Vraag:
Hoe hebben ze iedereen zover gekregen dat ze meespeelden?
magnattic
2011-12-08 06:48:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Shutter Island is echt een fascinerende, doordachte film, maar één ding was nooit logisch voor me toen ik hem opnieuw keek, omdat ik de twist kende.

Hoe slaagden ze erin om iedereen aan het spelen te krijgen?

Met de bewakers, verplegers en doktoren lijkt het geloofwaardig, maar welke motivatie zouden de patiënten hebben om te doen alsof Teddy een Amerikaanse Marshall is?

Natuurlijk zijn er veel tekenen dat iets is verkeerd, zoals

  • de bewakers die erg voorzichtig zijn om hem heen
  • de patiënten begroeten hem of praten achter zijn rug
  • het briefje "rennen" enz. .

Maar behalve George Noyce lijkt niemand hem echt te vertellen wat er aan de hand is. Hoe konden ze geesteszieke (!) Patiënten zover krijgen dat ze plaatsnamen in een nogal overtuigend stuk over een ontsnapte vrouw, en hoe slaagden ze erin een vrouw met waanvoorstellingen te laten doen alsof ze Rachel Solando was?

Twee antwoorden:
#1
+21
Anuraag Gupta
2011-12-08 14:21:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ten eerste: niet alle patiënten 'speelden' het spel (bijvoorbeeld George Noyce). Er werd een speciale bijeenkomst georganiseerd waar slechts een paar patiënten door Teddy en 'Chuck' mochten worden ondervraagd. Dat gezegd hebbende, is het ook mogelijk dat niet alle patiënten wisten dat hij ook patiënt was. (Omdat hij misschien in de 'Dangerous' afdeling werd gehouden, weg van anderen) Misschien wist die vrouw het, en daarom kon ze 'Rennen' suggereren.

Wat Rachel Solando betreft, we kom nooit te weten of ze echt een patiënt is, of een zeer goede acteur die aan deze experimentele behandeling deelneemt.

Is het niet [deze verpleegster] (http://i.imgur.com/9GuEjmp.png) die daar werkt die Rachel 'speelde'
Ik heb een vraag over het briefje: Aangenomen dat de vrouw (mevrouw Keets?) Wist dat hij een patiënt was en dat Sheehan ter plaatse psychiater was. Waarom zou ze dat briefje schrijven? Als a) ze wist dat het rollenspel was, dan wist ze dat het briefje geen effect zou hebben en als b) ze dat niet deed, zou ze dan niet wantrouwend zijn over de hele zaak?
@Siddhartha Dit is mijn interpretatie: mevrouw Keets was zelf patiënt en ze werd gevraagd om deel te nemen aan het rollenspel door Dr. Cawley et al. Net als alle andere geesteszieke patiënten, wil zelfs zij de plek ontvluchten en in de veronderstelling dat ze het rollenspel speelt dat gespeeld wordt op Teddy oftewel Andrew, waarschuwt ze hem om weg te rennen van de plek omdat hij het risico loopt deel te nemen aan de lobotomiseringsexperimenten. Ik denk dat mevrouw Keets als een geesteszieke het rollenspel vergist als iets gevaarlijks voor haar medepatiënt (voor het geval ze begreep wat haar werd verteld dat Laeddis de gevaarlijkste patiënt is).
#2
+7
Alex Chen
2011-12-08 10:18:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wordt Teddy echt geestelijk ziek? Volgens uw bericht denk ik dat uw antwoord JA zal zijn. En ik geloof dat zoveel mensen NEE zullen zeggen.

Als Teddy echt ziek is, zou de film die je ziet kunnen worden vertoond vanuit het standpunt van Teddy, het aspect van Teddy. Hij is ziek en geloofde dat hij een normale Amerikaanse marshall is en kan zelfs niet alle andere mensen onderscheiden die handelen met enkele kleine gebreken. Alles wat je in de film zag, is een weerspiegeling van Teddy's innerlijke.

Als Teddy niet ziek is, hmm .....

De vraag is gebaseerd op de aanname dat Teddy ziek is. Persoonlijk ben ik er vrij zeker van dat hij dat is, want als hij dat niet was, zijn er te veel aspecten in de film die gewoon niet passen.
Naar mijn mening is de andere gedachte over teddy's ziek een van de redenen waarom deze film zo fascinerend is.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...