Vraag:
Waarom speelt Donnie Darko zich af in de jaren 80?
Mnementh
2011-12-09 21:45:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De film Donnie Darko is getimed in de jaren 80 (om precies te zijn 1988), maar de film is uitgebracht in 2001. Ik zie geen betekenis, om het in het verleden te zeggen. Ja, er waren de presidentsverkiezingen, maar dat is alleen de achtergrond van de plot in Donnie Darko. Hetzelfde perceel zou in 2001 kunnen worden geplaatst.

Twee antwoorden:
#1
+15
Tablemaker
2011-12-09 22:14:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat dit voor Kelly is gedaan om een ​​meer simplistische tijd te laten zien in plaats van een tijd waarin alle technologische vooruitgang wordt geboekt. Er is ook een theorie die ik hier, in feite heb gezien over de manier waarop het nummer 88 een thema is in de film, die veel zou verklaren over het gebruik van deze periode.

Ik koop niet echt de fixatie op het nummer 8 dat in het andere antwoord wordt gegeven, omdat ik geen duidelijke reden zie voor dit nummer. Maar als we denken dat Kelly dat expres deed, zou dat het jaar '88 verklaren.
Dat was het beoogde punt. Kelly is voor mij het type regisseur dat alles in zijn films met opzet doet.
#2
+9
Mistu4u
2013-07-20 12:03:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Citaat uit de IMBD-pagina met veelgestelde vragen:

Richard Kelly heeft hiervoor verschillende redenen gegeven:

  1. Het was een favoriete tijd , toen hij een tiener was.
  2. Er zijn maar heel weinig films die zich afspelen in de jaren '80.
  3. Hij voelde zich nu niet op zijn gemak bij het draaien van een tienerfilm, zonder kennis van het huidige tienerleven.

(Het kan ook een verwijzing zijn naar Back to the Future, aangezien beide films zich afspelen in de jaren 80 en er op een bepaald moment tijdens de film ook naar de film wordt verwezen. DeLorean moest een snelheid van 88 mph halen om door de tijd te reizen.)Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...