Vraag:
Waarom is het 'Elm' in 'A Nightmare on Elm Street'?
Mehper C. Palavuzlar
2011-12-06 15:11:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat beeldt Elm af in A Nightmare on Elm Street? Vertegenwoordigt Iep iets slechts in de horrorcontext?

Vijf antwoorden:
#1
+41
Gilles 'SO- stop being evil'
2011-12-08 03:24:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elm Street is een van de meest voorkomende straatnamen in de Verenigde Staten. Als u getallen uitsluit (omdat getallen in een titel sterk verband houden met het hebben van meerdere in een serie, of het nu straten of films zijn), zijn de meest voorkomende namen Park, Main, Oak, Pine, Maple, Cedar, Elm. 'Elm Street' heeft dus een 'generiek straatgevoel'.

In fictie domineren Elm en Pine traditioneel de andere boomnamen die in het echte leven populairder zijn . Park is zelfs hoger, maar het woord "park" heeft connotaties (van de natuur, lege ruimtes, dat soort dingen) die "iep" niet heeft. Dit verwijst naar Elm of Pine als een algemene straatnaam voor een film.

Ook "Park" heeft connotaties van Park Place in Monopoly en Park Avenue in NYC, die beide "Park" een chiquer gevoel geven dat nergens op de weg lijkt.
#2
+27
Stephan Muller
2011-12-06 15:24:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb het altijd gezien als een heel algemene naam in de voorsteden. Er is een compleet verschil in toon en setting tussen (bijvoorbeeld) A Nightmare on 5th Ave, A Nightmare in the Bronx en een nachtmerrie in een vredige buitenwijk.

Voor zover ik weet, zit er niets dieper in, en ik vermoed dat het alleen maar helpt om de toon te zetten.

#3
+18
e-MEE
2011-12-06 16:58:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Op de wikipagina staat dat misschien een studentenfilmproject uit 1968, gemaakt door studenten van Craven's aan de Clarkson University, de films inspireerde. De studentenfilm parodieerde hedendaagse horrorfilms en werd gefilmd langs Elm Street in Potsdam, New York.

Ik weet niet zeker of het waar is of niet, misschien was het alleen voor de toon, zoals Stephan Muller zei .

#4
+5
Damon Ohh
2013-11-16 11:18:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik keek vanavond naar de video van de moord op JFK en de straat waar het gebeurde heette Elm Street, wat de herinneringen kan oproepen van de mensen die in die tijd leefden en voor degenen die de geschiedenis volgen. Het zou een slimme manier kunnen zijn om een ​​filmtitel op de markt te brengen.

Rolling Stone, 30 oktober 2014, citeert Wes Craven: "Elm Street is de naam van de straat die langs de boekenopslagplaats liep waar Kennedy werd neergeschoten. Voor mij was het waar de onschuldige wereld eindigde." Het artikel is een mondelinge geschiedenis (dat wil zeggen fragmenten uit langere interviews) en er wordt geen context gegeven. We kunnen aannemen, denk ik, dat JFK een van de redenen was voor de naamgeving. Opmerking: Craven was 24 in november 1963.
#5
+3
Jessica
2017-05-01 00:49:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Craven besloot A Nightmare on Elm Street te maken na het lezen van een serie LA Times-artikelen over een groep tiener-Khmer-immigranten die, nadat ze vanuit vluchtelingenkampen naar de VS waren verhuisd, in hun slaap stierven nadat ze lijdt aan verontrustende nachtmerries.

Er werden ook slaapverlammingsexperimenten uitgevoerd in de jaren 70 door een arts genaamd Ravenscroft die in Elm Street woonde.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...