Vraag:
Wat was de oorsprong van Persephone in The Matrix: Reloaded?
Hamed Momeni
2011-12-02 13:21:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals te zien is in de film was Persephone de vrouw van The Merovingian, die zelf een verouderd programma was dat ontkende te zijn verwijderd. Mijn vraag is: weet iemand iets over de oorsprong van Persephone? Er lijkt geen specifieke informatie te zijn die aangeeft wie ze eerder was.

Bedoelde u oorsprong in de zin van de mythe?
Nee, ik bedoelde in de zin van niet-mythe. Ik weet dat Persephone de dochter is van Zeus en blah blah blah ...
Twee antwoorden:
#1
+15
Vimal Raj
2011-12-02 17:04:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De oorsprong van Persephone wordt niet vermeld in de film. Maar ze noemt over zilveren kogels, wat suggereert dat Merovingian een weerwolfachtergrond heeft. Op de dvd Behind the scenes staat dat ze een vampier is die op zoek is naar emoties.

Ze bewondert de liefde die Trinity en Neo voor elkaar hebben. Ze vermeldt ook de liefde die ze ooit had genoten, wat suggereert dat Merv een betere echtgenoot was voordat hij verloren ging in zijn honger en hebzucht naar macht en lust. Daarom lijkt ze zich niet meer druk te maken om de matrix en om Merv.

"Merv" - prachtig!
In de Enter the Matrix-videogame vecht je je een weg door verschillende weerwolven die het Merovingische kasteel bewaken.
#2
+8
John
2014-12-23 19:04:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laten we aannemen dat de liefde die Persephone ooit genoot, bij Merovingisch was. Erovingisch en Persephone hebben iets meer menselijke trekken dan andere programma's, ze houden van lekker eten, wijn en talen. Terwijl Persephone over liefde spreekt, toont Merovingian lust ("De lippenstift die niet op Merovingian's gezicht zit"). Merovingische wordt getoond om Persephone te bedriegen. Verrassend genoeg gebruikt hij een speciale code om seksuele reacties bij een vrouw op te wekken en wordt hij door haar bediend! Persephone's jaloezie brengt haar ertoe om Neo en bende de locatie van de Sleutelmaker te geven.

Het Orakel noemt Merovingian de oudste van hen, een krachtig programma. Geen ander programma dan het Orakel heeft als doel menselijk te zijn. Het feit dat Merovingische en Persephone mensachtig worden, is dat ze programmatisch schalksheid vertonen. Hun oorspronkelijke doel wordt niet genoemd, maar de periode van liefde die Persephone noemt, is toen ze schurkenstaten gingen. Merovingian beheerst het virtuele hiernamaals via het train-man-programma. Dit is waar verbannen programma's hun toevlucht zoeken.

Hoewel dit de huidige bewerking is, is Merovingian in het begin misschien gemaakt met het doel van Programmatic Garbage Collection. Zodra een programma zijn doel heeft gediend, moet het worden ontkoppeld van de computerbronpool. (Bijv .: JVM geleverd door Java heeft een Garbage Collector die periodiek opruimt). Het programma Persephone was misschien een ondersteunende functie voor deze Programmatic Garbage Collection, en dat is hoe ze elkaar ontmoetten.

'Ze houden van lekker eten, wijn, talen' Nou, ze genieten van zeer gedetailleerde computersimulaties ervan. Echte mensen die weten dat ze in een computerprogramma zitten, houden niet van eten of wijn, wat mij suggereert dat ze minder dan mensen zijn.
Ze zijn zeker minder menselijk, maar ze vertonen kenmerken van menselijk gedrag (net als Ramachandran op het treinstation). Mijn punt was dat het malafide programma's zijn. Bovendien is dat een bijzaak. Ik gebruikte dat alleen om de oorsprong van de programma's af te leiden.
@CrowTRobot Cypher leek zeker te genieten van die virtuele steak ..


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...