Vraag:
Hoe heet deze film met (intelligente?) Mieren?
Mnementh
2011-12-04 03:18:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik probeer me een film te herinneren die ik lang geleden op tv heb gezien. Het moet begin jaren '90 zijn, mogelijk eind jaren 80. De film is misschien wel ouder. Het was iets over een wetenschapper die onderzoek deed naar en experimenteerde met mieren. Ik denk dat de mieren intelligent zijn geworden, maar ik weet het niet zeker. Als ik het me goed herinner, namen de mieren uiteindelijk de wereld over, of alleen het laboratorium. Sorry, dat is allemaal een beetje bewolkt. Mijn geheugen is hier niet het beste van, daarom heb ik je hulp nodig om de naam van de film te achterhalen.

weet je zeker dat het mieren waren? en zou het een tweedelige aflevering van een show kunnen zijn? (Sand Kings - Outer Limits is een gedachte)
Klinkt verbazingwekkend als "City" / Clifford Simak (als opmerking, aangezien dit een boek is)
@Seanland Die aflevering is een van mijn favorieten! Ik wilde er net iets over vragen nadat ik eraan herinnerd was. +15 voor u, meneer.
Ze. Er was een film, een van mijn favorieten, uit het begin van de jaren tachtig over een laboratorium in de woestijn met intelligente mieren die dingen deden als het afsluiten van de computers van wetenschappers door soldatenmieren die zichzelf opofferden door in drommen in de apparatuur te kruipen en kortsluiting te veroorzaken. Ze bouwden ook uitgebreide structuren op hun bijenkorven om de kracht van de zon op te vangen. Is dit een belletje rinkelen? Goede film! Het heette "They", maar als je de titel opzoekt, krijg je alleen een slechte film uit 2002. Als je het vindt, laat het me weten waar! Ik ben al jaren op zoek naar de film.
Ik vraag me af of we op zoek zijn naar dezelfde film, het was een familie die probeerde te leven in een buitenwijk als een normale menselijke familie, maar we zijn mieren?
Ik weet over welke film je het hebt, ik ben op zoek naar dezelfde film. Ik ben 28 jaar oud en ik herinner het me nog van toen ik jong was. waarschijnlijk ongeveer 7-9 jaar oud. Ik herinner het me zo; een man verzamelde monsters van de maan. En naast die monsters nog wat mieren gevonden. Later terug op zijn plaats, buiten zijn eigenlijke werkplek, verbergt hij die superanten, zich vermenigvuldigend in een grote glazen mierenboerderij die hij heeft gebouwd, met veel zand erin. De mieren beginnen een hoge intelligentie te vertonen en ze zien deze onderzoeker als hun moeder of "God". Als hij later besluit de boerderij binnen te gaan, beginnen alle mieren een exacte kopie te vormen
Zeven antwoorden:
#1
+26
Shawn Holmes
2011-12-04 04:09:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn een aantal sciencefictionfilms met mieren, en op basis van je geheugen kan het een uitdaging zijn om te bepalen of het echt een film gemaakt voor tv was ... of gewoon een heel oude film die is gemaakt om op een avond op de buis te worden uitgezonden. Desalniettemin komen de volgende overeenkomsten het meest overeen met uw beschrijving:

  1. Phase IV (1974)

  2. It Happened at Lakewood Manor / Panic at Lakewood Manor / Ants (1977) - Deze is speciaal gemaakt voor tv.

  3. Them! (1955) - Je zou weten of het dit was - het was zwart en wit.

Bedankt. Ik geloof dat het fase IV is, de naam doet een belletje rinkelen. Nu heb ik een naam en kan ik proberen die opnieuw te bekijken. 'Hen!' komt niet overeen. Ik herinner me geen kleuren, maar de beschrijving heeft het over gigantische mieren, en ik herinner me normale maar georganiseerde mieren. Lakewood Manor lijkt ook niet te passen. De beschrijving lijkt te wijzen in de richting van een creature-horror-film, en mijn geheugen zegt SF.
Het moet fase IV zijn. In Fallout 3 is er een wetenschapper genaamd [Lesko] (http://fallout.wikia.com/wiki/Weston_Lesko) (genoemd naar Lesko in fase IV), die ook experimenteerde met mieren, en mieren namen het geheel over. stad.
Mijn eerste gedachte was fase IV. Hen! heeft geen lab als zodanig, en het is ook een stuk ouder dan fase IV. Klassiek echter, allebei (hoewel "Them!" Beter bekend is denk ik). @baz wow, dat wist ik niet van Fallout 3. Ik * moet * het nu spelen.
#2
+7
DisgruntledGoat
2011-12-09 04:49:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Misschien heb je je antwoord al, maar je beschrijving deed me denken aan de scène in The Simpsons-aflevering Deep Space Homer waarin Homer per ongeluk de mierenboerderij aan boord van de raket vernielt en paniek veroorzaakt op aarde.

