Vraag:
Is de openingsscène in The Social Network humoristisch bedoeld?
phwd
2011-12-03 05:33:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de openingsscène hebben we Mark en Erica die praten over kennis van mensen in China, SAT en Marks verliefdheid om in de Finals Club te komen. Hoe is deze scène humoristisch? Iemand vertelde me dat ze lachten, maar ik kan de humor niet zien, behalve de onhandigheid van Mark. Maar deze humor heb ik in Mark verwerkt als onhandigheid die Jesse (de acteur) probeert uit te beelden als Mark.

In deze herhaling van de scène door Devin Rice en Lauren Hamrick zie ik bijvoorbeeld helemaal geen humor. Wat ik wel zie, is de realistische lay-out van hoe een breuk optreedt.

Is de scène bedoeld als humoristisch? Welke elementen / uitleg laat zien hoe dit zou kunnen werken? (subtiliteiten in het script, omringende sfeer, cameraposities of muziek)

Ik denk dat vragen waarom iets humoristisch is, hetzelfde is als vragen waarom je bent wat je bent. We zijn allemaal individuele unieke mensen. :-P
Nou ... het lijkt erop dat we iets anders zien. Zeggen ** waarom ** zou aannemen dat de scène inderdaad humoristisch is en dus een ** reden ** waarom de regisseur de scène op deze manier heeft gemaakt. Ik vraag: was de scène bedoeld als humoristisch? En zo ja ** hoe ** de filmelementen (het bier, het eten van de barmaaltijden), de context (de fixatie op de finale), de emotie (het feit dat Erica steeds meer geïrriteerd raakte) de toon zetten van de scène. Als de analyse van de toon van de film via filmelementen geen geldige vraag is, geef ik toe dat deze vraag niet constructief is. @Noldorin
Drie antwoorden:
#1
+12
NGLN
2011-12-04 16:37:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Met diepgaande kennis noch referenties, denk ik niet dat de openingsscène als humoristisch bedoeld is. Naar mijn mening dient de openingsscène vooral als een introductie tot Marks karakter en zijn intelligentie, maar op secundair niveau als een voorproefje voor het publiek op wat er verwacht wordt, namelijk het snelle tempo van conversatie en het wisselen van gedachten. Het zegt: "Let op!"

Sommige mensen bestempelen delen ervan als humoristisch, maar dat is slechts individuele smaak. Het oproepen van verschillende emoties door deze scène is het bewijs van Aaron Sorkins uitmuntende schrijven.

#2
+4
Mark
2011-12-13 15:12:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat de scène humoristisch is bedoeld. Niet alleen humoristisch - het echte doel is om ons een briljant beknopte introductie te geven in Mark, zijn persoonlijkheid en de factoren die hem tijdens de rest van de film motiveren - maar het is absoluut grappig om twee belangrijke redenen:

  1. Er zijn maar een paar grappige regels, zoals wanneer Erica tegen Mark zegt "[Ik kan niet meer praten] omdat het vermoeiend is! Met jou daten is als daten met een StairMaster! "

  2. We worden geamuseerd door mensen die onbeleefd zijn zonder het te beseffen. Kijk naar komedies als Fawlty Towers en The Office: bijna alle humor is afkomstig van een personage dat adembenemend grof is tegen andere mensen, maar zich niet bewust lijkt van de overtreding die ze veroorzaken . In de openingsscène van The Social Network speelt Mark die rol: hij doet niets anders dan Erika beledigen (ze zijn er alleen omdat ze "sliep met de portier"; ze hoeft niet te studeren omdat ze aan een minder belangrijke universiteit zit) of negeer haar ("Ik had het niet meer over China, ik had het over mij") en lijkt dan stomverbaasd als ze hem vertelt dat hun relatie voorbij is. De humor komt van het kijken hoe hij zijn eigen graf graaft, vooral wanneer hij alle waarschuwingssignalen negeert (Erica's afschuwelijke reacties) en gewoon blijft graven.

Dat suggereer ik niet Mark Zuckerberg is geschreven als een komisch personage: hij is het niet. Maar Sorkin is een enorm geestige schrijver en er zijn genoeg grappige scènes in de film zonder dat het een komedie is. (De aflevering over kippenmishandeling maakt me altijd hardop aan het lachen!)

Ik vermoed dat de StairMaster _joke_ niet de bijdrage van Sorkin was, maar die van de adverteerder / investeerder. Maar afgezien daarvan, beide voorbeelden die u gaf, ervaar ik als bloedserieus; Ik hou er gewoon van om me in te leven in karakters en beide zijn duidelijk niet bedoeld om grappig te zijn _door hen_. Maar zoals ik al zei, dat is gewoon persoonlijke smaak. Nu, in vergelijking met _The Office_: dat is zeker _bedoeld_ om grappig te zijn, hoewel sommigen het misschien niet zo vinden.
Ik denk ook dat je de nagel hebt geslagen door te zeggen dat het niet _alleen_ humoristisch is. Als een schrijver de gelegenheid ziet om iets in te voegen dat als grappig kan worden ervaren, dan zal hij dat zeker doen, mits het past. Maar zoals je zelf zegt: de film is geen komedie, en toch niet de openingsscène.
#3
  0
Jack Marchetti
2011-12-13 22:56:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De openingsscène in elke film is bedoeld als de vóór en de slotscène is de erna. Dus je ziet de progressie die het personage maakt, de boog als je wilt.

De openingsscène van "The Social Network" is bedoeld om je voor te stellen aan je hoofdrolspeler. Het is bedoeld om je te laten zien a) hij is slim, b) hij is nogal een eikel, en c) hij is gemotiveerd om iets groots te doen.

Doe jezelf een plezier en lees het echt - het is 10 pagina's lang, wat ongehoord in scenarioschrijven. Elke schrijver die zo een script inleverde, niet genaamd Aaron Sorkin, zou de kamer uit zijn gelachen. Ook al is het geweldig schrijven, het is gewoon niet zo gedaan. 10 pagina's van twee pratende mensen is een toneelstuk, geen film.

Is het dus grappig bedoeld? Zeker. Is het bedoeld om ervoor te zorgen dat je een beetje een hekel hebt aan je held? Is het bedoeld om je medelijden met hem te geven, omdat hij geen idee heeft hoe hij op de juiste manier met een mooi meisje moet praten? Absoluut.

Dus hoe eindigt de film?

Mark is nu miljardair, meester van zijn eigen universum, maar vraagt ​​zich nog steeds af over dat meisje. Dit laat geen volledige karakterverandering zien, zoals de meeste films meestal doen. Nogmaals, het is Sorkin. Hij kan doen wat hij wil. Hij is de uitzondering op de regel.

Ik ben het volledig met u eens over de opmerkelijke prestatie van Sorkin. Maar is dat nu grappig bedoeld? -1


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...