Vraag:
Waarom is het personage van Bruce Willis in de Sixth Sense niet zelfbewust?
Lauren
2011-12-02 05:19:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Waarom beseft het personage van Bruce Willis niet dat hij dood is?

Als ik het me goed herinner, vindt het complot enkele maanden nadat hij is vermoord plaats. Zouden er in die tijd geen aanwijzingen zijn geweest? Ze impliceren wel dat hij denkt dat zijn vrouw niet met hem praat omdat ze boos is, maar is het echt mogelijk dat zij de enige persoon was met wie hij verwachtte te communiceren?

Bovendien lijkt het erop dat alle andere geesten in de film weten dat ze dood zijn. Dus misschien is een andere vraag: gaan alle geesten in The Sixth Sense door een "overgangsperiode" waarin ze niet beseffen dat ze dood zijn? Op welk moment worden ze zich hiervan bewust?

Ik denk niet dat meneer Shyamalan hier zo lang over nagedacht heeft. Hij wilde waarschijnlijk liever een verbluffende draai aan het einde. Interessante vraag echter.
Geliefden en werk / roeping vatten het leven vrijwel samen. Wat is er nog meer? Natuurlijk zijn er ook andere dingen, maar die twee staan ​​centraal. Rechtsaf? Het zal even duren voordat ik ergens anders zoek.
Ik ben er vrij zeker van dat de fietser geen idee heeft dat hij dood is
Vier antwoorden:
#1
+158
Evan
2011-12-02 08:50:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Deze regel uit Cole vat het volgens mij het beste samen: "Ze zien elkaar niet. Ze zien alleen wat ze willen zien. Ze weten niet dat ze dood zijn."

En, behalve het meisje dat haar zus probeert te redden, weet ik niet of je definitief zou kunnen zeggen dat de andere geesten wisten dat ze geesten waren. Ik denk dat het "Ze zien alleen wat ze willen zien" de sleutel hier is. In zekere zin maken de geesten hun eigen realiteit.

Dank je! Ik herinnerde me die laatste zin in Cole's citaat daar niet. Ik denk dat ik alleen aan het kleine meisje dacht toen ik zei: "de rest lijkt te beseffen ..."
Toen ik deze vraag las, dacht ik: "Verdomme, dat heeft de film ook voor mij verpest" en toen ik je antwoord las, dacht ik: "Nee, wacht nog steeds een van de grootste suspense- / horror- / spookfilms ooit".
Ik denk dat dit punt ook bedoeld was om te verwijzen naar levende mensen die net zo goed de neiging hebben om alleen te zien wat ze willen zien - terwijl dit niet per se een volledig bewuste beslissing is.
Maar de geesten denken tenminste, en daarom bestaan ​​ze, tenminste in Descartes 'universum
Goed antwoord - behalve als je nadenkt over de dag of drie nadat het personage van Bruce Willis sterft ... zouden er geen bloemen, gedenktekens, enz. Rond zijn huis zijn? Zou hij zijn vrouw niet een tijdje depressief zien zijn? Zou hij dat niet raar vinden? Tenzij de "ze zien alleen wat ze willen" ontkenning kan * zo ver * gaan. Dit antwoord werkt, maar voor mij is er nog steeds een vrij groot plotgat.
@BruceWayne Alleen als we aannemen dat een geest zijn net zoiets is als leven, inclusief de continuïteit van de tijd. Het is logischer als je je het meer voorstelt alsof je in een droom bent, met hiaten, sprongen en verschuivingen tussen tijden en locaties, maar het voelt er niet zo aan. De geesten zien alleen wat ze willen zien, en * wij * zien alleen wat ze zien: wanneer we een scène zien en aannemen dat er een overgeslagen vuller was waar het personage van Bruce door enkele straten loopt, naar het toilet gaat, iets koopt en drinkt een fles water, hallo tegen de winkelier, etc etc, eigenlijk was er * niets * eerder.
#2
+20
Duminda Rathanayaka
2012-04-06 15:47:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kom uit Sri Lanka, en het idee dat geesten zich niet bewust zijn van het feit dat ze dood zijn, is hier niet helemaal vreemd. Ik ben er vrij zeker van dat Shyamalan op de hoogte was van dit soort mythen.

#3
+10
Flater
2017-01-27 17:41:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Van wat ik me herinner uit de film (en andere soortgelijke films), wordt vaak benadrukt dat de geesten die het kind ziet de ziel / geesten zijn van mensen die hun dood nog niet hebben aanvaard of die nog iets te bereiken hebben in deze wereld.

  • Het meisje moest haar vader laten zien dat haar (stief?) moeder haar vergiftigde.
  • Cole's grootmoeder wilde Cole's moeder iets belangrijks vertellen (dat zou de gevoelens van Cole's moeder ten opzichte van haar eigen moeder drastisch veranderen).
  • De fietser werd vermoedelijk gedood bij een botsing (gezien de hoofdwond) en realiseerde zich daarom nooit dat ze stierf. Ze leek verbaasd door mensen die niet naar haar keken, dus ze was waarschijnlijk op weg om te beseffen dat ze stierf.

En voor het karakter van Bruce Willis moest hij zijn dood zowel accepteren als begrijpen. Hij kon de realiteit van zijn dood niet accepteren en hield daarom vol.

Een geest zijn in de echte wereld is vergelijkbaar met in het vagevuur zijn. Je bent daar totdat je klaar bent met wat er moet worden afgemaakt. Hoewel het voor geesten in de echte wereld vaak meer vrijwillig is (de geest kiest ervoor om niet verder te gaan) dan gedwongen.

#4
-2
Felix_ro
2019-04-15 13:08:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou ook aan het antwoord willen toevoegen @Evan geven dat het basisidee van de geesten die nog steeds in de buurt van andere mensen zijn (vandaar de "geest" -status / naam), is dat het mensen zijn die niet wisten dat ze dood zijn, en toch gedragen zich zoals ze normaal zouden doen.

Een andere GEWELDIGE film met zo'n voorbeeld is Passengers (2008) met Anne Hathaway https://www.imdb.com/title/tt0449487 die ik voorstel iedereen om naar te kijken; voor mij was het een openbaring, en zat er zeker veel meer "ziel", "emoties" en "relaties" in dan Sixth Sense.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...