Vraag:
Hoe werd het falen van de kernreactor gesimuleerd?
Néstor Sánchez A.
2011-12-04 09:35:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Misschien kan iemand die het gelijknamige boek leest waarop The Hunt for Red October is gebaseerd, hierop antwoord geven.

De officieren van de Red October (behalve de dokter) simuleerde een reactorstoring en lek van straling om de bemanning te dwingen het schip te verlaten. Maar aangezien het een nucleaire onderzeeër was, zouden er veel dosimeters (stralingssensoren) beschikbaar moeten zijn om te detecteren dat er geen stralingslek was.

Dus, hoe simuleerden ze het lek?

Twee antwoorden:
#1
+27
iandotkelly
2011-12-04 21:20:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kortom, het is niet gesimuleerd. Het is een echt maar klein lek, en bovendien overdrijven ze de omvang ervan door te knoeien met de draagbare dosisbadges die de bemanning draagt.

In het boek maakt iemand een klein stralingslek door een klein gaatje te boren door een schroefdraad van een connector in een deel van het koelsysteem. Er is alleen voldoende druk om te lekken als de reactor volledig is ingeschakeld om de motoren te laten draaien. De stralingsdetectoren bij de reactor zijn ook uitgeschakeld, zodat het lek niet onmiddellijk wordt onthuld terwijl ze zich nog dicht bij de USSR bevinden. Het blijft onuitgesproken, maar je moet aannemen dat dit is gedaan door de hoofdingenieur.

Bovendien heeft een ander lid van de samenzwering met de stralingsbadges geknoeid (door ze bloot te stellen aan een röntgenmachine in de dokterspraktijk).

Een paar dagen in het complot verzamelt de dokter (die geen deel uitmaakt van de samenzwering) routinematig de badges en ontwikkelt ze fotografisch - en ontdekt dat ze aantonen dat er een lek is opgetreden. Dit maakt deel uit van het plan om de bemanning van streek te maken en een excuus te zijn voor onverwacht gedrag van de kapitein. Er is echt een lek, maar de samenzweerders hebben het groter laten lijken dan het in werkelijkheid is.

In eerste instantie sturen de samenzwerende officieren enkele ingenieurs uit het middenkader om het lek te vinden met een handdetector, en dat kunnen ze niet omdat de reactor wordt uitgeschakeld en de stoom van het koelsysteem staat niet onder voldoende druk om te lekken - dus de niet-samenzweerders weten niet of er een lek is of niet, misschien zijn de dosisbadges defect of heeft iemand opzettelijk de badges blootgelegd tegen straling. Dus zetten ze de reactor aan en vervolgen de reis naar Cuba.

Pas later in de plot heeft het kleine lek lang genoeg geduurd om een ​​detector verderop in de onderzeeër te activeren. Op dit punt gaat de hoofdingenieur mee op zoek naar het lek en 'ontdekt' hoe het lek is ontstaan ​​en verhelpt hij het.

Tegen die tijd is de bemanning erg onrustig door het lek, ook al is het stralingsniveau laag. Dus het lek heeft zijn doel bereikt tegen de tijd dat het is verholpen, promoot geruchten over sabotage en zet de toon voor hen met de reactor als excuus om te doen wat later nodig is.

Ik denk dat het belangrijk was aan de samenzweerders om dit een paar dagen te laten duren om door te werken, omdat dit de bemanning bezig en bezorgd hield, maar dat het uiteindelijk werd gevonden en gerepareerd. Een ongecontroleerd lek zou de samenzweerders slechts enkele mogelijke plausibele acties hebben opgeleverd, en in dit stadium weten ze niet hoe de gebeurtenissen zullen verlopen. Ze slagen er dus in een situatie te creëren waarin ze de reactor indien nodig als excuus kunnen gebruiken, maar alleen als dat nodig is.

Het boek is vrij lang en bevat al deze details - veel hiervan wordt buiten beschouwing gelaten de film natuurlijk, maar het principe van de plot is nog steeds hetzelfde: de officieren engineeren een opzettelijk lek.

#2
  0
Pubby
2011-12-04 10:26:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb het boek niet gelezen, maar ik heb het gevoel dat het een vergissing is die uiteindelijk heeft gewerkt.

Het zou een groter ongeloof creëren als de bemanning niet zou evacueren vanwege de dosismeters, omdat dit een bedreiging zou vormen hun leven en militaire loopbaan.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...