyle Savage
2012-02-13 20:06:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

* Spoiler Alert *

We zien niet alle niveaus van de hel uit Dante's inferno. Ontbrekende zijn de achtste en negende cicrles. In de film pleegt Annabella zelfmoord waardoor ze in de 7e cirkel van de hel terechtkomt. Alle niveaus tot en met de 7e cirkel worden meegeteld, maar ze zijn soms niet in de juiste volgorde.

Op volgorde van de goddelijke komedie vermeld, niet de volgorde van de film:

 1. The Gate of Hell
  • 1:05 -De Tracker zegt dat ze bij de Gateway to Hell zijn, maar het komt niet overeen met de beschrijving van Dante.
 2. First Circle (Limbo)
  • 1:01 -Meestal symboliseert de bibliotheek waar ze doorheen drijven op de boot limbo. Limbo had beroemde denkers als Socrates, Plato en Aristoteles. Dit gebeurt direct nadat ze de hemel verlaten.
 3. Tweede cirkel (lust)
  • 1:01:20 -Na de boot zweeft uit de bibliotheek het water in zien we zielen worden geteisterd door de wind.
 4. Derde cirkel (gulzigheid)
  • 1:06 -Albert Lewis merkt een schip op met de naam 'Cerberus' dat de bewaker is van de gluttons
  • 1:16 -Albert Lewis heeft de groep verlaten omdat we erachter komen dat het is eigenlijk het personage 'Ian'. De Tracker en Chris Nielsen nemen een lift en vinden lichamen tot aan de nek in de modder begraven.
 5. Vierde cirkel (hebzucht)
  • 1:09 -We zien de denzins van de hel binnenkort wapens gebruiken en wat zwaardspel hiervoor.
 6. Vijfde cirkel (woede)
  • 1:02 -Deze cirkel zou de rivier-styx moeten zijn, de groep zit in de boot en drijft op een of ander water. De gekwelde zielen in het water trekken ze naar binnen.
 7. Zesde cirkel (ketterij)
  • 1:18:31 -As we zien Chris dieper in de hel vallen, we vangen een glimp op van de zesde cirkel. Aangegeven door het vlammende graf op de achtergrond aan de rechterkant.
 8. Zevende cirkel (geweld)
  • 1:20 -Chris ziet hun huis. Aangezien Annabella zelfmoord is, weten we dat ze in de zevende cirkel zit.
 9. Achtste cirkel (fraude)
  • We halen deze cirkel niet
 10. Negende cirkel (verraad)
  • We halen deze cirkel niet

Referenties:Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...