Vraag:
Maakt het uit in welke volgorde ik de "Man With No Name" -trilogie bekijk?
DisgruntledGoat
2011-12-09 04:05:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb nog nooit naar een klassieke western gekeken, dus ik wil het genre eens proberen. The Good, the Bad and the Ugly lijkt het populairst te zijn (en beoordeeld als # 4 in de top 250 van IMDB), dus ik dacht dat ik dat eerst zou bekijken. Maar het maakt ook deel uit van een vermeende trilogie:

  • A Fistful of Dollars (1964)
  • For a Few Dollars More (1965)
  • The Good , the Bad and the Ugly (1966)

Ik geloof dat er geen specifieke plot is die ze met elkaar verbindt, alleen het personage "Man With No Name". Ook van belang is dat ze volgens Wikipedia een andere chronologische volgorde hebben (GBU wordt voor de andere twee geplaatst).

Werkt elk van de films als op zichzelf staande films? Is er een "optimale" volgorde om ze te bekijken?

Vijf antwoorden:
#1
+24
Bill the Lizard
2011-12-09 04:49:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elk van de films werkt als een op zichzelf staande film, dus er is geen echte reden om ze in een bepaalde volgorde te bekijken. Ik heb ze allemaal apart bekeken toen ik opgroeide, en pas jaren later ontdekte ik zelfs dat The Good, the Bad, and the Ugly door meer dan hetzelfde acteur / regisseur-paar te hebben.

Uit het Wikipedia-artikel Dollars Trilogy:

Hoewel het niet de bedoeling van Leone was, hebben de drie films werd beschouwd als een trilogie na de heldendaden van dezelfde "Man with No Name" (Eastwood, die dezelfde kleding droeg en handelde met dezelfde maniertjes).

Het concept "Man with No Name" werd uitgevonden door de Amerikaanse distributeur, op zoek naar een sterke invalshoek om de films als trilogie te verkopen.

Komen dezelfde karakters ook weer terug? Dezelfde acteurs doen dat, maar zijn het dezelfde personages?
@Alonzo Ik ben er vrij zeker van dat alleen Clint Eastwood hetzelfde personage speelt in alle drie de films. Een paar andere acteurs verschijnen in twee of meer van de drie, maar ze spelen verschillende karakters.
@BilltheLizard In feite wacht ik nog steeds op enig bewijs dat * Clint Eastwood * hetzelfde personage speelde in alle drie de films.
#2
+6
Alenanno
2012-08-29 14:18:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het lijkt erop dat The Good, the Bad and the Ugly wordt beschouwd als een soort prequel, maar dit betekent niet dat je het vóór de andere moet bekijken.

Afgezien van de verschillende "stukken" die ik af en toe heb gezien, heb ik ze eindelijk "volledig" bekeken in de volgorde van uitgave:

  • (1964) A Fistful of Dollars
  • (1965) For a Few Dollars More
  • (1966) The Good, the Bad and the Ugly

Door de de manier waarop de trilogie, hoewel Sergio Leone oorspronkelijk niet de bedoeling had dat het een trilogie was, ook wel "Dollartrilogie" wordt genoemd.

#3
+3
Big Fan
2014-06-06 23:12:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In feite is er een bevel om ze in te kijken, te oordelen naar de historische gebeurtenissen die als achtergrond dienen, en het is niet de volgorde van productie, maar eerder:

  1. The Good , The Bad and The Ugly (vindt plaats tijdens de burgeroorlog)
  2. For a Few Dollars More (de locatie van de spoorwegen is hier de aanwijzing)
  3. A Fistful of Dollars (beide wapens en uniformen suggereren dat dit de laatste is, aangezien een deel van wat in de film verscheen pas eind jaren 1890 in gebruik werd genomen.

De films hadden een zeer goede staat van dienst wat betreft het behouden van hun proptechniek historisch accuraat - kranten, rail, data op grafstenen, uniformen, enz.

De volgorde van FAFDM en Fist is onderwerp van discussie geweest, aangezien ze erg dicht bij elkaar lijken te liggen in de tijdlijn, en ondanks enkele inconsistenties is een bescheiden overdracht (helaas beide manieren die de zaak verwarren). Er is een karakterdialoog in FAFDM die suggereert dat het de laatste is.

Ik denk dat je veilig 2 en 3 in elke volgorde kunt bekijken en alles goed gaat. GBU is absoluut de eerste om te bekijken, hoewel het profiteert van de glans dat het de derde is die wordt geproduceerd.

Ze werden elk gefilmd als onafhankelijke films, maar bepaalde dingen werden tussenbeide gebracht, hetzij met opzet of per ongeluk, die aspecten van een trilogie. Helaas een verwarrende trilogie met betrekking tot de positie van FAFDM en Fist.

#4
+1
Doc Rachwitz
2016-04-29 01:42:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aan het einde van The Good, The Bad, and the Ugly bedekt The Man With No Name een stervende jonge Geconfedereerde soldaat met zijn stofdoek en pakt vervolgens de deken van de jongeman. De volgende keer dat we hem zien, draagt ​​hij de deken als zijn iconische poncho. Hij draagt ​​de poncho aan het begin van A Fistful of Dollars. In die film is zijn hand beschadigd tijdens een woeste pak slaag door Indio's mannen, en aan het einde van de film heeft hij een leren handschoen gebruikt voor de gewonde hand. Aan het begin van For A Few Dollars More draagt ​​hij de handschoen als hij een van zijn tegenstanders in elkaar slaat in de bar shoot-out. Ik denk dat dat de tijdlijn bepaalt.

Leuke trivia, maar dit geeft geen antwoord op de vraag. 'Maakt het uit in welke volgorde ze worden bekeken?' Dit zijn zulke triviale details dat ze er niet toe doen, behalve bij het opstellen van een chronologie.
Dit lijkt meer een antwoord op [deze andere vraag] (http://movies.stackexchange.com/q/1294/49). De vragensteller is hier al op de hoogte van de tijdlijn en vraagt ​​* of * dat invloed heeft op de volgorde waarin je de films bekijkt. Misschien wil je dat deel nog wat uitdiepen om het antwoord een beetje meer geschikt te maken voor deze vraag.
#5
  0
Madhu Gopal Das Van Paare
2016-10-24 17:28:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De films zijn op zichzelf staande films en kunnen afzonderlijk worden bekeken. Dat gezegd hebbende, zijn er twee dingen die u kunt doen: één, u kunt ze bekijken in de volgorde waarin ze uitkwamen, naarmate ze beter en beter worden (en naarmate Sergio Leone en Ennio Morricone steeds beter werden). Of twee, je kunt ze in chronologische volgorde bekijken, aangezien Sergio Leone in feite probeerde een geschiedenis te schrijven van de VS The Good, the Bad and the Ugly beschrijft de burgeroorlog, Fistful van dollars de kolonisten, en de kwestie van Mexico en de VS die vechten om Californië. Toen kwamen de premiejagers om hun beschaving op te bouwen, want er waren niet genoeg sheriffs in het Wilde Westen. Dit gezegd hebbende, volgens sommigen zijn de rekwisieten in Fistful of Dollars uit een periode na For A Few Dollars More .Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...