Vraag:
Wat stelt de scène tijdens het einde voor?
karth
2011-12-05 16:27:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In het einde van The Shining zoomt de camera langzaam in op een foto en sluit zich in bij een persoon die op Jack Nicholson lijkt (of is hij het?).

Wat doet deze scène verbeelden? Hoe verhoudt het zich tot de film?

Vier antwoorden:
#1
+37
mootinator
2011-12-06 01:35:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Per regisseur Stanley Kubrick:

De foto van de balzaal helemaal aan het einde suggereert de reïncarnatie van Jack.

Hoe heeft het betrekking op de film?

Het is een soort van echo van het "Je bent altijd de verzorger geweest." regel eerder in de film, wat iets suggereert in de trant van waar zijn ziel voortdurend aan vastzit / voorbestemd is om in dat hotel te eindigen.

#2
+12
Stefan
2012-06-20 17:34:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is een grote vraag voor een zeer diepe en gecompliceerde film!

Kubrick vermeldt hoe het de reïncarnatie van Jack 'suggereert', hij zegt niet dat deze suggestie correct is.

Merk op hoe het omringende meubilair is bedekt met witte lakens en het bord voor de Goldroom aan de andere kant van de vorige positie. Het zou een soort tijdverschuiving of zoiets inhouden.

Hoe het verband houdt, is een andere diepe vraag. Het zou zomaar een verzameling zielen kunnen zijn die het hotel heeft gemaakt (deze foto was niet aanwezig toen we de muur eerder zagen).

Google collative learning door Rob Ager voor een gedetailleerde analyse van deze film. Het is erg diep!

#3
+1
mymotherthescorpion
2013-11-30 13:27:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Met betrekking tot de grote Rob Ager, zou het kunnen betekenen dat 'Jack' nooit heeft bestaan, dat hij slechts een illusionair personage was dat werd gebruikt om de obsessies van de Amerikaanse man met rijkdom, macht en aanzien in een samenleving te symboliseren. Zoals Grady zegt " Je bent altijd de verzorger geweest ", zit Jack voor altijd gevangen in een cyclus van het najagen van rijkdom, of een droom (de Amerikaanse droom?) Die op zichzelf onbereikbaar is. Ik zou collatief leren zien, Ager doet het goed in het ontwikkelen van veel van de algemene en intelligentere theorieën die mensen hebben over The Shining, evenals over andere Kubrick-films.

#4
  0
Gonvar
2015-09-12 09:24:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn veel anaylisis van The Shining. Bijna allemaal over de film, maar niet zo veel over het boek. Om het te begrijpen is het hotel in The Shining een ander personage. Een soort metafysische natuurkracht: degene die in het hoofd van Jack Nicholson kruipt, en de man voor hem, die de tweeling vermoordde.

Als Stanley Kubrick de regisseur die we kenden, konden we het dus begrijpen die laatste foto van de bal als verbinding tussen Jack en het hotel. Een soort van "absorptie".Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...