Dus controleerde ik The Simpsons Archive, dat twee films opmerkt in het verwijzingsgedeelte: Empire of the Ants en Hellstrom Chronicles. Misschien is een daarvan de film die u probeert te onthouden.

Ik denk dat het zeker de moeite waard is voor het OP om deze te beoordelen, vooral. Hellstrom Chronicles.
Empire of Ants is duidelijk niet de film die ik zoek, want het gaat om grote wezens. Hellstrom Chronicles ... lijkt niet degene te zijn die ik zoek, maar het lijkt een slim geconstrueerde film te zijn. Dus ik ga er toch naar zoeken. Bedankt. :-)
#3
+4
user4902
2013-05-19 13:15:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sandkings:

De wetenschapper en familieman Dr. Simon Kress heeft onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van een soort met behulp van eieren die zijn gevonden in een monster van Marsgrond. Wanneer een bug uit het laboratorium ontsnapt en de beveiliging van de faciliteit doorbreekt, wordt het project door de overheid stilgelegd vanwege het gevaar en wordt Dr. Simon ontslagen. Dr. Simon verwachtte de Nobelprijs te winnen en steelt 275 g van de proefgrond, die hij naar de schuur van zijn eigendom brengt en nieuwe soorten ontwikkelt. Hij verbergt de waarheid voor zijn vrouw Cathy en deelt het geheim met zijn slimme zoon Josh. In de loop van de tijd realiseert Simon zich hoe intelligent de wezens zijn en voelt hij zich als een god, omdat ze hem lijken te aanbidden. Wanneer Simon echter door een onderwerp wordt gebeten, verandert zijn onverantwoordelijke gedrag in waanzin, waardoor zijn familie, zijn vriend en de mensheid in gevaar komen.

#4
+3
Nick T
2011-12-24 06:27:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een film met 'mieren'-thema uit de jaren 90 die ik me herinner toen "killer-ant invasion" in het nieuws was, is Legion of Fire: Killer Ants! (1998). Ze zijn niet overdreven intelligent, maar de personages worden constant verrast door hun "vasthoudendheid", "vastberadenheid" en "slimheid" (let op het antropomorfisme).

#5
+1
jacobjfoley
2011-12-09 08:30:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een andere titel die mogelijk overeenkomt met wat u zoekt, is The Hive (2008). In deze film nemen intelligente mieren een eiland over en doden ze de bewoners. Er wordt een vernietigingsteam ingeschakeld om te ontdekken dat de mieren worden bestuurd door een buitenaardse intelligentie.

Veel te nieuw om degene te zijn die ik zoek.
#6
  0
PoloHoleSet
2016-09-12 19:04:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er was een slechte horrorfilm uit de late jaren 70 met Joan Collins erin waarin een experiment op een jungle-eiland uit de hand liep, en de zowel intelligente als gigantische mieren (als ik het me goed herinner) amok.

IMDB "Empire of the Ants" -vermelding

#7
-1
gary
2015-08-01 03:05:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jullie zijn allemaal THE NAKED JUNGLE vergeten, gebaseerd op Carl Stephensons Lennigen Versus theAnts. En Joe Dante's meesterlijke korte MANT.

We zijn op zoek naar lange antwoorden. Kunt u alstublieft wat citaten toevoegen waarom u denkt dat dit de film is waarnaar OP op zoek is?
Was Mant de film-in-een-film in Matinee? Dit had de grootste zin: de man verandert in een mier omdat hij tijdens een röntgenfoto werd gebeten door een mier in het kantoor van de tandarts. De tandarts kijkt naar de röntgenfoto en zegt tegen de man die nu het hoofd van een mier heeft: "Ik denk dat het nu niet veel uitmaakt, maar je had geen * één * holte ..."


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...